Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Európai Unió

UNIÓS SZANKCIÓK: Az EU szankcionálja a migráció manipulációs eszközként történő használatát, de ki tudja, hogy mikor (videók)

lengyel hatar 1
Olvasási idő: 2 perc

Olyan intézkedéseket fogadott el az Európai Unió a -lengyel migránsválsággal kapcsolatban, amelyek alapján szankcionálható lesz a manipulációs eszközként való használata – közölte sajtótájékoztatóján a külgazdasági és hétfőn Brüsszelben. Szijjártó Péter arról számolt be az EU külügyi tanácsülésének szünetében, hogy a fő napirendi pontok mind a migráció kérdése körül forognak, az EU ugyanis példátlan nyomással néz szembe, miután a déli és délkeleti irány mellett már felől is “komoly ostrom alatt áll”.

A V4-ek összetartanak

Kiemelte, hogy emiatt rendkívüli visegrádi miniszteri értekezletet is tartottak, amelyen , Magyarország és is felajánlotta támogatását Lengyelországnak, amennyiben bármilyen közvetlen segítségre lesz szüksége.

Rámutatott, hogy amikor Magyarország volt hasonló helyzetben 2015-ben, akkor a többi visegrádi állam ugyanígy segítséget nyújtott a határvédelemben.

Ezen sikerre, illetve a barátságra és a testvériségre alapozva is állunk lengyel barátaink rendelkezésére

– fogalmazott Szijjártó, aki elmondta, hogy a fehérorosz helyzettel kapcsolatban megszavazott határozat alapján az EU büntetőintézkedéseket rendelhet el azon személyek és szervezetek ellen, akik és amelyek manipuláció eszközeként használják a migrációt.

A konkrét szankciós listáról viszont  később döntenek .

Magyarország és az idő sürget

A dél felől érkező migrációs nyomás kapcsán hangsúlyozta, hogy a támogatása helyett javítani kell az életkörülményeket a nehéz helyzetben lévő afrikai országokban, “hogy se gazdasági, se biztonsági okai ne legyenek a menekülésnek”, az újabb migrációs hullámoknak.

A külgazdasági és külügyminiszter leszögezte: Magyarország kiveszi a részét ezen erőfeszítésekből, például a jövő év első felétől legkorábban 2023 végéig maximum 80 katonával részt vesz a mali hadsereget támogató európai erők (Takuba) működésében a térségbeli biztonság megerősítése, s ezáltal a bevándorlási nyomás csökkentése érdekében.

A tárcavezető ezt követően a integrációs folyamatának felgyorsítását sürgette. Szavai szerint a kormány “egyértelmű elvárása”, hogy az EU még idén megindítsa a csatlakozási tárgyalásokat Albániával és Észak-Macedóniával, valamint megnyisson legalább két tárgyalási fejezetet Szerbiával.


kis festett kabatok222kis festett kabatok

Ha ezt valakik gátolják, akkor viselniük kell a felelősséget azért a történelmi károkozásért, amely ebben a térségben elő fog állni

– figyelmeztetett Szijjártó Péter, miközben nem csak ő sürget, hanem az idő is, a karácsony közeledtével ugyanis december közepén a kontinensen mindenfelé leáll az élet, így ezekben a kérdésekben igencsak gyorsan kellene cselekedni.

Magyarországtól keletre

Szijjártó Péter Afrikát és a Balkánt követően gondolatban átugrott a Magyarországtól keletre lévő régiókba is.

Hangsúlyozta, hogy a budapesti kormány csakis akkor támogatja a Keleti Partnerségben részt vevő országok valamelyikének közeledését az EU-hoz, amennyiben annak vezetése tiszteletben tartja a nemzeti közösségek jogait, így például a kárpátaljai magyarság jogait.

Végezetül rámutatott, hogy Azerbajdzsán a jövőben fontos szereplő lehet a kontinens gázellátása szempontjából. Ehhez azonban szerinte infrastrukturális beruházásokra és a kitermelés növelésére lenne szükség, aminek előfeltétele az ezen irányú európai kereslet bővülése.

Ha ezt nem tudjuk összerakni, akkor onnantól kezdve senkinek nem lesz joga bírálni minket amiatt, hogy Oroszországgal hosszú távú gázvásárlási megállapodást kell kötni

– jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter az EU külügyi tanácsüléséről beszámolva.Lektor nélkül dolgozunk. Ha helyesírási hibát találsz, akkor jelöld ki a szót az egérrel, majd egyszerre nyomd le a következő két billentyűt: Ctrl+Enter. A program semmiféle személyes adatot nem kér, és nem továbbít. Köszönjük, hogy segítesz jobbá tenni a BALK-ot!

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: