Connect with us

Helló, írd be ide, amit keresel

Bulgária

BULGÁRIÁBAN IS TOMBOL: Csúcsokat ostromol a heti halálozási szám, közel ötszáz egészségügyi dolgozó is megbetegedett

korona BULGÁRIÁBAN IS TOMBOL: Csúcsokat ostromol a heti halálozási szám, közel ötszáz egészségügyi dolgozó is megbetegedett FCdLgtMUcAI2AHZ
hu korona BULGÁRIÁBAN IS TOMBOL: Csúcsokat ostromol a heti halálozási szám, közel ötszáz egészségügyi dolgozó is megbetegedett hu Hungarian

Olvasási idő: 1 perc

A Covid-19 Bulgáriában is szedi áldozatait, egy hét alatt 885 ember veszítette életet a betegség következtében, ami ebben az évben heti csúcsot jelent. A második legrosszabb hetet április 4-én zárta a balkáni ország, amikor a halálos áldozatok száma egy hét alatt 857 volt.

A vasárnap közzétett hivatalos adatok szerint a közel 7 millió lakosú Bulgáriában eddig 23 918 ember halt meg a koronavírus következtében.

A halálozási arány hét városban haladja meg az egy százalékot százezer lakosra számítva, ezek közé tartozik Várna, Montana és Szófia is.

Bulgáriában eddig 601 035 új koronavírusos esetet regisztráltak, ami 32 962-vel több, mint az elmúlt héten, ami közel ötezres napi növekedést jelent országos szinten.

Bulgáriában jelenleg 98 948 aktív eset van, 20 430-zal több, mint egy héttel ezelőtt, ebből 7880 személy szorul kórházi kezelésre, ezerrel többen, mint egy héttel ezelőtt.

Az intenzív osztályokon tartózkodók száma is emelkedett, ez jelenleg 685 beteget jelent, ami 83-mal magasabb szám, mint a múlt vasárnap.

Az elmúlt héten összesen 484 egészségügyi dolgozó tesztje lett pozitív, így esetükben az eddigi összesített szám 15 852-re növekedett. Ez magában foglalja az elhunytakat, a vírusból felépülőket, és az aktív eseteket is.

hu Hungarian

hu Hungarian

Bulgáriában eddig 2 885 224 adag Covid-19 elleni védőoltást adtak be, ez 163 990-nel több, mint egy héttel ezelőtt, a vakcina második adagját 1 508 365 ember vette fel, ami 71 939-cel nőtt a múlt vasárnaphoz képest.

A harmadik, emlékeztető oltást 17 977 ember kapta meg, ami 5690-res növekedést jelent az elmúlt héthez képest.


Iratkozz fel a napi hírlevélre!

korona BULGÁRIÁBAN IS TOMBOL: Csúcsokat ostromol a heti halálozási szám, közel ötszáz egészségügyi dolgozó is megbetegedett balkanac nagy


Google-válogatás