Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Koszovó

STABIL, DE TÖRÉKENY: Pristinában átvette a parancsnokságot az első magyar KFOR-parancsnok

kajari masolat
Olvasási idő: 1 perc

Átvette a parancsnokságot a -misszió, a élén . A Honvédség vezérőrnagya egy éven át lesz a KFOR 26., egyúttal első magyar parancsnoka. A Pristinában tartott átadás-átvételi ünnepségen Benkő Tibor honvédelmi miniszter, a Magyar Honvédség parancsnoka is részt vett. Kajári Ferenc az ünnepség után a sajtónak nyilatkozva kiemelte: a NATO értékelése szerint a koszovói biztonsági helyzet stabil, de törékeny.

A vezérőrnagy azt mondta, hogy a NATO értékelése szerint területén stabil a biztonsági helyzet. Ugyanakkor kiemelte, hogy bármikor eszkalálódhat a helyzet, az elmúlt napokban is tapasztalhatták a megnövekedett etnikai feszültséget.

A KFOR a legnagyobb reagáló erő a térségben, amely képes és kész beavatkozni a biztonsági problémák beavatkozása érdekében

– ismertette a vezérőrnagy, hozzátéve: a KFOR-nak és a KFOR parancsokának az a feladata, hogy békés útra terelje az esetleges konfliktusokat a térségben.

A parancsnokság átvételén részt vett Benkő Tibor magyar honvédelmi miniszter is, aki beszédében kitért arra is, hogy a magyar parancsnok “nem lesz könnyű helyzetben”, miután az elmúlt hetekben is látni lehetett milyen incidensek történtek Koszovóban, valamint és Koszovó határán.

Látható milyen sérülékeny és törékeny a - biztonsága

– jelentette ki Benkő, aki elmondta, hogy koszovói útjának másik célja az volt, hogy átadja azt a vakcinaszállítmányt, amelyet adományozott az Afganisztánból kimenekített, ideiglenesen Koszovóban elhelyezett afgánok megsegítésére.

A Magyarország által Pristinában átadott 500 dózist tartalmazó szállítmány olyan fertőző betegségek ellen nyújt védelmet, mint a rubeola, a mumpsz, a kanyaró.

Aestherar 412 tarhelypar-412

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!

250x250


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: