Connect with us

Járvány

A TÚLÉLÉS METAFORÁJA? A harmadik adag vakcina felvételére szólított fel a szerb elnök

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

 
Szerbiában hamarosan megkezdhetik a harmadik adag vakcina beadását is. A szerb elnök arra szólította fel az epidemiológusokat, hogy minél előbb hozzák meg a döntést az újabb, harmadik immunizálási hullám beindításának időpontjáról. Oltóanyag van bőven, ráadásul megjelenik az ötödik gyártó is, amely a Moderna lesz. Aleksandar Vučić egy nappal ezelőtt úgy fogalmazott, hogy a legszívesebben bevezetné a kötelező védőoltást, de ezt az alkotmány nem teszi lehetővé számára.

A túlélés metafórája

– Hamarosan meg kell kezdeni a harmadik oltás beadását, mert azok esetében hamarosan lejár a határidő, akik a második oltást hat-hét-nyolc hónappal ezelőtt vették fel. Ezért arra kérem az epidemiológusokat, hogy hamarosan hozzák meg a szükséges döntéseket, mert azokat mi nem hozhatjuk meg


– jelentette ki a szerb elnök a borčai egészségház megnyitása alkalmával. Borča Belgrád külvárosa a Duna bal partján.

Aleksandar Vučić a fenti szavakhoz szinte lélegzetvételnyi szünet nélkül tette hozzá, hogy van elegendő vakcina, és nem abból a fajtából, amelynek éppen lejár a szavatossága.

– Jelenleg 1,3 millió vakcinával rendelkezünk, amelyeknek semmilyen határidejük nem jár le. Tehát ennyi szabad vakcina áll rendelkezésre, ami de facto arra elegendő, hogy az eddig beoltottak felét másodszor újraoltsuk


– mondta a szerb elnök, aki arra a kérdésre is választ vár, hogy  szabad-e “keresztbe oltani”, ami a különböző védőoltások kombinálását jelenti. Vučić a túlélés metaforájának tekinti a védőoltást.

– A vakcina felvétele nem azt jelenti, hogy nem betegszünk meg, de 95%-kal nagyobb esélyünk lesz a túlélésre, mint azoknak, akik nem kapták meg a védőoltást


– nyilatkozta a szerb elnök, aki arra figyelmeztetett, hogy a vakcinák felvevők közül senki semmi baja, és megjegyezte, viszont be kellene fejezni a chipekről szóló hülyeségek terjesztését.

Azt ugyan nem mondta, hogy ez ellen állami erővel lépnének fel, de benne van a pakliban.

A vakcinákkal lassan Dunát lehet rekeszteni

A szerb elnök a borčai egészségház átadó ünnepségén bejelentette, hogy megrendelték az ötödik fajta vakcinát is, amely a Moderna lesz, és októbertől válik elérhetővé Szerbiában, de hamarosan megjelenik a hazai Szputnyik V, és megkezdődhet a Sinopharm gyártása is.

Az utóbbival kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy az előállítást végző üzem alapkövét egy hónapon belül teszik ki.

Vučić arra figyelmeztetett, hogy növekszik az újonnan megbetegedettek száma Szerbiában, és nem csak Szerbiában, hanem Görögországtól Horvátországig minden komoly országban, amely méréseket végez.

– Az egyetlen orvosság erre a vakcina, a harmadik dózis, az első dózis, a második dózis felvétele. Senkinek sincs szüksége rá, hogy ismételten lezárjuk az országot, pedig ebbe az irányba haladunk


– nyilatkozta a szerb elnök, aki szerint az emberek – így a hallagatóság is – akkor kapnak béremelést, ha jól működik a gazdaság, az ország újbóli lezárása viszont egészen más irányba vezet.
____________________
Forrás: Twitter, internet

Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

MeteorológiaKövetés a Facebookon

B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Románia

Szlovákia

Három nap legjava