Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Szerbia

VUČIĆ: Holnaptól bevezetném a kötelező oltást, de az alkotmány gátol ebben

Ewcdbm2x removebg preview

Olvasási idő: 2 perc

 
egy vidéki gyárlátogatás alkalmával úgy nyilatkozott, hogy nem vezetheti be a kötelező oltást, mert az ellentétes az alkotmánnyal. Egyúttal hozzátette, hogy “szörnyű felelősség” hárul azokra, akik elutasítják a vakcina felvételét. Ugyanakkor egyre több szó esik a harmadik vakcináról, az erről szóló döntés meghozása azonban egyelőre a szerb miniszterelnök ellenállásába ütközik.

“Jutalomfalatok” az oltásért

A szerb elnök úgy nyilatkozott, hogy ugyan kísérletet tett a kötelező oltás bevezetésére, de végül mégis lemondott róla.

Németország ugyan kísérletet tett rá, de az emberi jogok miatt feladta. Nekünk van alkotmányunk. Tudja, hogy mennyire híve vagyok az oltásnak. hogy magyarázzam meg az embereknek, hogy az egyik nem léphet be a bevásárló központba, a másik viszont igen, mert be van oltva? Hogy védjem meg az alkotmányt? Nem egyszerű dolgok ezek– mondta , aki elárulta, hogy a egyik miniszterét is ösztökélni kell, nevet azonban nem említett.

Az oltás folytatódik, nem állt le, az 50 százalékos átoltottság egy hónap múlva lesz meg. Rettenetes felelősség terheli azokat, akik nem akarják elfogadni a védőoltást. Sok tisztségviselő van, akit nem oltottak be. Ma egy minisztert kértem arra, hogy oltassa be magát. Folyamatosan valami kifogást hallok

– jegyezte meg a szerb elnök, aki szerint az utóbbi napokban javult a helyzet, ez de nem elegendő.

Egész régióink vannak, amelyek lyukak. Furcsa emberek, nem tudom, hogy miért. Lehet, hogy nem dolgoztunk jól. Tenni fogunk valamit: sorsolásokat vezetünk be, vagy fizetünk azért, hogy oltassák be magukat

– vázolta fel a jelenlegi helyzetet a szerb elnök.

Veszélyben az idősebb férfiak

Milanko Šekler szerb virológus és mikrobiológus közben több tévéműsorban is úgy fogalmazott, hogy a vakcinát felvevők közül főleg a 65 év feletti férfiak esetében gyengülhet az immunválasz, miután koruk miatt a szervezetük lassabban reagál “a döglött vírusra” (Sinopharmra).Szerinte a vakcina az emberek 20%-nál egyébként is a vártnál gyengébb reakciókat vált ki.

Šekler korábban kezdeményezte a harmadik vakcina beadását az idősebb korosztályok számára a védettség növelése és meghosszabbítása érdekében.

A virológus több évtizedes tapasztalataira hivatkozva úgy fogalmazott, hogy ajánlatos lenne a harmadik alkalommal kombinálni a vakcinákat, vagyis más vakcinát beadni, mint amellyel az első két immunizálás történt, és ezzel a véleményével nincs egyedül.

Az ötlet viszont nem nyerte el miniszterelnök tetszését, aki szerint semmi szükség arra, hogy a harmadik vakcina felvételéről augusztus elseje előtt döntsenek, értesülései szerint még egyetlen vakcinát sem regisztráltak erre a célra.

A virológus egyébként beszélt az indiai eredetű Delta törzs gyors terjedéséről, amelyet szerint Európában főleg a turizmusból élő országok (Portugália, Spanyolország és ) okoznak, amelyek a nagyobb bevételek reményében a kelleténél jobban megnyíltak, és ezzel idézték elő az epidemiológiai helyzet romlását.

Like
Love
Care
Haha
Wow
Sad
Angry

🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022


Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: