Connect with us

Oroszország

VUČIĆNAK HÁLA: Szerbiában megkezdődhet a Szputnyik V gyártása

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

orosz szerb vakcina
Listen to this article

 
Megfelelő minőségűnek találta a belgrádi Torlak Intézetben előállított, Szputnyik V koronavírus elleni védőoltást az orosz járványügyi intézet, így megkezdődhet annak előállítása Szerbiában. Ezt az innovációért és technológiai fejlesztésért felelős szerbiai miniszter jelentette be a szerb állami (közszolgálati) televíziónak nyilatkozva. nenad popovic removebg preview

Nenad Popović hozzátette, hogy Szerbia az első európai ország, ahol az orosz vakcinát gyártani fogják, mégpedig világszínvonalon, ahogy a miniszter ígérte bejelentésében.

A Szputnyik V tömeges gyártása két-három hét múlva kezdődik meg Belgrádban, ahol első lépésként körülbelül 100 000 adag oltóanyagot állítanak elő.

– A szerb kormánya és a szerb elnök úgy döntött, hogy 50 millió eurót fektetnek be a Torlakba a “legigényesebb berendezések” beszerzése érdekében, hogy a következő évtől kezdve a teljes ciklust elő tudjuk állítani, és ne Oroszországtól kelljen az alapanyagot beszerezni


– jelentette ki Popović, aki hangsúlyozta, hogy minderre nem lett volna lehetőség, ha a kérdésben nem születik megállapodás Vučić szerb és Putyin orosz elnök között.

Tehát ez is Vučić elnöknek köszönhető, ahogy minden, ami jó, tőle származik – ahogy ezt a szerb kormány tagjai az utóbbi időben egyre gyakrabban hangsúlyozzák, mint ezt a kormánypárti média visszhangozza.

A BALK Hírlevele


Meteorológia

B.A. Balkanac

Balkanac

IN ENGLISH

Egy hét legjava