Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Koszovó

SÁNDOROK ÉS A CSAPDA: A szerb belügyminiszter attól tart, hogy a németek és a franciák zavargásokat idéznek elő Belgrád utcáin

vulin vilagos
Olvasási idő: 2 perc

A felszólította Aleksandar Vučić öt, hogy utasítsa el a Németországnak és Franciaországnak tulajdonított non-papert, amely Koszovó státusának rendezésére vonatkozik, Aleksandar Vulin szerint ugyanis a “ nemzeti kérdést” nem lehet részleteiben megoldani. A belügyminiszter nyilatkozatában ugyanakkor arra figyelmeztet, hogy a non-paper elutasítása esetén a dokumentum mögött álló erők képesek lesznek akár zavargásokat is előidézni utcáin.

Sándorok és a csapda

Aleksandar Vulin szerb belügyminiszter, aki korábban a védelmi tárcát vezette, még korábban pedig szociális miniszter volt, a szerb egyik leghűségesebb követője, bár nem tartozik a Szerb Haladó Párthoz.

Vulin a Szocialista Mozgalom (Pokret Socijalista) elnöke, így írásos nyilatkozata ennek a pártnak a honlapján jelent meg, de nem kizárt, hogy a dokumentum tartalmának egy része a közeljövőben beépül retorikájába.

Bizonyára nem az egész, mert az felvetné a “nyilvános plágium” gyanúját. De ennél sokkal súlyosabb lenne annak a “vulini meggyanúsításnak” az átvétele, hogy és Franciaország zavargásokat, hovatovább összecsapásokat idézne elő Belgrádban, ha nem fogadják el az általuk készített non-papert.

A Koszovóról szóló legfrissebb non-paper a szerbeknek többet kínál, mint a nemzetközi közösség bármely javaslata 2012-től ez idáig, és ez kétségtelen megerősítése annak, hogy Vučić Európai Unióval kapcsolatos politikája sikeres. De a non-paper azt is bizonyítja, hogy az Európai Unió nyilvános és titkos diplomáciája csapdát állít Vučić számára

– jelentette ki Aleksandar Vulin belügyminiszter és a Szocialista Mozgalom elnöke, aki belügyminiszterként ezt követően igencsak elvetette a “verbális sulykot”:

Aleksandar Vučić az az államférfi, aki 2012-től napjainkig egyedül, kitartásával és bátorságával többször megakadályozta Koszovó elismerését. Ezért arra kérem őt, hogy még egyszer áldozza fel magát, és utasítson el minden olyan beszélgetést, amely a non-paperrel és Koszovó elismerésével kapcsolatos. Tudom, hogy Vučić elnöknek milyen zsarolással és nyomással kell megküzdenie már évek óta, és ezért azt is tudom, hogy az elutasítás személyesen mennyibe kerülhet neki. Azzal is tisztában vagyok, hogy  Vučić az elutasítással annyira magára haragítja a non-paper mögött álló erőket, hogy azok bosszúból készek lesznek összecsapásokat előidézni Belgrád utcáin . Teljesen tisztában vagyok azzal, hogy ha Vučić elnök elutasítja a nagyhatalmak kezdeményezését, az nagyon könnyen az utolsó harca lehet.

A szerb nemzeti ügy felszalámizása

A fentiek szellemében a szerb belügyminiszter óriási áldozatot vár a szerb elnöktől, de egyúttal megoldást is javasol.


kis festett kabatok222kis festett kabatok

Arra kérem Vučić elnököt, hogy utasítsa el Koszovó elismerésének bármilyen lehetőségét, és haladéktalanul írjon ki előrehozott választásokat, hogy a nemzet elmondhassa, mit gondol Koszovó elismeréséről, hogy egyúttal minden kiállhasson elé, és megmutathassa, honnan származik, és mit akar

– jelentette ki Vulin, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy a szerb nemzeti ügyet nem lehet “felszalámizni”.

Arra kérem Vučić elnököt, hogy utasítsa el a Koszovó elismeréséről szóló tárgyalásokat, és közölje a non-papert megfogalmazó nagyhatalmakkal, hogy  Koszovó kérdésének megoldása nem lelhető fel a , és különösen a szerb nemzeti kérdés egészének megoldása nélkül 

– mondta ki Aleksandar Vulin az “igazságot”, illetve a “tutit”! Nem lenne meglepő, ha következő napokban éppen ez a néhány mondat jelenne meg a hivatalos szerb retorikában az úgynevezett második non-paperrel kapcsolban.

 A nagyhatalmak, ha végleges megoldást akarnak, akkor teljes egészében oldják meg a szerb nemzeti kérdést, és ne csak a “szerb világ” egy részével foglalkozzanak!  Kérem Vučićot, hogy saját áldozatvállalásával még egyszer akadályozza meg Koszovó elismerését. Csak ő teheti ezt meg, és csak ő meri ezt megtenni. Sokat kérek, de legalább van kitől

– zárta gondolatait a szerb belügyminiszter.Lektor nélkül dolgozunk. Ha helyesírási hibát találsz, akkor jelöld ki a szót az egérrel, majd egyszerre nyomd le a következő két billentyűt: Ctrl+Enter. A program semmiféle személyes adatot nem kér, és nem továbbít. Köszönjük, hogy segítesz jobbá tenni a BALK-ot!

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: