Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Románia

JÁRVÁNYOS ITALOZÁS: Nem csökkent a sörfogyasztás, csak nem a kocsmákban isznak

ursus 2
Olvasási idő: 1 perc

Mennyiségi változást nem okozott a - a sörfogyasztás tekintetében Romániában, viszont lényegesen átírta a sörfogyasztási szokásokat a járvány, a vendéglátóipar ugyanis 45 százalékkal kevesebb sört adott el tavaly, mint -ben.

Szinten maradt

2020-ban 16,75 millió hektoliter sör fogyott Romániában, 0,5 százalékkal több, mint egy évvel korábban.

A vendéglátóipari lezárásokat részben kompenzálta a kiskereskedelem, az otthoni fogyasztás, illetve a természet lágy öle, miután kedvező volt az , valamint a hazatérő vendégmunkások “konzumtevékenysége”.

A vendéglátóipar által értékesített sör mennyisége drasztikusan visszaesett.

2019-ben a lokálok, mondjuk úgy, kocsmák, 443 millió euró értékben adtak el sört, tavaly azonban ez az érték 241 millióra csökkent, vagyis majdnem megfeleződött.

Ennek következtében nagyon visszaesett a csapolt sörfogyasztás. 2019-ben a romániai fogyasztás 3,4 százalékát tette ki a csapolt sör, tavaly azonban 2 százalékra csökkent a részesedése.

De akkor mit ittak?

A dobozos sör aránya a teljes fogyasztáson belül 1,7 százalékponttal nőtt, míg a pillepalackos sörök piaci részesedése 2,2 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi szintet.

Ezzel vége szakadt egy fél évtizedes folyamatnak, a 2015-2019-es időszakban ugyanis a pillepalackban forgalmazott sörök népszerűsége folyamatosan csökkent. Európában elsőként Maros megyében palackoztak sört műanyag flakonba, vagyis pillepalackba.

A romániai fogyasztók ízlésére nem hatott számottevő mértékben a járvány. Az eladott sör 93,8 százaléka lager típusú, piaci nyelven szőkének nevezett világos sör volt.


kis festett kabatok222kis festett kabatok

Az ízesített sörök 3,2 százalékot tettek ki, a különlegességek, amelyek közé többek között a barna sör és a sör tartoznak, 1,6, az alkoholmentes pedig 1,4 százalékot.

A romániai fogyasztás 97 százalékát a belföldön főzött sörök adták. Az ágazatot négy nagyvállalat dominálja: a holland tulajdonban levő Heineken, a japán kézben levő Ursus Breweries, a Bergenbier és a dán URBB.
__________________________
Forrás: Maszol, Internet

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: