Connect with us

Járvány

TILTOTT GYÜMÖLCS: Felháborodás a Crvena Jabuka koncertje miatt

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

crvena jabuka piros alma
A cikk meghallgatása


A Crvena Jabuka (Piros Alma) elsimította a nemzetek közötti feszültséget a délszláv térségben. Ez lehetett volna a főcím, ha nem élnénk járványos időket. De korona idején inkább felborzolta a kedélyeket, mivel a Szarajevóban alakult, és időnként Zágrábban székelő pop-rock banda koncertet tartott Belgrádban. A kivénhedt rockereknek valószínűleg ez a koncertjük váltotta ki a legnagyobb érdeklődést 35 éves pályafutásuk alatt.

Duplázott a Crvena Jabuka

Az 1985-ben alakult Crvena Jabuka zenekar a nőnap alkalmából két koncertet is tartott a belgrádi Kombank Arénában, amivel elősegítette a szláv összetartozás eszméjének és a koronavírus terjedésének újbóli fellángolását.

Az előbbiben nem lehetünk teljesen biztosak, az utóbbiban viszont igen.

A Crvena jabuka március 8-án és 9-én koncertezett, miközben Szerbiában válság alakult ki a válságstábban, amelyben az orvosok és a politikusok nem tudnak megegyezni a szigorító intézkedések mértékében.

Nyugger rockerek

Ebben a helyzetben a piros almás nyugger rockerek két koncertje olaj volt a tűzre. Ana Brnabić szerb miniszterelnök máris bejelentette, hogy lemondatnak minden koncertet, és indítványozzák a szervezők megbüntetését.

– Elbeszélgetünk majd Belgrád városának képviselőivel, hogy megnézzük, miként történt ilyesmi, és ragaszkodunk ahhoz, hogy minden koncertet töröljenek. Ez ellentmond minden szabálynak és intézkedésnek, ezért követelni fogjuk a szervezők megbüntetését. Ez nem színházi előadás vagy valamilyen kulturális esemény

– jelentette ki Brnabić. Kombank Aréna - Felháborodás a Crvena Jabuka koncertje miatt

Nem ez lett volna ugyanis az egyetlen ilyen rendezvény a Kombank Arénában, hiszen március 15-e környékére három hasonló koncertet is terveztek.

A Kombank Aréna közben közleményt adott ki, amely szerint egyetlen óvintézkedést sem szegtek meg, a bejáratánál mérték a testhőmérsékletet, csökkentették a befogadó képességet, a résztvevők pedig a lehető legnagyobb mértékben betartották a szociális távolságot.

– A csarnok 1382 férőhelyes, a jelenlegi intézkedések szerint befogadóképességének fele, vagyis legfeljebb 500 férőhely áll rendelkezésre. A tegnap esti koncerten 430 látogató volt

– olvasható a közleményben, amely szerint a koncert 20 óra 50 perckor véget ért, az épületet pedig az előírásoknak megfelelően 21 óra előtt bezárták.

A felháborodás ellenére azonban még nem biztos, hogy ez lejátszott meccs, hiszen Belgrád város vezetése hetek óta ellenez minden további szigorítást.

A válságban lévő válságstáb pénteken ül össze, addigra kiderül, hogy a Crvena Jabuka mérgezett almának tekinthető-e.
_________________
Forrás: internet

A BALK Hírlevele


Meteorológia



B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava