AKNAMEZŐ: Horvátországban tíz migránst mentettek ki, egy viszont aknára lépett

Olvasási idő: 1 percA horvát rendőrség közzétette annak az akciónak a részleteit, amely során 10 migráns mentettek ki, a Modruš és Lička Jesenica települések közötti erdőből.

A csoport egyik tagja a Plitvicei-tavak Nemzeti parkhoz tartozó Saborsko közelében “ismeretlen robbanószerkezetre” lépett, és a helyszínen életét vesztette, miközben több ember megsebesült, egyikük életveszélyesen.

A csoport azonban haladt tovább, ezért a horvát hatóságok helikopterrel indultak az illegális bevándorlók felkutatására, és meg is találták őket.Pripadnici ATJ Lučko spasili nezakonite migrante iz minski sumnjivog područja akna AKNAMEZŐ: Horvátországban tíz migránst mentettek ki, egy viszont aknára lépett hqdefault
Pripadnici ATJ Lučko spasili nezakonite migrante iz minski sumnjivog područja


A horvátok csütörtökön az esti órákban bukkantak a migránsokra, de akkor már nem tudták őket kimenteni, ezért megafonokkal tájékoztatták őket, hogy aknagyanús területen vannak, és ne induljanak tovább, amíg a mentőcsapat nem megy értük.

Másnap délelőtt a horvát tűzszerészek biztonsági folyosó létesítésébe kezdtek a migránsok számára, és a délutáni órákban mind a tíz embert kimentették, és elsősegélyben részesítették.

Jelenleg hat ember fejezte ki szándékát, hogy nemzetközi védelemért folyamodjon a Horvát Köztársaságban, miközben a többiek, sérüléseik miatt, orvosi ellátásban részesülnek. Egyikük még nincs túl az életveszélyen

– közölte horvát a rendőrség.

A szóban forgó terület közel van Bosznia-Hercegovinához. A migránsútvonal ezen az elaknásított területen halad át, mióta a migránsok feltűntek Bihacsban és Velika Kladušában.
____________________________________
Felvételek forrása: horvát rendőrség
akna AKNAMEZŐ: Horvátországban tíz migránst mentettek ki, egy viszont aknára lépett balkanac nagy
2021

Kövess bennünket a Facebookon!