Connect with us

Húsvéti gyermekkönyvek

Horvátország

A VONAT MEGCSAPTA: Mozdonyvezető fogta őzbak, rendőr fogta mind a kettő

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

mozdonyvezeto oz vasut rendor
A cikk meghallgatása


A kedélyes szlavóniai sztoriknak se vége, se hossza. Múltkorjában arról számoltunk be, hogy egy szerencsétlen flótást elgázolt a pap, majd kirabolta egy mentős, most viszont egy “potenciális őzpaprikás” terve ment a füstbe, a kíváncsiskodó karhatalom jóvoltából.

A történet tragédiával kezdődik…

Mint a címben is szerepel, a történet valóban tragédiával kezdődik, mivelhogy a Vinkovce (Vinkovci)környékén közlekedő vicinális elütött egy őzet.

Az állaton már nem lehetett segíteni, a kiérkező állatorvos – ha lett volna ilyen – csak a halál beálltát állapíthatta volna meg.

De mivel állatorvos nem volt, a mozdonyvezető így maga konstatálta a végzetes fejleményt, ám rögtön megfordult a fejében az is, hogy nem hagyhatja kárba veszni a “vadászzsákmányt”. Így felszedte az őzet, majd ügyesen átrakta gépkocsija csomagtartójába.

Arról nem szól a fáma, hogy a mozdonyvezető meg akarta-e ünnepelni a váratlan zsákmányszerzést, vagy csak a szokásos munka utáni lazításról volt szó, de amikor autójával hazafelé tartott, megállították a rendőrök. Az alkoholteszt megirigyelendő 1,22-őt mutatott, az engedélyezett 0,5 ezrelékes véralkoholszint helyett.

…és még rosszabbul végződik

Hogy mi keltette fel a rendőrök gyanúját, az nem derült ki, de lényeg az, hogy a vasutassal felnyittatták a csomagtartót, és megtalálták a vonat által megcsapott és lefejezett őztetemet.

Az ügy vége az lett, hogy a mozdonnyal vadászó vasutast ittas vezetés miatt 5000 kuna (kicsit több mint 700 euró) helyszíni bírsággal sújtották, és két hónapra eltiltották a vezetéstől.

Továbbá meg kell jelennie a vinkovcei megyei bíróságon, mert lopás vádjával eljárást indítottak ellene.

Az áldozatot, azaz a “tetemes őzbakot”, közben megvizsgálták a vinkovcei állatorvosi intézetben, így végül csak lett “halottkémi jelentés”. Az őzbaktetem ezt követően a Stari Mikanovci vadászegyesülethez került.

Megalapozott a gyanú, hogy a “bizonyíték” romlandó volta miatt átalakult csobánaccá (a paprikás és a pörkölt között elhelyezkedő szlavóniai egytálétel, de definitíve nem gulyásleves, mint ezt némely tévelygők állítják), amire valószínűleg a rendőrök is hivatalosak voltak.

Az őzet ugyan nem az ette meg, aki megfogta, de szokott ez így lenni. A pórul járt vasutast a rendőrök azonban szerencsére csak az autóvezetéstől tiltották el, és nem a mozdonyvezetéstől, így továbbra is vadászhat a vinkovcei erdőkben.

A BALK Hírlevele


Meteorológia


B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava