Connect with us

Migráció

ŐRJÁRAT: Ígéretekkel és migránsokkal tele van a padlás (3 videó)

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

A magyar határral szomszédos vajdasági településeken mostanában a migránsok “természetes lelőhelye” a padlás. Ha este felhúzzák maguk után a létrát, akkor könnyebben megúszhatják a rendőrségi razziákat, amelyek valamilyen különös okból kifolyólag általában hajnalban következnek be. Szerb rendőr legyen a talpán, aki valamelyik zimankós hajnalon kivonul, hogy begyűjtse a migránsokat a pókhálós padlásokon. De a “népi migránsűzők” sem kukkantottak fel egyetlen ilyen helyre sem. A harmadik videó megnézése kötelező a cikk elolvasása előtt vagy után!

Ígéretek konkrétumok nélkül

A múlt hétvégén Oroszlámosra (Banatsko Aranđelovo) látogatott a Népi Járőrség (Narodna Patrola). A csoport erről a Facebookon is beszámolt.

Előtte azonban “kedvcsinálónak” még kiposztoltak egy videót arról, hogy a migránsok az utóbbi időben öt házat gyújtottak fel a határmenti falvakban, amit majdnem ezren “lájkoltak meg” különböző ikonokkal, és a megosztások sem maradtak el ettől a számtól.

A videóhoz csatolt szövegben felszólították a háztulajdonosokat, illetve a közeli rokonságot, hogy hívják fel a Népi Járőrséget, ha házfoglalást tapasztalnak, mert jönnek, és a tulajdonosokkal közösen dobják ki a migránsokat minden egyes házból.

Igény bizonyára lenne rá, mert a határmenti falvak tele vannak migránsokkal, ám eddig egyetlen ilyen akcióról sem értesültünk.

Konkrét dolgok, mint például kárfelbecslés, jogi képviselet, újjáépítés, anyagi támogatás vagy miegymás, szóba sem kerültek.

Miután a migránsok jelenlétét Szerbiában (és Bosznia- Hercegovinában) az Európai Unió finanszírozza, a kártérítési igényt akár Brüsszelnek is be lehetne nyújtani, bár eddig ez fel sem merült, így hát senki sem indult el ebbe az irányba.

Majd egy hét múlva

A Népi Járőrség az égő házakról szóló videó közzétételét követően kereste fel Oroszlámost, ahol “saját bevallásuk szerint” az “ottani testvérek” látták őket vendégül.

A BALK nem hivatalosan úgy értesült, hogy egy tanár és egy pap fogadta a három tagú delegációt, de ezt egyelőre nem tudjuk megerősíteni.

– A velük folytatott beszélgetés során, majd később a “terep átfésülésével” meggyőződtünk arról, hogy a falu lakossága “nincs irigylésre méltó helyzetben”. Sok migráns van, agresszívek, betörnek az elhagyott házakba, ahol az alkohol- és gyógyszerfogyasztás mindennapos

– írta ki a sokak által szélsőjobbosnak tartott csoport.

Mondandójuk bizonyítására feltettek egy videót is, ami valójában nem bizonyít mást, mint hogy este sötét van, és a sötétben lámpával lehet lehet világítani.

Ennél kicsit konkrétabb az a nyolc-kilenc másodperces videó, amely egy utcai verekedésről készült – tisztes távolságból. Valószínűleg migránsok gyepálják egymást, viszont a képkockákból az is kiderül, hogy a Népi Járőrség “éppen nincs szolgálatban”, mert nem avatkozott közbe. Sőt!

Meg nem erősített értesüléseink szerint a “népi migránsűzők” Oroszlámoson is azt ígérték vendéglátóiknak, amit karácsony tájékán a majdányiaknak is mondtak: “egy hét múlva visszajövünk”.

Ami azóta sem történt meg, de ha megtörtént is volna, az sem változtatna sokat a helyzeten.

Hivatalosan is ígérgetnek

Aleksandar Vulin többször is megmutatta magát a határmentén, miután átvette a belügyi tárca irányítását. Šidet, Horgost és Majdány- Rábét követően Szabadkán is járt, hogy elvitesse onnan a migránsokat.

– Hazánkban minden migránsnak van lehetősége és joga arra, hogy a befogadó központjainkban tartózkodjon, orvosi és egyéb védelemben részesüljön, de aki engedély nélkül elhagyja a befogadóállomást, aki megfelelő jóváhagyás nélkül jár-kel, és aki úgy gondolja, hogy nem tartja tiszteletben Szerbia törvényeit, az szemben találja magát a belügyminisztérium válaszával

– mondta Aleksandar Vulin igencsak dörgedelmesen.

Aleksandar Vučić 2016 nyarán, még miniszterelnökként tett hasonló ígéretet.

– Aki menedéket kér Szerbiában, az a befogadó központokba kerül, aki erre nem hajlandó, azt a törvények alapján eltávolítjuk Szerbia területéről

– nyilatkozta akkor Szerbia elnöke, ám ebből sem lett semmi.

Ha tovább keresnének, bizonyára találnák még hasonló ígéreteket. Viszont nem ártana, ha valaki felmenne a padlásra, hogy lesöpörje az ígéreteket, származzanak azok bárkitől is.

De nézzük, hogy mi lehet még esetleg a padláson! Mondanom sem kell, a forrás ismét csak a Facebook.

Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

MeteorológiaKövetés a Facebookon

B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Románia

Szlovákia

Négy nap legjava