Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Bulgária

KEVESEBB NAPOSPART: Betett a vírus a bolgár tengerparti idegenforgalomnak is

sunny2

Olvasási idő: 2 perc

Soha nem látott mértékben csökkent a nyáron a bolgár tengerparton nyaraló külföldiek száma: június-július-augusztusban mindössze 372 ezer pihent a Fekete- üdülőhelyein a bolgár Idegenforgalmi minisztérium adatai alapján, míg a korábbi évek hasonló időszakában több mint 5 millió.

Kevesebb külföldi, több hazai

Általában 70 és 90 százalék volt idén a számának a visszaesése a tengerparti szállodákban, ahonnan szinte teljességgel elmaradtak a nyári hónapokban a brit és az turisták az utazási irodák és a szállodások adatainak az összesítése alapján.

Naposparton, Aranyhomokon és Albenán nem kevés idegenforgalmi szálláshely ki sem nyitott ezen a nyáron.Az összesítések azt mutatják, hogy a 3 nyári hónapban összesen 1,1 millióan nyaraltak a bolgár szakaszán, és közöttük 728 ezer volt a bolgár állampolgár.

Ez utóbbi 15 százalékkal magasabb a múlt év hasonló időszakának az adatánál, s feltehetően hasonló növekedést mutatnak majd a szeptemberi összesítések is a
hónap két nemzeti ünnepének az eredményeként.

Plamen Kopcsev, a naposparti szállodások szövetségének elnöke annak a reményének adott hangot, hogy szeptember 22., azaz a Függetlenség napjának ünnepe alkalmából sok hazai fogja felkeresni Napospartot.

Ezekben a napokban egyébként némi élénkülés tapasztalható a vidék szállodáiban, ahova elsősorban ukrán, , , izraeli és turisták érkeztek.

Zárnak a szállodák

A Fekete-tenger bolgár üdülőhelyein a hét elejétől a szezon végének csalhatatlan jeleként már meg is indult a szállodák tömeges bezárásának a folyamata a szállodatulajdonosokat képviselő TravelNews beszámolója szerint.

Plamen Kopcsev arról adott tájékoztatást az előbb említett szakportálnak, hogy idén ki sem nyitott a korábban igencsak népszerű Napospart szállodáinak több mint 50 százaléka, és már nem egy hotel szeptember 1-jén bezárt.Hasonló a helyzet Aranyhomokon is, ahol mindösszesen már csak 15 szálloda lesz nyitva szeptember végéig Georgi Sterevnek, a helyi szállodások szövetsége elnökének a beszámolója szerint.

Aranyhomokon több mint 60 szálloda van, amelyek közül néhány már augusztus közepén bezárt, míg mások szeptember 1-jétől nem fogadnak vendégeket.

A nyilatkozó kiemelte annak fontosságát, hogy Marijana Nikolova miniszterelnök-helyettes és idegenforgalmi miniszter közbelépésére levették Várnát a turistáknak nem ajánlott üdülőhelyek listájáról.

A miniszter júliusban felszólította honfitársait, hogy idén a fekete-tengeri bolgár üdülőhelyeket válasszák nyaralásuk helyszíneként.

Albenán is már augusztus közepén megkezdődött a szállodák fokozatos bezárása.

Miután ez az üdülőhely különösen a hazai és a román turisták körében népszerű, a szállodások elsősorban azt vették figyelembe, hogy e nyaralók számára a július közepe és az augusztus közepe közötti időszak jelenti az üdülési szezont.

Kraszimir Sztanev, az Albena részvénytársaság végrehajtó igazgatója úgy becsülte, hogy idén mintegy 50 százalékos volt a visszaesés a megelőző évhez képest
ezen a bolgár tengerparti ürülőhelyen.Like
Love
Care
Haha
Wow
Sad
Angry

🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022


Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: