VAN-E MÉG? Egy nap alatt három alagutat találtak Bács-Kiskunban

Olvasási idő: 1 perc

Néhány óra alatt három alagutat találtak a rendőrök Bács-Kiskun megyében – közölte a rendőrség szerdán a honlapján.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében azt írta, a terepkutatás során a rendőrök szerdán, nem sokkal dél után egy alagutat Katymár, később egy másikat Csikéria és valamivel 16 óra után egy harmadikat Kelebia külterületén találtak.

Az alagutak szerb területről indulnak, és az ideiglenes biztonsági határzár alatt húzódnak.

A rendőrök mindhárom helyszínen szemlét tartanak az alagutaknál, és azokat betemetésükig őrzik.

Hozzátették: az utóbbi időszakban megnövekedett a Bács-Kiskun megyei határszakaszon a migránsok illegális átjutási kísérleteinek száma, ezért intenzívebbé vált a terepszakaszok ellenőrzése is.

VAN-E MÉG? Egy nap alatt három alagutat találtak Bács-Kiskunban VAN-E MÉG? Egy nap alatt három alagutat találtak Bács-Kiskunban kukorica lyuk

A BALK nem hivatalos értesülései szerint a szerb rendőrök néhány héttel ezelőtt Gyála térségében lettek figyelmesek arra, hogy alagút készül a magyar kerítésnél.

Információink szerint a szerb rendőrök meghiúsították az alagút befejezését, azt viszont nem tudjuk, hogy a migránsok maguk ásták-e az alagutat, vagy ebben kaptak segítséget az embercsempészek részéről.

A BALK éppen tegnap írt arról, hogy továbbra sem csökken, hanem inkább növekszik a migránsok száma a magyar-szerb határ szerbiai oldalán.

VAN-E MÉG? Egy nap alatt három alagutat találtak Bács-Kiskunban VAN-E MÉG? Egy nap alatt három alagutat találtak Bács-Kiskunban lyuk harmadik

Fotók forrása: Police.huVAN-E MÉG? Egy nap alatt három alagutat találtak Bács-Kiskunban VAN-E MÉG? Egy nap alatt három alagutat találtak Bács-Kiskunban balkanac nagy