VAN-E MÉG? Egy nap alatt három alagutat találtak Bács-Kiskunban

Oszd meg az ismerőseiddel, ha tetszik a cikk

Néhány óra alatt három alagutat találtak a rendőrök Bács-Kiskun megyében – közölte a rendőrség szerdán a honlapján.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében azt írta, a terepkutatás során a rendőrök szerdán, nem sokkal dél után egy alagutat Katymár, később egy másikat Csikéria és valamivel 16 óra után egy harmadikat Kelebia külterületén találtak.

Az alagutak szerb területről indulnak, és az ideiglenes biztonsági határzár alatt húzódnak.

A rendőrök mindhárom helyszínen szemlét tartanak az alagutaknál, és azokat betemetésükig őrzik.

Hozzátették: az utóbbi időszakban megnövekedett a Bács-Kiskun megyei határszakaszon a migránsok illegális átjutási kísérleteinek száma, ezért intenzívebbé vált a terepszakaszok ellenőrzése is.

A BALK nem hivatalos értesülései szerint a szerb rendőrök néhány héttel ezelőtt Gyála térségében lettek figyelmesek arra, hogy alagút készül a magyar kerítésnél.

Információink szerint a szerb rendőrök meghiúsították az alagút befejezését, azt viszont nem tudjuk, hogy a migránsok maguk ásták-e az alagutat, vagy ebben kaptak segítséget az embercsempészek részéről.

EZT OLVASTAD?  FÖLDBIRTOKOS ELNÖK: Egy elfelejtett légihíd, avagy földet és sligovicát kapott Vučić, az utóbbiból jutott Trumpnak is

A BALK éppen tegnap írt arról, hogy továbbra sem csökken, hanem inkább növekszik a migránsok száma a magyar-szerb határ szerbiai oldalán.

Fotók forrása: Police.hu


Oszd meg az ismerőseiddel, ha tetszik a cikk

Facebook hozzászólások

Kedvelés a Facebookon

Facebook Pagelike Widget