Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Szerbia

JÉGVÉDELMI RAKÉTÁK: Szabadkán szétlövik a jeget

jegvedelem
Olvasási idő: 2 perc

Szabadkán is fegyverkeznek, csak nem légvédelmi, hanem jégvédelmi rakétákat vásárolnak. Ezeket a “jégvédelmi eszközöket” a klímaváltozás miatt egyre gyakrabban támadó felhők ellen vetik be.

Felveszik a harcot

Nem olcsó mulatság felhőkre lövöldözni, a cél azonban szentesíti az eszközt.

Ha sikerül megakadályozni, hogy a jég elverje a határt, akkor megérte háborúba szállni az elemekkel, amelyek közé a víz is tartozik, halmazállapotától függetlenül.

A régi közhely szerint Vajdaság Szerbia éléskamrája, ezért igyekeznek minimálisra csökkenteni a jégkárokat.

Bognár Pásztor Hajnalka, a Szabadkai Városi Tanács mezőgazdasági ügyekkel megbízott tanácsosa egy tévéműsorban elmondta, hogy a tavalyról megmaradt rakéták mellé újabb jégvédelmi eszközöket vásároltak, összesen 50 rakétát.

A városi költségvetésből erre 2 millió dinárt (közel 6 millió forintot) fordítottak, és majdnem ugyanennyit kaptak a közigazgatási és helyi önkormányzati minisztériumtól is erre a célra.

Erőteljes éghajlati változások szemtanúi vagyunk, és egyre több jégeső esik a hozzánk tartozó területeken, ezért fontos, hogy megvédjük magunkat

– mondta a mezőgazdasági tanácsos a vajdasági közszolgálati (állami) televízió “Yueco” című műsorának.Booking.com

Tripla vagy semmi

A jelek szerint a szabadkaiak szeretnek lövöldözni, mert tavaly háromszor annyi rakétát lőttek ki, mint 2018-ban.kis festett kabatok222kis festett kabatok

De az is lehet, hogy 2019-ben háromszor akkora veszély fenyegette a várost, mint egy évvel korábban.

A statisztikák alapján a szabadkaiak két évvel ezelőtt mindössze 47 rakétával támadták meg a felhőket, tavaly viszont már 141 jégvédelmi rakétát lőttek ki rájuk.

Az újonnan beszerzett jégvédelmi eszközöket már kivitték a várostól mintegy 30 kilométerre délre lévő Bajsára, ahol a radarállomás és a “kilövősilók” vannak.

A jégvédelmi helyzet tehát kitűnő, a kilövőállások működőképesek, és rakétából is van elég.

Ha a mesterlövészek is elemükben lesznek, akkor idén Szabadka környékén a jég nem veri el a határt.Booking.comLektor nélkül dolgozunk. Ha helyesírási hibát találsz, akkor jelöld ki a szót az egérrel, majd egyszerre nyomd le a következő két billentyűt: Ctrl+Enter. A program semmiféle személyes adatot nem kér, és nem továbbít. Köszönjük, hogy segítesz jobbá tenni a BALK-ot!

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: