Connect with us

Szerbia

A szerb miniszterelnök szerint Vučić biztonsága a legjobb kezekben van

A szerb miniszterelnök szerint a régióban az tapasztalható a konkréten meg nem jelölt, feltehetően nyugati politikai szereplők szemszögéből szemlélve, hogy minden “erős vezetőt” despotának neveznek, akik autokrata rezsimeket hoztak létre, amelyekben kisajátították a hatalmat, és akikre bársonyos (színes) forradalmakat szabadíthatnak rá, vagy akár olyasmi is történhet velük, mint a Szerbiával “baráti Szlovákia” miniszterelnökével

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

Vučević szerint biztonsági szempontból komolyan kell venni a közöségi médiában megjelenő fenyegetéseket
Vučević szerint biztonsági szempontból komolyan kell venni a közöségi médiában megjelenő fenyegetéseket (Forrás: Screenshot, Prva TV)
A labdák segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 1 Átlag: 5]

Hallgasd meg ezt a cikket!

Miloš Vučević szerb miniszterelnök biztos abban, hogy a szerb elnök biztonságát ellátó személyek a lehető legjobb módon végzik a munkájukat, vagyis Aleksandar Vučić biztonsága a legjobb kezekben van. Vučević erről a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylettel kapcsolatban beszélt a belgrádi Prva Televízió reggeli műsorában, amelyben azokra a fenyegetésekre reagált, amelyek Aleksandar Vučić elnök ellen irányultak az utóbbi napokban a közösségi médiában. A szerb miniszterelnök hozzátette, hogy azok a vezetők vannak leginkább “politikai nyomásnak és veszélynek kitéve, akik erős államférfiak, és nem adminisztratív dolgozók”.

Kiknek a biztonsága van veszélyben?

A szerb miniszterelnök szerint nem szabad semmit sem alábecsülni, és ezért nem támogatja azt a hozzáállást, hogy könnyedén vegyék a közösségi médiában megjelenő fenyegetéseket, mert az ilyesmi úgymond szokványosnak számít az on-line térben, ahol nincs szabályozás, és valaki ott vezeti le a frusztrációit.

Vučević szerint senki sem hitte volna el a szlovák miniszterelnök elleni támadás előtt, ha valaki azt mondta volna, hogy Ficóra egy “romantikusan gondtalannak tűnő kisvárosban” lőnek rá a békés Szlovákiában.

A szerb miniszterelnök ugyanakkor úgy vélte, hogy a lehető legjobb módon végzik a munkájukat azok, akik Vučić elnök biztonságáért felelnek.

Ugyanakkor a kérdés “filozófiai oldalára” kitérve Vučević megjegyezte, hogy azok a vezetők vannak leginkább “politikai nyomásnak és veszélynek kitéve, akik erős államférfiak, és nem adminisztratív dolgozók”.

A szerb miniszterelnök hozzátette, hogy senki se sértődjön meg a megjegyzés miatt, arra viszont nem tért ki, hogy saját magát hova sorolja.

A szerb miniszterelnök

A szerb miniszterelnök szerint (a Nyugat kezében) létezik egy állandósított forgatókönyv, amelyben csak a célpontot kell kicserélni

Mi az erős vezetők dolga?

A szerb miniszterelnök úgy fogalmazott, hogy amikor valakit elnöknek vagy miniszterelnöknek választanak meg egy országban, azt nem azért teszik, hogy “bélyegeket üssön a faxokra vagy e-mailekre, amelyeket valakik küldenek, hanem azért hogy a saját fejével gondolkodjon és politikai döntéseket hozzon “a néppel együtt a hazáért”.

A szerb politikus egyúttal bírálta azokat, akik nyugatbarát politikusnak nevezik magukat, és csak azt merik megtenni, amit súgnak vagy leírnak nekik, amire szerinte szintén van példa a régióban, miközben azt hinné az ember, hogy szerbbarát vagy bosnyákbarát politikusok lennének, akik a saját hazájukról gondoskodnak, és nem idegen érdekeket szolgálnak ki.

Vučević szerint a régióban az tapasztalható a konkréten meg nem jelölt, feltehetően nyugati politikai szereplők szemszögéből szemlélve, hogy minden “erős vezetőt” despotának neveznek, akik szerintük autokrata rezsimeket hoztak létre, amelyekben kisajátították a hatalmat, és akikre bársonyos (színes) forradalmakat szabadíthatnak rá, vagy akár olyasmi is történhet velük, mint a Szerbiával “baráti Szlovákia” miniszterelnökével.

A szerb kormányfő az interjúban úgy vélte, hogy a “bújtatott alany” kezében létezik egy előregyártott modell, egy olyan forgatókönyv, amelyben csak a címet és a helyszínt kell kicserélni, illetve az új célpontot kell kijelölni.

A labdák segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 1 Átlag: 5]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

Feliratkozás a Hírlevélre

Az e-mailek heti három alkalommal hétfőn, szerdán és pénteken kerülnek kiküldésre.

MeteorológiaB.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Európai Unió

Oroszország

Kína

Három nap legjava