Connect with us

Magyarország

Vučić és Orbán a következő napokban meglátogatja a megsebesült szlovák miniszterelnököt

Az eléggé pongyolán fogalmazó belgrádi kormánypárti lap azt nem tisztázta, hogy Vučić és Orbán közösen keresi-e fel Robert Ficót, de ez sem zárható ki, mert Fico a három “szabadságszerető európai vezető” egyike, a másik kettő a Novosti szerint természetesen a szerb elnök és a magyar kormányfő

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

A szerb elnök a kevés Fico a kevés szabad és szabadságszerető európai vezető közé tartozik, ezért Orbánnal együtt napokon belül meglátogatják
A szerb elnök a kevés Fico a kevés szabad és szabadságszerető európai vezető közé tartozik (Forrás: Prva TV)
A labdák segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

A belgrádi Novosti nem hivatalos forrásokból úgy értesült, hogy Aleksandar Vučić szerb államfő és Orbán Viktor magyar miniszterelnök a következő két-három napban meglátogatja az ellene elkövetett merényletben megsebesült szlovák miniszterelnököt. Az eléggé pongyolán fogalmazó belgrádi kormánypárti lap azt nem tisztázta, hogy Vučić és Orbán közösen keresi-e fel Robert Ficót, de ez sem zárható ki, mert Fico a három “szabadságszerető európai vezető” egyike, a másik kettő a Novosti szerint természetesen a szerb elnök és a magyar kormányfő.

Vajon együtt látogatják meg Ficót?

A szerb elnök az X platformon röviden azt írta, hogy sokkolta a Szerbia és a saját nagy barátjának számító Robert Fico elleni merénylet.

– Drága barátom, imádkozunk érted, és az egészségedért

– tette hozzá a szerb elnök a rövid bejegyzésben. Vučić ugyanakkor már hosszasan beszélt Ficóról a belgrádi Orosz Házban tett látogatása alkalmával, ahol a “szabadságszerető népek ellenállásáról” tartott előadást – oroszul, de ezt megelőzően még méltatta a szlovák miniszterelnök eddigi tevékenységét.

A szerb elnök beszéde elején felszólította a jelenlévő vallási vezetőket, hogy közösen imádkozzanak Robert Fico felépüléséért és egészségéért, aki a szerb elnök szerint a testvérük és a barátjuk.

– Isten ajándékozza meg hosszú élettel ezt a borzalmas támadást követően

– mondta a szerb elnök, aki szerint Fico a kevés szabad és szabadságszerető európai vezető közé tartozik.

Lehet, hogy ezért is Brüsszel felelős?

Vučić szerint a szlovák miniszterelnök – aki ellen merényletet kíséreltek meg – mindig óriási energiával rendelkezett még akkor is, amikor senki sem gondolta volna, hogy kitartásának és szorgalmának köszönhetően a főbejáraton tér vissza a politikába.

A szerb elnök hozzátette, hogy Fico Szerbia eltántoríthatatlan barátja volt és maradt, és Vučić reményei szerint még sokáig az is lesz.

Ehhez még hozzátette, hogy a szerbek Ficót is és Szlovákiát is a szívükbe zárták, hiszen mind a szlovák miniszterelnök, mind Szlovákia eddig mindig Szerbia oldalán állt, és ezt a szerbek soha nem feledik el.

A szerb elnök ezúttal még annyit mondott, hogy hamarosan beszél Ficóval, ahogy néhány nappal ezelőtt is beszélt vele, mert bízik abban, hogy jobb hírek érkeznek a szlovák miniszterelnök állapotáról.

Vučić ezzel ugyan nem erősítette meg, de nem is cáfolta a Novosti értesülését, de aligha kell kételkednünk a lap értesüléseinek hitelességében, a Novosti főszerkesztője a kilencvenes években is ugyanazon az oldalon állt, mint a szerb elnök, így a lapnak lehetnek belsős informátorai, ha néhanapján nem maga Vučić az.

A szerb elnök a történelmi revizionizmus témájának jelentőségére utalva megemlítette, hogy ennek a topiknak az “inverz jellege miatt” már akár holnap olyan teóriák is megjelenhetnek, hogy Fico ellen egy beteg ember hajtott végre támadást.

Vučić szerint ezáltal el lehetne kerülni annak a boncolgatását, hogy az egész nem annak a hangulatkeltésnek az eredménye, amit Ficóval szemben gerjesztettek, nem csak Szlovákiában, hanem az egész kontinensen.

A labdák segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

Feliratkozás a Hírlevélre

Az e-mailek heti három alkalommal hétfőn, szerdán és pénteken kerülnek kiküldésre.

MeteorológiaB.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Európai Unió

Oroszország

Kína

Három nap legjava