Connect with us

Horvátország

HORVÁT MINDENNAPOK: Plenx és a káriesz kicsinyei, Milanović ismét sztár Moszkvában

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

Milanovićot is felcímkézték a "káriesz kicsinyei" jelzővel
Milanovićot is felcímkézték a "káriesz kicsinyei" jelzővel (Forrás: EMAG)
SZÍV KÜLDI SZÍVNEK! Értékeld ezt a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

A horvát fővárosban sűrű hóeséssel indult a nap, ami a délelőtti órákban elállt ugyan, de továbbra is maradt a csúnya felhős idő, mint ahogy ez illik az év legdepresszívebb napjához. Valaki ugyanis a horvát Indexen volt olyan szíves valahonnan előrántani az idevágó információt, így megtudhattuk, hogy ma van/volt a lehető legszomorúbb hétfő. Nagy a valószínűsége, hogy ez is egyike a kaliforniai hülyeségeknek, amelyeket állítólag tudományosan megtámogattak, ám legyen. Mert különben a nap tényleg elég depresszív volt: a parlamentben a miniszterelnöknek meg kellett indokolnia, miért éppen Branko Bačićra és Šime Erlićre esett választása a kormányrekonstrukció folyamán. Ezt követte a jelzett urak meghallgatása az illetékes parlamenti bizottságok előtt, mert a procedúra értelmében, a parlamentnek bele kell egyezni az új miniszterek beiktatásába. Persze, formaságról van szó, mert a kormánypártnak stabil többsége van az ország házában, de ez alkalmat szolgáltatott az ellenzéknek arra, hogy ismét beharangozzák a kormány közeli, csúfos bukását, amelyre ennek tehetetlensége és felette korrupt volta miatt, minden bizonnyal sor fog kerülni.

A káriesz kicsinyei

Plenković mindezt jupiteri derűvel tűrte, hellyel-közzel kioktatva a kis, butus ellenzékieket a dolgok igaz állásáról.

Milanovictol hangos

Milanovićtól hangos Horvátország, Plenković miniszterelnök a kormánypárt elnökségének ülését követően (Forrás: Nova)

Ugyanakkor nem feledkezett meg ezek szerepéről értekezni az ukrán katonák horvátországi kiképzésének elvetésében – Plenx (a polgári nevekhez szokott olvasóknak Plenković) nem nagyon szeret veszíteni – ezért Nikola Grmojának, a Most (Híd) képviselőjének kérdéseire válaszolva elmondta, hogy Grmoját és a hozzá hasonlókat a kormányban csak a “káriesz kicsinyeiként” emlegetik.

Hogy hogyan kerül a fogszuvasodás az asztalra, mi sem értjük, de a miniszterelnök tán csak tudja, azért ő a miniszterelnök, és nem fordítva.

Plenković szerint ez, mármint a kárieszes jelző vonatkozik mindazokra, akik nem állnak a történelem jó oldalán.

– Ezt a szégyent, amit Horvátországnak okoztak, Önök fogják viselni, mert ez az Önök szégyene, nem pedig a parlamenti többségé. Ezzel ezentúl folyamatosan felcímkézzük Önöket, és nem fognak szabadulni ettől a történelmi megbélyegzéstől, amíg élnek

– mondta a horvát miniszterelnök, aki nyilván úgy gondolja, hogy ő a történelem jó oldalán áll. Persze, élt az alkalommal és Milanović elnököt is elmarasztalta a hét végi, vukovári nyilatkozata miatt.

Milanović ismét sztár Moszkvában

Az államfő A horvát Duna-mente békés reintegrációjának 25. évfordulója alkalmából a hétvégén felkereste Vukovárt, és a fent említette télies időjárással összhangban összehordott hetet-havat, aminek következtében ismét az a megtiszteltetés érte, hogy beszédének részleteit idézte az orosz média is.

Milanović ismét sztár Moszkvában

Különösen az nyerte el az oroszok tetszését, miszerint Milanović kijelentette, hogy “az Egyesült Államok és a NATO proxy háborúban vesz részt Oroszország ellen Ukrajna területén”.

Az általunk Zoki Bond “mozgalmi néven” emlegetett államfő meglátása szerint “ezért a terv nem lehet Putyin eltávolítása”.

– A szankciók nem képezhetik a terv részét. Ugyanis ezek abszurdak, és nem tudunk segítségükkel semmit sem elérni. (Slobodan) Miloševićet sem tudták legyűrni a szankciókkal

– vélte Milanović elnök, majd a nyugatra (értsd: Egyesült Államok) utalva még hozzátette:

– Az egyik háborúból a másikba csöppenek. Én most mivé kellene válnunk – Amerika rabszolgáivá?

A Plenx pártjának számító kormányzó Horvát Demokratikus Közösség közleményében leszögezi, hogy “Milanović ismét az orosz rezsim médiasztárja!”

– Látható örömmel közvetítik tegnapi vukovári kijelentéseit, amelyek egybeesnek a hivatalos moszkvai narratívával. Úgy beszél, mintha valamilyen orosz tisztviselő lenne

– állapította meg a kormányoldal vezető pártja Milanović “bravúros megnyilatkozására” utalva.

Miután felsorolták, hogy mi minden nem tetszett az elnök nyilatkozatában – lásd fenn – idézték a miniszterelnök a parlamentben elhangzó szavait, aki a “történelem jó oldaláról” üzent a “sötét oldalon tébolygó Milanovićnak”, miközben a szintén fent említett Nikola Grmojához beszélt.

– Tegnap a mentora Vukovárban, Horvátország elismerésének napján még az Egyesült Államokat is megtámadta. Úgy látom, hogy az orosz rezsim médiája nagyon is rámutat erre. Önöknek, képviselőknek, akik nem voltak hajlandók segíteni Ukrajnának, a káriesz kicsinyei nevet adtuk

– mondta Andrej Plenković, alias Plenx Milanovićra célozva, és ennek a kijelentésnek a fogorvosok bizonyára örülnek, mert biztosan találnak olyan fogkrémet, amelyet a “politikai fogbetegség” ellen ajánlhatnak a televíziókban.

– Tudatosan döntött úgy, hogy a történelem rossz oldalán áll, és ezt a szégyent mindaddig viselnie kell, amíg csak él!

Az RT orosz csatornát mindenféle nyelven megihlette Milanović kijelentése

Az RT orosz csatornát mindenféle nyelven megihlette Milanović kijelentése (Forrás: Twitter)

– állapította meg a diagnózist hétfőn (január 16-án) a miniszterelnök orvos/fogorvos doktor úr a parlamentben Nikola Grmojának, Milanović, lásd még Zoki Bond egyik legengedelmesebb “kicsinyének” címezve.

Persze, ezt a fogszuvasodási hasonlatot továbbra sem értjük, de bízunk a fogorvosokban, már biztosan dolgoznak az új fogkrém kidolgozásán, amelynek gyógyító hatása lesz a politikusokra nézve, és még a szájuk sem habzik tőle.

Továbbra is folyik a nyomozás a hajó ügyben

Oleg Butkovic miniszterelnök-helyettes, közlekedésügyi miniszter ma (lásd a cikk keltezését!) a tengerparti Ninben azt mondta, hogy még mindig folyik azoknak a körülmények feltárása, amelyek között Aliser Uszmanov orosz oligarcha zárlat alá helyezett jachtja három hónappal ezelőtt eltűnt a betinai kikötőből.

Butković szavai szerint mind az államügyészség, mind a SOA (Horvát Hírszerző Ügynökség) részt vesz a nyomozásban.

Pedig nincs itt mit nyomozni. Mint ahogy ezt a fiumei Nyitott Bicska csaposa mesélte, saját fülével hallotta, hogyan magyarázta Buzgó Mócsing két szökevény idegenlégiósnak, hogy Murter környékén Piszkos Fredet látták feltűnni.

Ebből egyenesen következik, hogy az öreg kötötte el a bárkát, mert éppen Isztambulban volt sürgős és halaszthatatlan dolga.

Kész szerencse, hogy nem volt valamilyen francia vagy amerikai cirkáló, vagy anyahajó a közelben, mert akkor aztán magyarázkodhatnának…

Persze, így is lenne miért.

SZÍV KÜLDI SZÍVNEK! Értékeld ezt a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
Az olvasás folytatása


QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

MeteorológiaKÖVETÉS A FACEBOOKON

B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Románia

Szlovákia

Három nap legjava