Connect with us

Szerbia

KIADATÁSI ŐRIZET: Hollandiában tartóztatták le a “Vračarci” bűnözői csoport egyik tagját

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

1668434624355 vracar x0 gigapixel art scale
A cikk meghallgatása

A “Vračarci” szervezett bűnözői csoport most (november 18-án) elkapott tagja ellen Szerbia adott ki nemzetközi elfogató parancsot, miután a rendőrök pontosan másfél tucat társát vették őrizetbe Belgrádban a hónap közepén. A kraljevói származású Miloš Andrejević (38) a hollandiai Haarlemben került rendőrkézre, ahol kiadatási őrizetbe vételét rendelték el, mert hazájában bűnpártolással vádolják egy gyilkosságban való érintettsége miatt.

A november közepén lezajlott belgrádi razziát követően Szerbia 14 bűnöző kézre kerítésében kérte az Interpol segítségét, amelynek a hágai irodája értesítette a szerbiai szervezett bűnözés elleni ügyészséget Andrejević elfogásáról.

A szóban forgó szerb bűnözőt azzal gyanúsítják, hogy Uroš Piperskinek, a banda második számú vezetőjének a megbízásából azonosítsa be Aleksandar Halabrint, és derítette fel a környéket, ahol a későbbi áldozat a társaival általában találkozott. Halabrin állítólag a csoport vezetőinek az életére akart törni.

A terv az volt, hogy bosszúból felrobbantják, később azonban egy bérelt lakásba csalták, ahol megölték. A gyilkoság 2020 márciusában történt, az áldozat korábban Magyarországon járt, ami miatt karanténba kellett vonulnia. Ismerősei azt gondolták, hogy azért tűnt el, mert el akarta kerülni a kötelező izolációra vonatkozó rendeletet.

Félig elföldelt holttestét két hónappal később találta meg egy pásztor a Belgrádtól délre lévő Sopot környékén, a meztelenre vetkőztetett áldozatot végül fejbe lőtték, és úgy földelték el egy homokos területen.

A gyanú szerint Halabrin a Veljko Belivukkal szövetséges csoport egyik “korai” áldozata, ráadásul annak a Lazar Vukićevićnek a barátja volt, aki később a ripoteki Horror Házában végezte, több társához hasonlóan.

A bandaháborús kérdésekben igencsak járatos belgrádi Kurir szerint Halabrin az elsők között volt, akin Veljko Belivuk bandája “kiélte magát”.

Az ugyancsak belgrádi Telegraf nemrégiben arról írt, hogy a Vračarci szigorú hierarchikus rendszerben működött, a csoport vezetője Nikola Vušović, vagyis más néven Őrült Johhny volt, aki most minden bizonnyal a Dominikai Köztársaságban bujkál.

A csoport második emberének a fent már említett Uroš Piperski számított, ők ketten, valamint Dario Đorđević Dexter (Dekster) adta ki a gyilkossági parancsokat, és szervezte az összes törvénytelen cselekedetet.

A csoport pénztárnoki teendőit Draško Nikolić végezte, aki a bűncselekményekből származó pénzt rejtegette, és a csoport vezetőinek utasítása alapján osztotta szét a banda tagjai között. A kifizetéseket Uroš Piperski mellett a Hollandiában most őrizetbe vett Miloš Andrejević végezte, aki tehát eléggé magas helyezést ért el a bűnözői ranglistán.

A BALK Hírlevele


Meteorológia



B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava