Connect with us

Magyarország

BEÉPÜLÉS: Embercsempész akart belépni a magyar határvadászokhoz

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

A cikk meghallgatása

Nemcsak az alkalmassági vizsgákon esnek ki sokan a határvadásznak jelentkezők közül Magyarországon, van ugyanis, akit a bűnmegelőzési célú átvilágítást végző szolgálat szűr ki – írja a HVG hírportálja egy november eleji jelentésre hivatkozva. A cikk szerint Rétvári Bence, a belügyminisztérium parlamenti államtitkára a honvédelmi és rendészeti bizottság ülésén arról beszélt, hogy ennek köszönhetően bukott le egy, a határvadászok közé beépülni próbáló embercsempész.

A déli határon folyamatosan szolgálatba álló határvadászoknak nemcsak a magyar-szerb határ túloldalán “dolgozó” embercsempészekkel kell – olykor szó szerint is – felvenniük a harcot, hanem már a határ innenső oldalán is, ahová ezek a bűnözők meglepően kreatív módszerrel próbálnak beférkőzni: felvételre jelentkeznek a határvadász századokba.

Az ilyen beépülési szándékról Rétvári Bence, a Belügyminisztérium miniszterhelyettese számolt be az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának ülésén nemrég, megjegyezve, hogy több alkalommal lelepleztek már ilyen szándékot. Rétvári – aki a november 2-i ülésen a határvadász toborzás állásásról adott számot a testület tagjainak – elárulta:

– Volt, hogy maguk az embercsempészek akartak beépülni a határvadászok közé.

Rétvári a jegyzőkönyv szerint ehhez még hozzátette:

– A bűnszervezet egyik tagja jelentkezett képzésre, de nem tudta megkezdeni, mert kiderült, hogy ő igazából embercsempész, és nem azért jött, hogy megvédje a határt, hanem, hogy majd az embercsempész bűntársainak szóljon, hol van szolgálatban, és ott át tudjanak jönni az embercsempészek az illegális migránsokkal.

Rétvári ott említette ezt, amikor arról beszélt, hogy a jelentkezők “előszűrésének része egy fizikai, pszichikai felmérés, de a Nemzeti Védelmi Szolgálat vizsgálata is, amely által többszörösen bebizonyosodott, hogy ez szükséges is volt”.

– Hála istennek Magyarországnak van egy olyan védelmi képessége, hogy ezeket a beépülési kísérleteket is ki tudtuk szűrni

– jegyezte meg Rétvári a beépülési kísérletről szólva.

A BALK nemrégiben írt arról, hogy egyes megfogalmazások szerint “a magyar határ a migráció fizetőkapuja”, innen 3500-5000 euróba kerül egy-egy migráns becsempészése az Európai Unióba, és hogy mindenhol akadnak korrupt rendőrök, számuk egyenes arányban növekszik a bérek csökkenésével.

A BALK Hírlevele


Meteorológia



B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Öt nap legjava