Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Magyarország

ORBÁN A HATÁRVADÁSZOKNÁL: Egy ország határ nélkül olyan, mint egy tojás héj nélkül

orban hatarvadasz gigapixel standard scale 4
ORBÁN A JÓ KATONÁKRÓL: A jó katona valójában nem azok ellen harcol, akik szemben állnak vele, hanem azokért, akik mögötte vannak
Olvasási idő: 3 perc

A magyar miniszterelnök azt a célt tűzte ki, hogy legyen legbiztonságosabb országa. Orbán Viktor erről a határvadász ezred megalakulása alkalmából tartott eskütételi ünnepségen beszélt Budapesten. Ebből az alkalomból hangsúlyozta, hogy 2015 óta a határokra és a törvényekre fittet hányva milliók érkeztek illegális úton Európába. Itt hangzott el az a valószínűleg szállóigévé váló kijelentés is, hogy “egy ország nélkül olyan, mint a tojás héj nélkül”.

Korunk legsúlyosabb problémája

A magyar miniszterelnök úgy fogalmazott, hogy az ország lakói, vagyis “mi ” úgy döntöttünk, hogy “nem engedünk a biztonságunkból, megvédtük a határainkat, és kerítést építettünk”.

A magyar határvédelmi rendszer működik, ellenáll az illegális legmagasabbra felcsapó hullámainak is. Rendőreink és honvédeink, vállalva az átszervezéseket és a túlmunkát, becsülettel helytálltak, megvédték Magyarország biztonságát, az élet azonban úgy hozta, hogy az ő szolgálatukra máshol van szükség: a belső rend fenntartása megköveteli rendőreink visszavezénylését, a szomszédban dúló háború pedig szükségessé tette, hogy a honvédség harckészültségét és bevethetőségét megnöveljük

– mondta beszédében Orbán, aki szerint ezért van most Magyarországnak nagy szüksége a határvadászokra, és ezért jött létre a magyar határvadász ezred.

A jó valójában nem azok ellen harcol, akik szemben állnak vele, hanem azokért, akik mögötte vannak

– jelentette ki a magyar miniszterelnök, aki szerint ez különösképpen igaz a határvadászokra, akik mögött ott van az egész ország, a “teljes magyar élet”, és ezért rájuk hárul a feladat, hogy a migrációval szemben megvédjék a hazát. Orbán hozzátette, hogy szükség is lesz az áldozathozatalra, mert mostanság Magyarországnak bőven kijut a bajból.

A szomszédunkban háború dúl, Európában tombol, a brüsszeli pedig lassan térdre kényszerítik Európa gazdaságait. Ezekkel a kihívásokkal mind egyszerre kell megküzdenünk. Ahogy eddig, úgy ezután is urrá leszünk a napi gondokon

– mondta a magyar miniszterelnök, aki még hozzátette, hogy legyenek is bármekkorák ezek az akadályok, “nem adhatjuk fel az ország nagy céljait”, amelyek közül ezúttal csak egyet említett, a többit valószínűleg eltette egy következő beszédre:

Nem adhatjuk fel azt a célunkat sem, hogy Magyarország legyen Európa legbiztonságosabb országa. Ezt fenyegeti korunk legsúlyosabb problémája, amit úgy hívnak, hogy migráció.


kis festett kabatok222kis festett kabatok

Civilizációs

Orbán szózatában hangsúlyozta, hogy a migráció veszélye, és az ebből fakadó kockázatok olyan jelentősek, hogy elhárításuk és kivédésük továbbra is az “első számú feladata” Magyarországnak.

Amit a régiek népvándorlásnak hívtak, azt ma migrációként ismerjük, de akárhogyan is nevezzük, ugyanazt jelenti: civilizációs fenyegetés

– fogalmazta meg az álláspontját a magyar miniszterelnök, aki szerint -Európa példájából látható, hogy ezen a fronton elég egyszer hibázni.

Ahol egyszer letelepednek a más kultúrából érkező illegális migránsok, ott többé nem lehet visszafordítani az idő kerekét, és az élet már sohasem, sohasem lesz olyan, mint korábban volt. Nekünk magyaroknak mondhat bárki, bármit, mi nem hisszük, hogy a migrációból bármi jó sülhetne ki

– jelentette ki Orbán, aki szerint “mi azt akarjuk, hogy Magyarország magyar ország maradjon, és ehhez veleszületett jogunk van”.

A magyar miniszterelnök megjegyezte, hogy Magyarország déli határainál évről évre többen próbálnak átjutni, és idén már 160 ezer illegális próbálkozás volt, ami csak növekedni fog, és egyúttal kitért arra is, hogy egyre több az erőszak. Megfogalmazása szerint a migránsok először csak egymással mentek birokra, de ma már a határon szolgálatot teljesítő magyarokat is fenyegetik.


A migránsoknak meg kell érteniük, hogy itt úgysem jöhetnek át, és Önök azok, akiknek ezt meg kell értetni velük, mert Önök határvadászok feltartóztatják, ha kell megkeresik, megtalálják, elfogják és határozottan ki is tessékelik őket Magyarországról – egytől egyig, nincs kivétel

– vázolta fel Orbán a határvadászok előtt álló feladatokat, merthogy megfogalmazása szerint a biztonság a határoknál kezdődik, és ezáltal Magyarország és a magyar emberek biztonsága a határvadászokkal kezdődik. A tojás esetében pedig a héjánál, de erre már nem történt utalás.

A magyar miniszterelnök viszont ígéretet tett arra, hogy anyagi megbecsüléssel találkozik annak a szolgálatnak a vállalása, amit a határvadászok a haza érdekében végeznek. Az eskütételi ünnepségen Orbán hangsúlyozta, hogy egy ország bízik a határvadászokban, és így egy ország áll mögöttük.


Lektor nélkül dolgozunk. Ha helyesírási hibát találsz, akkor jelöld ki a szót az egérrel, majd egyszerre nyomd le a következő két billentyűt: Ctrl+Enter. A program semmiféle személyes adatot nem kér, és nem továbbít. Köszönjük, hogy segítesz jobbá tenni a BALK-ot!

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: