Connect with us

Húsvéti gyermekkönyvek

Albánia

CSATORNA 2: Nigel Farage sokallja, hogy egy év alatt több, mint 3000 albán gyermek született Nagy-Britanniában

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

albanai brit gyerek
A cikk meghallgatása

A Daily Mail a múlt hétvégén tovább görgette az albánveszélyt taglaló témáját, amire a Twitteren reagált Nigel Farage a brit Függetlenségi Párt, a UKIP volt vezetője. Farage gyakori vendég a Balkánon, főleg Szerbiában.

A Daily Mail és az albánok

A Daily Mail egy héttel ezelőtt arról számolt be, hogy a La Manche csatornán átjutó tíz bevándorló közül négy nem éhínség vagy háború elől menekül, mivelhogy Albániából érkezik.

A brit középpiaci bulvárlap most folytatta az albánveszélyről szóló témát, és azzal stresszelte az átlagban 58 éves olvasótáborát, hogy egy év alatt több mint háromezer albán gyermek született a szigetországban.

Az albánok ezáltal először kerültek be azok közé a külföldi nemzetek közé, amelyek az első tíz helyet foglalják el az Egyesült Királyságban legyakrabban szülőkké válók listáján, amelyet egyébként a románok vezetnek anyasági, és a pakisztániak apasági oldalon.

Tavaly Albánia lett a tizedik ország, amely a legtöbb külföldi anyát adta Nagy- Britanniának, miközben egy évtizeddel ezelőtt még meg kellett elégednie a 41. hellyel, az albán apák ugyanakkor a 36. helyről dolgozták fel magukat a 8. pozícióba.

A Daily Mail ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy ezek a számok felvetik a kérdést, hogy valójában hány albán is él az Egyesült Királyságban, merthogy a hivatalos adatok szerint kevesebb, mint 50 000.

Farage is faricskálta a témát

Nem meglepő, hogy Nigel Farage, aki éppen az átlagot képviseli a Daily Mail olvasótárborában a maga 58 évével, szintén faricskálta egy kicsit a témát a maga Twitter-csatornáján.

– Most, hogy az Egyesült Királyságban az albán szülők benne vannak az első tízben, van valakinek tippje, hogy mi lesz az arány öt év múlva?

kérdezte Farage, aki januári balkáni látogatása alkalmával Szerbiát nagyszerű országnak nevezte, mert ott még lehet dohányozni a vendéglátóhelyeken. Farage arra figyelmeztetett, hogy a Nagy- Britanniába érkező albán illegális bevándorlóknak “nagyon komoly bűnözői bandák” segítenek.

A brit politikus biztosan olvasta a Daily Mail múlt heti cikkét, mert már akkor is 58 éves volt.

A BREXIT “nagy harcosa”, aki uniós parlamenti képviselőként belülről bontotta az “ellenség sorait”, három nappal ezelőtt közzétett videójában azt mondta, hogy azok az albánok, akik megpróbálnak átkelni a La Manche csatornán, hogy bejussanak az Egyesült Királyságba, nem “szegény kétségbeesett emberek”, amilyeneknek a mainstream média, mint például a BBC “megpróbálja ábrázolni őket”.

Sidita Kushi, a massachusettsi egyetem adjunktusa, aki maga is Albániában született és nevelkedett, azt válaszolta Farage-nak a Twitteren, hogy az Egyesült Királyság teljes lakosságával összefüggésben az “albánok számának növekedése elhanyagolható, szinte a jelentéktelenséggel határos”.

Edlira Gjoni tiranai kommunikációs szakértő “gyűlöletbeszéddel” vádolta meg Farage-ot, akit arra emlékeztetett, hogy az Egyesült Királyság több millió fontot költ az ilyen megnyilvánulások elleni küzdelemre otthon és külföldön.

– Nigel Farage-ot a britek több mint 51 százaléka szereti, ahogy a Brexit is bebizonyította, ezért ez a megközelítés túlmutat a személyes dimenziókon, az angolok intézményes hozzáállásává válik!

– kommunikálta az albán szakértő, amire jól rímel, hogy Farage bejegyzését 641-en osztották meg a Twitteren.

A BALK Hírlevele


Meteorológia


B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava