Connect with us

Húsvéti gyermekkönyvek

Migráció

ERŐSÍTENEK EZERREL: A bolgár hatóságok újabb rendőröket küldtek a török határra a migránsok miatt

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

bolgar hatarorseg
A cikk meghallgatása

A bolgár belügyminisztérium augusztus 7-én, vasárnap bejelentette, hogy az előző évhez képest hatszorosára növekedett a bolgár-török ​​határon átlépni próbáló illegális migránsok száma. Csak egy hónap alatt, vagyis júliusban 24 százalékkal több migráns próbált meg bejutni Bulgáriába júniushoz képest.

A közlemény szerint a tárca gondoskodott arról, hogy “elegendő erőt” telepítsen a határra a biztonságos ellenőrzés fenntartásához: a határőrségen és a honvédségen kívül újabb közel ezer, egészen pontosan 860 rendőrt küldtek a török határra.

A minisztérium azt is közölte, hogy a határon lévő szögesdrót kerítés jó állapotban van, és sikeresen akadályozza a migránsok illegális belépését Bulgáriába.

Bolgár kormányzati források szerint 2022 első hét hónapjában a migránsok hatvanezer kísérletet tettek fel a bolgár-török ​​határ illegális átlépésére, de ezek többségét a bolgár hatóságok sikeresen meghiúsították.

2022 első hat hónapjában 6633 személyt vettek őrizetbe a határon vagy annak közelében, közülük 4987-en Afganisztánból vagy Szíriából származnak. Az elkapott migránsok 20 százalékát menekülttáborokban helyezték el.

A bolgár belügyminisztérium szerint azonban a legtöbben megtalálják a módját, hogy folytassák útjukat Nyugat- Európa felé.

Az adatok nem tartalmazzák az Ukrajnából érkező menekülteket, akik nem minősülnek illegális bevándorlóknak.

Bulgária mintegy 86 000 háborús ukrán menekültet fogadott be, köztük 39 000 gyermeket, a többiek többsége nő.

Bulgáriában segítséget nyújtanak az ukrán menekülteknek az elhelyezkedésben, a gyerekeket pedig integrálják a bolgár oktatási rendszerbe.

A BALK Hírlevele


Meteorológia


B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava