Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Gázellátás

NICS GÁZ, VAN GÁZ: A bolgár és a szerb energiaügyi miniszter is megerősítette, hogy zavartalan az orosz gázszállítás

Szijjártó Péter New Yorkban
Szijjártó Péter New Yorkban "tárgyalta le" a gázhelyzetet
Olvasási idő: 2 perc

A magyar külgazdasági és nyilatkozata szerint a bolgár és a szerb ügyi miniszter is megerősítette, hogy zavartalan az gázszállítás. A New Yorkban tartózkodó azt is közölte, hogy Magyarország felajánlotta Ukrajnának, a sérült katonák ápolását.

Nincs , van gáz

A bolgár és a szerb energiaügyi miniszter is megerősítette, hogy zavartalanul, szerződés szerint zajlik az orosz szállítása Magyarországra a Törökországon, Bulgárián és Szerbián keresztül vezető útvonalon

– közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán New Yorkban.

Mint a mellékelt videóból kiderül, a külügyi tárca vezetője egyeztetett a szerb energiaügyi miniszterrel, aki tudatta vele, hogy megérkezett Szerbiába a szerződés szerint várt mennyiség, amelynek egy része Szerbiában marad, egy részét pedig továbbítják Magyarországra.

Tájékoztatása szerint ezután beszélt Alekszandr Nikolov bolgár energiaügyi miniszterrel is, aki megerősítette, hogy bolgár részről tiszteletben tartják a tranzitra vonatkozó szerződéseiket. (A BALK erről korábban itt írt.)

Szijjártó Péter közölte: magyar idő szerint kora délután személyesen ellenőrizte a helyzetet, akkor minden változatlanul zajlott, a napi nagyjából 10 millió köbméter gáz időarányos része megérkezett Magyarországra.

Egyelőre úgy látjuk, hogy a tranzitútvonal működése zavartalan, de természetesen fokozottan figyelünk, kapcsolatban vagyunk a bolgár és a szerb, valamint az orosz kollégákkal is

– hangsúlyozta a külügyminiszter, aki emlékeztetett arra, hogy a gázszállítás jelentős része az úgynevezett déli útvonalon keresztül érkezik Magyarországra.

Mint közölte, előző nap kapcsolatba léptek a bolgár hálózatot üzemeltető Bulgartransgazzal, amely leszögezte, hogy az Oroszország által bejelentett lépéstől függetlenül a tranzit továbbra is zavartalanul üzemelni fog.


kis festett kabatok222kis festett kabatok

Ezt a is megerősítette, arról számolva be, hogy a Szerbiának és Magyarországnak szánt gázt megindítják a vezetéken keresztül

– tette hozzá Szijjártó Péter.

Fogadjuk az ukrán sebesülteket

A magyar külügyminisztere az ukrajnai helyzetről szólva azt mondta, hogy “a “szomszédságban folyó háború minden perce biztonsági kockázatot jelent Magyarország számára”, ezért Magyarországnak az az érdeke, hogy ez a háború minél előbb véget érjen.

Szijjártó Péter azonban úgy vélte, hogy a háború egyre brutálisabbá válik, ami látszik az áldozatok számán, a tragikus képsorokon, és a menekültek számának növekedésén.

Szavai szerint már a 640 ezret is meghaladta a Magyarországon tartózkodó ukrajnai menekültek száma.

A abban bízik, hogy az ENSZ nagyobb szerepet vállal, és ezáltal részt tud venni a tűzszünet megteremtésében, a béketárgyalások beindításában és végsősoron a létrehozásában Oroszország és Ukrajna között.


Magyarország támogatja annak a humanitárius kontaktcsoportnak a létrehozását, amelyet az ENSZ-főtitkár javasolt a napokban Kijevben és Moszkvában

– jelentette ki Szijjártó, aki szerint itt lenne az ideje, hogy ennek a háborúnak vége legyen.

Felajánljuk az ukránoknak, hogy a sérült, sebesült katonáikat a magyarországi egészségügyi intézményekben, a magyarországi kórházakban ellátjuk

– jelentette ki Szijjártó, aki szerint az már az ukránokon múlik, hogy milyen mértékben élnek ezzel a lehetőséggel.


Lektor nélkül dolgozunk. Ha helyesírási hibát találsz, akkor jelöld ki a szót az egérrel, majd egyszerre nyomd le a következő két billentyűt: Ctrl+Enter. A program semmiféle személyes adatot nem kér, és nem továbbít. Köszönjük, hogy segítesz jobbá tenni a BALK-ot!

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: