Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Bulgária

OROSZ GÁZFEGYVER: Bulgária nem akadályozza a tranzitot Szerbia és Magyarország felé

bolgar miniszter
Alekszandr Nikolov energiaügyi miniszter (Screenshot)

Olvasási idő: 1 perc

Délelőtt még érkezett a gáz Bulgáriába, a tehát egyelőre nem függesztette fel a gázszállításokat a balkáni országnak. A Novinite bolgár hírportál a Bulgartransgazra hivatkozva jelentette, hogy az Bulgáriába esetében (egyelőre) nem szakadt meg.

Tájékoztatjuk Önöket, ha ez megtörténik

– jelentette ki Alekszandr Nikolov ügyi miniszter ma reggeli sajtótájékoztatóján, amelyen azt is elmondta, hogy előrelátható ideig “alternatív mennyiségeket” biztosítottak.Nikolov hozzátette, hogy a következő hónapokra van elegendő gáz az olyan kritikus létesítmények számára, mint például a kórházak.

A miniszter nyilatkozatából az is kiderült, hogy a szállítások felfüggesztésének oka, hogy orosz részről rubelben követelik a gáz ellenértékét egy orosz bankon ül.

Az által javasolt kétlépcsős fizetési eljárás jelentős kockázatokat rejt magában. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az -dollárban történő fizetéskor elveszítenénk az irányítást a pénzünk felett, mivel az orosz bank feladata a rubelre történő átváltás, így az árfolyamot illetően nincs egyértelműség

ázta Nikolov, aki szerint nyilvánvaló, hogy Oroszország a földgázt politikai és gazdasági fegyverként használja, jogi és kereskedelmi értelemben a bolgár fél nem követett el jogsértést.

Amíg én miniszter vagyok, és én vagyok a felelős ezért, Bulgária nem fog nyomás alatt és lehajtott fővel tárgyalni. A földgázellátást nem lehet garantálni, de ez nem jelenti azt, hogy Bulgária ne tudna megbirkózni ezzel a helyzettel

– kommentálta a fejleményeket Nikolov.A bolgár miniszter kitért arra a Bulgárián áthaladó vezetékre is, amelyen keresztül és gázellátása történik.

Szerbiával és Magyarországgal kapcsolatban – Bulgária minden szomszédos ország lojális partnere. Bulgária nem Oroszország. Ha lehetőségünk lesz rá, minden szomszédos országnak segítünk. Nem fogunk mesterséges zavarokat okozni a szomszédos országokban

– mondta a bolgár energiaügyi miniszter.

Like
Love
Care
Haha
Wow
Sad
Angry

🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022


Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: