Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Bulgária

VÁLASZTÁSOK MINDHALÁLIG: A GERB szerint az egyetlen kiút, ha a kormány lemond, és új választásokat írnak ki

toma bikov
Kissé félrecsúsztak (Forrás: Twitter)
Olvasási idő: 1 perc

A GERB-nek (Polgárok Bulgária Európai Fejlődéséért) nem volt elég, hogy tavaly három választást tartottak Bulgáriába. Bojko Boriszov pártjának egyik vezetője szerint az egyetlen kiút, ha a lemond, és újabb választásokat írnak ki, mivel „Bulgária ma szegényebb, gyengébb és megosztottabb, mint száz napja volt.” Ha valóban újabb választásokra kerülne sor, akkor az már a negyedik lenne röpke egy éven belül.

Száz nap romlás

A tavalyi választásokba mindannyiszor belebukott GERB parlamenti csoportjának alelnöke a szófiai kormány első száz napját elemezve úgy fogalmazott, hogy az az “időtlenség időszaka” volt.

Meglátása szerint az új kabinet képtelen a megfelelő döntések meghozására, és ezáltal elmélyültek az országot sújtó válságok.

Az első a politikai válság. Ahelyett, hogy kormány a társadalmi helyzet és a politikai rendszer megszilárdítására törekedett volna, világossá tette, hogy még a kormányzó többséget sem képes összefogni – mondta Bikov, aki szerinte napról-napra láthatóbbak a repedések a koalícióban.

Szerinte a “pusztítás ösztöne” tartja életben a koalíciót, miközben az igazságszolgáltatási reformot leginkább a tétlenségbe jellemzi, de a költségvetés sem felel meg az ország pénzügyi kihívásainak, miután a kormány néhány hétre sem látja előre a gazdasági folyamatokat.

Ez kiszámíthatatlan, bizonytalan és reménytelen helyzetbe sodorja az államot, a vállalkozásokat és a háztartásokat

– mondta a GERB képviselője, aki szerint a kormány, különösen pedig a felelős az árak növekedése miatt bekövetkezett “árválságért”.

A politikai válság, amelynek a fő mozgatórugója a revansizmus, meggyengítette Bulgária nemzetközi pozícióját, miután a jelenlegi kormány fő prioritása nem a nemzeti érdek védelme, hanem a koalíción belüli egyensúly megőrzése

– jelentette ki Bikov, aki bizonyára megfeledkezett arról, hogy Bulgáriának a GERB sok éves országlása alatt sem sikerült megszabadulnia az “ legszegényebb” országát illető jelzőtől.


kis festett kabatok222kis festett kabatok

A GERB frakcióvezető-helyettesének véleménye szerint azonban csak romlott a helyzet, amióta nem ők kormányoznak, mert megfogalmazása szerint” Bulgária ma szegényebb, gyengébb és megosztottabb, mint száz napja volt”, vagyis mint amilyen állapotban ők hagyták.

Pártja álláspontját tolmácsolva Bikov úgy fogalmazott, hogy a GERB szerint az egyetlen kiút a helyzetből a kormány lemondása, a 47. nemzetgyűlés feloszlatása és az előrehozott parlamenti összehívása.

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: