Connect with us

Bulgária

VÁLASZTÁSOK MINDHALÁLIG: A GERB szerint az egyetlen kiút, ha a kormány lemond, és új választásokat írnak ki

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

SZÍV KÜLDI SZÍVNEK! Értékeld ezt a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

A GERB-nek (Polgárok Bulgária Európai Fejlődéséért) nem volt elég, hogy tavaly három választást tartottak Bulgáriába. Bojko Boriszov pártjának egyik vezetője szerint az egyetlen kiút, ha a kormány lemond, és újabb választásokat írnak ki, mivel “Bulgária ma szegényebb, gyengébb és megosztottabb, mint száz napja volt.” Ha valóban újabb választásokra kerülne sor, akkor az már a negyedik lenne röpke egy éven belül.

Száz nap romlás

A tavalyi választásokba mindannyiszor belebukott GERB parlamenti csoportjának alelnöke a szófiai kormány első száz napját elemezve úgy fogalmazott, hogy az az “időtlenség időszaka” volt.

Meglátása szerint az új kabinet képtelen a megfelelő döntések meghozására, és ezáltal elmélyültek az országot sújtó válságok.

Az első válság a politikai válság. Ahelyett, hogy kormány a társadalmi helyzet és a politikai rendszer megszilárdítására törekedett volna, világossá tette, hogy még a kormányzó többséget sem képes összefogni – mondta Bikov, aki szerinte napról-napra láthatóbbak a repedések a koalícióban.

Szerinte a “pusztítás ösztöne” tartja életben a koalíciót, miközben az igazságszolgáltatási reformot leginkább a tétlenségbe jellemzi, de a költségvetés sem felel meg az ország pénzügyi kihívásainak, miután a kormány néhány hétre sem látja előre a gazdasági folyamatokat.

– Ez kiszámíthatatlan, bizonytalan és reménytelen helyzetbe sodorja az államot, a vállalkozásokat és a háztartásokat

– mondta a GERB képviselője, aki szerint a kormány, különösen pedig a pénzügyminiszter felelős az energiaárak növekedése miatt bekövetkezett “árválságért”.

– A politikai válság, amelynek a fő mozgatórugója a revansizmus, meggyengítette Bulgária nemzetközi pozícióját, miután a jelenlegi kormány fő prioritása nem a nemzeti érdek védelme, hanem a koalíción belüli egyensúly megőrzése

– jelentette ki Bikov, aki bizonyára megfeledkezett arról, hogy Bulgáriának a GERB sok éves országlása alatt sem sikerült megszabadulnia az “Európai Unió legszegényebb” országát illető jelzőtől.

A GERB frakcióvezető-helyettesének véleménye szerint azonban csak romlott a helyzet, amióta nem ők kormányoznak, mert megfogalmazása szerint” Bulgária ma szegényebb, gyengébb és megosztottabb, mint száz napja volt”, vagyis mint amilyen állapotban ők hagyták.

Pártja álláspontját tolmácsolva Bikov úgy fogalmazott, hogy a GERB szerint az egyetlen kiút a helyzetből a kormány lemondása, a 47. nemzetgyűlés feloszlatása és az előrehozott parlamenti választások összehívása.

SZÍV KÜLDI SZÍVNEK! Értékeld ezt a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
Az olvasás folytatása


QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

MeteorológiaKÖVETÉS A FACEBOOKON

B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Románia

Szlovákia

Három nap legjava