Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

A Háború

NEM ZARÁNDOKOK: Ukrajnából mintegy 200 menekült érkezett Međugorjeba

maria.medjugorje
Sok Mária Međugorjeban (Forrás: Twitter)
Olvasási idő: 1 perc

Körülbelül 120 nő és érkezett Međugorjeba az elmúlt 24 órában, így jelenleg mintegy 200-an tartózkodnak ezen a világhírű katolikus zarándokhelyen – írja az Index.hr a Hina ügynökségre hivatkozva. A körülbelül 35 órát utaztak, a tudósításból azonban nem derült ki, hogy melyik részéből érkeztek.

Csak annyit tudni, hogy 35 órát voltak úton, és hogy érkezésüket követően szállodákban és más turisztikai létesítményekben szállásolták el őket, ahol élelmet is kaptak.

Az ukránokat korábban helyi turisztikai vezetők szolidaritásuk kifejezéseként hívták meg Međugorjeba. A menekültek közül mintegy 60-an érkeztek vasárnap, a többiek az előző nap két busszal és több személyautóval jutottak el a horvátországi zarándokhelyre.

Megnyitottuk a szívünket a rászorulók irányába, és szeretnék kifejezni együttérzésünket az ukránoknak, akik közül korábban sokan zarándokoltak el Međugorjeba

– mondta Davor Ljubić, a međugorjei turisztikai szövetség elnöke, aki szerint a zarándokhelyen tartózkodó ukrajnai menekültek száma akár a kétszázat is elérheti, tekintettel arra, hogy még nem regisztráltak minden érkezettet.

A menekülteket a Vöröskereszt “veszi nyilvántartásba”, amely egyúttal mindegyik migráns esetében vírusteszteket is végez.

A menekültek pszichológiai segítséget is kaptak, a nap folyamán pedig ukrán nyelvű szentmisét is tartottak számukra, amelyen a helyiekkel együtt imádkoztak az elszenvedő ország békéjéért.

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: