Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

A Háború

TILALOM: Az ukrán elnök megköszönte török kollégájának, hogy Törökország lezárja a Boszporuszt az orosz hadihajók előtt

erdogan parnak ukrajna oroszorszag
Recep Tayyip Erdoğan párnái (Léphaft Pál karikatúrája)
Olvasási idő: 1 perc

Volodimir Zelenszkij a Twitteren mondott köszönetet ​​államfőnek azért, hogy Törökország lezárja a Boszporuszt és a Dardanellákat az hadihajók előtt. Törökország ezt ugyan hivatalosan még nem jelentette be, az ukrán elnök internetes megnyilvánulásából azonban erre lehet következtetni.

Zelenszkij megfogalmazása szerint szempontjából az orosz hadihajók áthaladási tilalmának bevezetése nagyon fontos lépés.

Köszönöm Erdogan elnök barátomnak és a török népnek a szilárd támogatást! Az orosz hajók belépésének tilalma a Fekete-tengerre jelentős katonai és humanitárius támogatás, és ez Ukrajna szempontjából ma különösen fontos. Ezt az ukránok soha nem felejtik el

– szögezte le az ukrán elnök az interneten közzétett bejegyzésében.

Törökország szerepe a háborúban

Ha a tényleg bevezetik a tilalmat, akkor azt az sem felejtik el, és az orosz hadihajók áthaladásának megakadályozása felérhet azzal, hogy Törökország tevékenyen, és alig áttételesen bekapcsolódik a háborúba.

Törökország egyelőre nem jelentette be hivatalosan a Boszporusz és a Dardanellák lezárását. Ismeretes, hogy Zelenszkij és Erdogan nemrégiben találkozott, majd telefonon is beszélt egymással, ezeknek a megbeszélgetéseknek az egyik témája – a szorosok lezárása mellett – Törökország szerepe volt Ukrajna és között.

Az ankarai vezetés már több alkalommal elutasította, és elfogadhatatlannak nevezte Oroszország ukrajnai invázióját.

Török diplomáciai források szerint Mevlüt Çavuşoğlu közben telefonos megbeszélést folytatott Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel, akinek állítólag azt mondta, hogy a helyzet további eszkalálása senkinek sem lesz a hasznára.

A magát megnevezni nem kívánó forrás szerint Törökország ismételten felkínálta, hogy közvetít Oroszország és Ukrajna között.


kis festett kabatok222kis festett kabatok

Törökország igyekszik egyensúlyozni Oroszország és Törökország vonatkozásában, mivelhogy fontos gazdasági és katonai partnernek tekinti Ukrajnát, közben azonban nagy mértékben függ az Oroszországból származó energiahordozóktól.


Lektor nélkül dolgozunk. Ha helyesírási hibát találsz, akkor jelöld ki a szót az egérrel, majd egyszerre nyomd le a következő két billentyűt: Ctrl+Enter. A program semmiféle személyes adatot nem kér, és nem továbbít. Köszönjük, hogy segítesz jobbá tenni a BALK-ot!

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: