Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Görögország

AZ ELSŐ MIGRÁNSHÍR: Idén minden ott kezdődik, ahol tavaly be sem fejeződött

gumicsonak
(Forrás: Aegean Boat Report)
Olvasási idő: 1 perc

Nem sokat kellett idén várni arra, hogy megérkezzenek az első menekültek/migránsok Európába. Bizonyára ma nem ez az egyetlen eset, csak ez kapott nyilvánosságot. Az alábbi rövid beszámoló jelzi, hogy 2022-ben ott folytatjuk, ahol tavaly abba sem hagytuk.

Az Aegean Boat Report segélyszervezet Facebook-oldalán közölte, hogy 2022 első napján a görög parti őrség egy 35 embert szállító hajót állított meg a leszboszi Mitilíniben (régi elnevezése Mütiléné) található egyik strand közelében.

A gumicsónak fedélzetén tartózkodó embereket átszállították a parti őrség egyik hajójára, és Mitilíni kikötőjébe vitték őket. A görög hatóságok mind a 35 személyt nyilvántartásba vették, és karanténba helyezték.

A norvég bejegyzésű, de Görögországban működő segélyszervezet szerint a menekülteket/migránsokat szállító gumicsónakot sok helyi lakos szeme láttára tartóztatták fel, így az esetről képek és videók is készültek.

Az Aegean Boat Report ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy talán ez lehetett a fő oka annak, hogy a görög hatóságok a csónakot és utasait nem irányították ​vissza Törökországba.

A segélyszervezet megjegyezte, hogy tegnap/tavaly nem voltak ilyen szerencsések a Számosra érkezők, akiket a görög hatóságok visszafordítottak Törökország irányába.

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: