Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Bűnügy

GYILKOSSÁG A SÍNEKEN: Az alvilág és a titkosszolgálat múzsája, a pisztáciafagyi jelentősége és az imádnivaló rohadék 🔞🔞🔞

1a food amount

Olvasási idő: 6 perc

Egy héttel letartóztatása előtt posztolt az Instagramon a szerb alvilág és a szerb múzsája, akit egyik rajongója a Szerb Kleopátrának nevezett. Belgrádban hónapok óta a levegőben lógott Dijana Hrkalović letartóztatása, akit korábban egyaránt szoros szálak fűztek a szerb alvilághoz, a szerb titkosszolgálathoz (BIA) és a szerb belügyminisztériumhoz. Rengeteg cikk született már róla, igazából azonban nem tisztázódott, hogy miként csavarta egyszerre az ujja köré a titkosszolgálatot és az alvilágot ez a harmincas éveinek közepén járó nő, aki mindeközben 2020-ban sikeresen megvédte doktori disszertációját a Belgrádi Bölcsészeti Egyetem Pszichológia Karán. A szerb péntek esti televíziós interjújában erősítette meg, hogy Hrkalovićot a “gyilkosság a síneken” néven elhíresült bűncselekménnyel összefüggésben helyezték előzetes letartóztatásba.

A pisztáciafagyi jelentősége

Akár kódolt üzenetnek is tekinthetjük Dijana Hrkalović legutóbbi Instagram-bejegyzését, amelyhez két fényképet is csatolt: ezek közül fontosabb az, amely nem azonnal tárul a gyanútlan látogató szeme elé, bár Dijana Hrkalović Instagram-oldala esetében a legkevesebb lehet az, aki gyanútlan látogatóként téved oda.

A fenti fotóról van szó, amelynek az a különlegessége, hogy a pisztáciafagyin keresztül vezeti be az érdeklődőt a szerb bűnözés és bűnüldözés történetébe, mindkettőbe egyszerre. Természetesen ehhez a pisztáciafagyinak van a legkevesebb köze, egyszerűen csak eszköz ahhoz, hogy a kép másik szereplője, Dijana Hrkalović üzenetet küldjön valakinek vagy mindenkinek.Az üzenet pedig így szól: A Good Amount of Bad.

Hrkalović minden bizonnyal “a pisztáciafagyira célzott”, de a képekkel, akárcsak a könyvekkel, a szemlélődő vagy az olvasó, vagyis a befogadó szempontjából is érdemes foglalkozni: vajon mire gondol az, aki látja a fenti képet, a fagyira vagy a nagy adag fagyi elfogyasztása által bűnöző, szinte anorexiás kinézetű nőre.

Az már csak hab a pisztáciafagyin, hogy Amerikában előgyártásban van egy film ugyanezzel a címmel: A Good Amount of Bad. A film egy kisvárosi nőről szól, aki New Yorkba utazik, ahol intenzív macska-egér játékba keveredik egy korrupt rendőrrel, ami meghatározza mindkettőjük életét.

Annak a történetnek a főszereplője nem Dijana Hrkalović, ám nem zárható ki, hogy egyszer is róla is készül egy hasonló film pisztáciafagyival vagy anélkül.

Gyilkosság a síneken 🔞🔞🔞

Dijana Hrkalovićot hivatalosan azért vették őrizetbe, mert 2017-ben eltüntette a bizonyítékokat, vagy segítette a bizonyítékok eltüntetését egy gyilkossági ügyben, amit a szerb elnök is megerősített legutóbbi televíziós interjújában.

szerint a rendőrség “operatív értelemben egyértelmű álláspontot képvisel”, vagyis a rendőri és politikai vezetés pontosan tudja, hogy ki követe el a “gyilkosságot a síneken”, amelynek áldozata Vlastimir Milošević, a szerbiai karateválogatott egykori tagja volt, aki korábban összetűzésbe került – feltételezhetően védelmi pénzek beszedése okán – Veljko Belivukkal, a szerbiai alvilág 2021 eleje óta letartóztatásban lévő “oszlopos tagjával”.Nem sokkal a gyilkosságot követően őrizetbe vették az azóta Velja néven ismertté vált Belivukot és két társát – Marko Miljkovićot (aki Belivuk jobb keze a volt ritopeki “horror házában” zajlott mészárlások alkalmával) és Mirko Kojićot – akiket a bűncselekmény elkövetésével vádoltak meg közvetlen elkövetőkén, valamint bűnsegédként, de 2018-ban májusában szabadon engedték őket, mert a szakértő is visszavonta a jelentését, a helyszínelő pedig azt vallotta, hogy az összes DNS-nyomot egyazon ecsettel vette fel, és ezáltal “szennyeződtek a DNS-minták”.

Kicserélték a DNS mintákat, és bizonyos embereket – akik részt vettek a gyilkosságban – szabadon engedtek. Nem büntették meg őket a legsúlyosabb bűncselekményért. Azt hiszem, hogy más dolgok is szóba kerültek, de ez volt a fő ok, és az elegendő jogi alap a letartóztatáshoz

– mondta a szerb elnök Hrkalović ügyével kapcsolatban. A gyilkosság időpontjában, tehát 2017-ben, Dijana Hrkalović a szerbiai bűnügyi rendőrség (Uprava kriminalističke policije, UKP) titkára volt, az elkövetők szabadon bocsátásakor pedig a belügyminisztérium államtitkára, vagyis Nebojša Stefanović akkori belügyminiszter, most honvédelmi miniszter, helyettese.

De nézzük mi is történt! A környéken lévő rögzítették a gyilkosság, mondhatjuk azt, a kivégzés pillanatait. A felvételek megtekintése 18 éven aluliaknak nem ajánlott! (Másoknak se nagyon!) 🔞🔞🔞

A képen látható egyik férfi, a már meglőtt Vlastimir Milošević fut üldözője elől, de a nagy vérveszteség miatt összeesik, az őt követő férfi – akiről hivatalosan általában csak sugallják, hogy Bajkeverő Velja volt, utóléri, és a hat golyót ereszt az áldozat fejébe egy hangtompítós Skorpionból.

Ezt Belgrádban úgy nevezik, hogy “overa”, vagyis “ellenőrzés”, aminek a célja, hogy az elkövető megbizonyosodjon az áldozat haláláról.

A vádirat szerint előre kitervelt gyilkosságról volt szó, az elkövetők egy 2016 októberében vásárolt autóval mentek a helyszínre, vagyis Vlastimir Milošević lakásához, az autóra egy lopott rendszámot szereltek. A a lépcsőház bejáratánál várt az áldozatra, akire tíz lövést adott le, de Milošević még kiszaladt az utcára, és egészen a sínekig futott.Vlastimir Miloševićnek azért kellett meghalnia, mert 2014-ben részt vett egy verekedésben a belgrádi Partizan egyik szurkolói csoportjával, amelyet Aleksandar Stanković, ismertebb nevén Sale Mutavi vezetett, ő Belivuk mentorának számított, amiért az életével fizetett, de az már egy másik történet, amelynek egyes szálai ugyancsak kötődnek ennek a cikknek a főszereplőjéhez, Dijana Hrkalovićhoz, ám arra most nem térünk ki, inkább a címszereplő személyére koncentrálunk.

Dijana Hrkalović, a múzsa

Elemzések és számadások készítésekor érdemes figyelembe venni, hogy milyen előzmények terhelnek vagy motiválnak egyes szereplőket, és mindez miként befolyásolja a tudatukat és a tudatalattijukat, vagy hogy abból mit akarnak megmutatni a nyilvánosságnak.

Dijana Hrkalović Inastagram-bejegyzései a közepéig nyúlnak , azóta tett fel fotókat és egy videót erre a közösségi hálóra, és szinte mindegyikhez írt valamit, általában egy idézetet Charles Bukowskitól, akit “imádnivaló rohadéknak” is neveztek már, de nem csak ez tölti ki Hrkalović oldalát. Miért érdekes mindez? Mert a szóban forgó személy a pszichológia doktora – ez most ismétlés, de kimondottan fontos, amellett hogy a szerb alvilág múzsája. 232599524 861780731098265 8553511765482921603 n 2

Az Instagram segítségével Hrkalovićról megtudjuk, amit a Balkán esetében szinte bárkiről feltételezhetünk, hogy a történelem súlya alatt összeroppant a családja.

Szerb vagyok, Likából származom (Horvátország), a családom Doljani faluban élt. Nagyapámat, apám apját, ezen a napon (augusztus 4-én) a Vihar hadműveletben gyilkolták meg, mert nem akarta elhagyni a szülőföldjét. Senkitől sem félt, nagyon bátor és keményfejű volt. Megtiszteltetés számomra, amikor azt mondják rólam, hogy rá hasonlítok

– írta Dijana Hrkalović ehhez a fényképhez, amelyet “az akkor meghalt bátor embereknek” ajánlott fel, és üzenetnek szánt azok számára, akiknek a harca ma is tart.

Bukowskiról majd máskor, most csak a tőle vett idézetekről ejtsünk néhány szót. Az idézeteket általában arra használjuk, hogy elfedjük velük az eredeti gondolatokat, vagy a személyiségünkben fellelhető deformációkat. Hrkalović esetében szinte az összes Bukowski-idézet a kettőségről szól, amit ő maga nem tudott feloldani, pedig ha valakinek, akkor neki végképp képesnek kellett volna lennie rá.

“Burning in water, drowning in flame” – idézi Bukowskit az alvilággal flörtölő volt rendőrségi és titkosszolgálati alkalmazott, majd egy másik helyen hozzáteszi, szintén Bukowskival, hogy “people run from rain but sit in bathtubs full of water”.

Egyszerre szikár és kövér

Ezt az elemzést, arcképvázlatot akár itt be is fejezhetnénk, ha ez csak egyetlen ember tragédiájáról, önazonossági problémáiról szólna, de nem arról szól. Hrkalović karrierje a Szerb Haladó Párt tagjaként pillanatok alatt az egekbe szökött, képzetsége bármire predesztinálta volna, de a benne “égő vagy fulladozó” ellentmondások szétveszítették a “normális élet kereteit”.

Egyszerre szikár és kövér

– jellemzi egyik hősét Dušan Kovačević szerb drámairó, aki szerint erre az a magyarázat, hogy ellentmondásos személyiségről van szó. Amiből a Balkánon nem egy van. 240648229 4594738297203349 2117093165543295125 n 1

Hrkalović 2014-ben került a szerb belügyminisztériumba, előtte rövid ideig a szerbiai titkosszolgálat, a BIA kötelékében üldözte vagy pártolta a bűnt, hogy maradjunk az ellentmondásoknál. A Prva Televízió összeszámolta, hogy 78 személy vesztette életét az alvilági leszámolásokban, amióta ő feltűnt a belügyminisztériumban, és csak öt gyilkosságot sikerült megoldani.

A ő tevékenységének következtében szemtanúi lehettünk a szerbiai belügyminisztérium kriminalizálódásának. Előfordulhat azonban, hogy ő csak egy karika ebben a láncban, ezért további fontos személyekre derül fel éppen az ő letartóztatásának köszönhetően

– jelentette ki Ratomir Antonović, a Nagy Konstantin nevét viselő belgrádi biztonsági egyetem tanára. Ezt nem zárta ki a fent említett interjúban Aleksandar Vučić szerb elnök sem, aki azzal dicsekedett el, hogy a féle bűnözői csoport vezetőinek februári letartóztatása óta egyetlenlen maffialeszámolás sem történt Belgrádban.

Like
Love
Care
Haha
Wow
Sad
Angry

🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022


Friss

Szerbia

Szerbia elveszítette a Svájccal vívott ki-ki meccsett, és nem jutott be a katari labdarúgó világbajnokság egyenes kieséses szakaszába. Megpróbálták, de nem voltak képesek rá,...

Magyarország

Az energetikai infrastruktúra összekötése Magyarország és Szlovénia között szimbolizálja a két nép jövőbe vetett reményét is – jelentette ki Orbán Viktor magyar miniszterelnök pénteken...

Szerbia

A szerb elnök mégiscsak találkozott az uniós szomszédsági és bővítési biztossal, pedig a koszovói helyzet alakulása miatt csütörtökön (december 1-én) kilátásba helyezte, hogy nem...

Horvátország

Az európai Vc közlekedési korridor horvátországi szakasza egészen közel, mintegy 5 kilométernyire jár a magyar határtól, a ma (december 2-án) átadott Eszék-Pélmonostor autópálya szakasznak...

Bosznia

A baloldali szarajevói városvezetés ismételten sikertelenül kísérelte meg elhelyezni I. Tvrtko XIV. századi boszniai uralkodó szobrát a parlament előtti téren. Az eset nagy port...

Szerbia

Olvasási idő: 1 perc Horgoson letartóztattak két marokkói férfit, akiknél csaknem 10 ezer eurót és 202 hamis személyi igazolványt találtak. Hivatalos adatok szerint idén...

Magyarország

Olvasási idő: 2 perc A horvát államfő kedden (november 29-én) Zágrábban a horvát-szlovén gazdasági fórumon úgy fogalmazott, hogy Magyarország érzelmi, nem pedig racionális okokból...

Magyarország

Olvasási idő: 1 perc A szerb rendőrök hétfőn a preševói határátkelőnél 268 ezer eurót találtak, amelyet két férfi akart átcsempészni Észak-Macedóniába. A szerb belügyminisztérium...

Szerbia

Olvasási idő: 3 perc A szerbiai menekültügyi biztos a csütörtöki, horgosi lövöldözést követően azt ígérte, hogy ezentúl “nulla tolerancia” lesz azokkal a migránsokkal szemben,...

Horvátország

Olvasási idő: 3 perc Az elmúlt napokban Horvátországban elképesztő békevilág volt. Elmaradt a szokásos anyázás, jobbára senki sem mondott semmi jelentőset, nem jelentettek be...

Magyarország

Magyarország

Olvasási idő: 2 perc A belgrádi liberális Danas napilapban a Vajdasági Szociáldemokrata Párt szóvivője azon méltatlankodik, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök „Nagy-Magyarország” térképével díszített...

Szerbia

Olvasási idő: 5 perc Vajdasági származású magyarként mindig féltem attól, hogy közeleg az év vége, mert alig múlt el esztendő, hogy ez idő tájt...

Magyarország

Olvasási idő: 1 perc Nemcsak az alkalmassági vizsgákon esnek ki sokan a határvadásznak jelentkezők közül Magyarországon, van ugyanis, akit a bűnmegelőzési célú átvilágítást végző...

Magyarország

Olvasási idő: 2 perc Adománygyűjtésbe kezdtek a migránsbarát szervezetek az Észak-Szerbiában, vagyis a magyar határ mentén tartózkodó migránsok megsegítésére a kettőskereszt Égesd az erdőt,...

Magyarország

Olvasási idő: 4 perc Az illegális bevándorlás elleni védvonalat a magyar-szerb határról előbb a szerb-észak-macedón határra, majd Szkopjéval együtt még délebbre szeretnénk tolni, és...

Magyarország

Olvasási idő: 2 perc Úgy tetszik – legalábbis a zágrábi Jutarnji list értesülései szerint -, hogy a magyar MOL újabb nemzetközi pert indított Horvátország...

Friss
Bezár

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: