Connect with us

Helló, írd be ide, amit keresel

Románia

ORBAN ÚJ PÁRTOT ALAKÍT: Így akarja megmenteni a liberális értékeket

orban ORBAN ÚJ PÁRTOT ALAKÍT: Így akarja megmenteni a liberális értékeket l3053JP3 removebg preview
hu orban ORBAN ÚJ PÁRTOT ALAKÍT: Így akarja megmenteni a liberális értékeket hu Hungarian

Olvasási idő: 1 perc

Romániai médiajelentések szerint Ludovic Orban új pártot alapítana, hogy ezzel mentse meg a liberális értékeket. Szerinte az emberek eddig is támogatták a törekvéseit, mert ő is kiállt az emberek mellett.

Ludovic Orban képviselőházi elnök, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) volt elnöke kijelentette, hogy mihelyt meggyőződik róla, hogy a PNL üres vázzá vált, amelynek semmi köze már a “történelmi párthoz”, készen áll egy új politikai konstrukció létrehozására, amely felvállalja a liberális előzmények folytatását.

Azoknak semmi közük a Nemzeti Liberális Párthoz, akik jelenleg a pártot vezetik, és azokhoz a dolgokhoz sem, amelyekben én hiszek. Mindig is olyan alapvető dolgokat támogattam, amelyek a Nemzeti Liberális Párt történelmének részei voltak, és amelyeket nem adhatunk fel

– fejtette ki Ludovic Orban a Realitatea Plus vasárnap esti műsorában.

Saját bevallása szerint ő “atipikus politikus”, aki kemény munkával, erőfeszítéssel és a hétköznapi emberek iránti elkötelezettséggel építette karrierjét.

Atipikus politikus vagyok, nem úgy építettem a karrieremet, hogy szívességet tettem azoknak, akik hatalmon vannak, vagy hogy a [hírszerző] szolgálatoknak kegyeskedtem. Az egész karrieremet a munkámmal, a magam erejéből, valamint az egyszerű emberek iránti odaadással és a hatalomtól megfosztottak képviseletével építettem

– jelentette ki Orban, aki szerint ezért az emberek emberek ragaszkodnak hozzá, mellette álltak és támogatták, mivel “ő is mellettük volt”.

hu Hungarian

hu Hungarian

Ludovic Orban – akinek magyar származású apja a Securitate tisztje volt – 2019-ben és 2020-ban a miniszterelnöki posztot is betöltötte.


Iratkozz fel a napi hírlevélre!

orban ORBAN ÚJ PÁRTOT ALAKÍT: Így akarja megmenteni a liberális értékeket balkanac nagy


Google-válogatás