Connect with us

Magyarország

LAKOSSÁGI BEJELENTÉS: Szerb embercsempészt fogtak Csongrád-Csanád megyében

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

Embercsempészt fogtak Csongrád-Csanád megyében
play icon A cikk meghallgatása

A police.hu beszámolója szerint a Csongrád- Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztályának járőrei elfogtak egy szerb állampolgárt aki, 25 illegális migránst próbált jogellenesen Magyarország területére szállítani.

A sofőrt 2021. szeptember 22-én 16 óra 40 perckor, lakossági bejelentés alapján állították meg Szeged külterületén, egy osztrák honosságú Ford Transit típusú mikrobusszal.

A rendőrök a sofőr mellett a járműben, 25 határsértőt találtak.

A migránsok magukat szír állampolgárnak vallották, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

Az egyenruhások a sofőrt előállították a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre, ahol ellene embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – őrizetbe vétele mellett – indult eljárás.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

A BALK Hírlevele


Meteorológia

B.A. Balkanac

Balkanac

IN ENGLISH

Tíz nap legjava