Connect with us

Horvátország

HORVÁT HATÁR: Már nem elegendő a személyi igazolvány, Zára környékén a legtöbb a beteg

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

krk
play icon A cikk meghallgatása

 
A Horvát Idegenforgalmi Közösség közlése szerint a Horvátországba történő beutazáshoz nem elegendők a személyes okmányok, sajnálatos módon változások történtek, és más dokumentumokra is szükség van a határ átlépéshez.

Szigorítások

A Horvát Köztársaság lakosságának a COVID-19 betegségtől történő védelme érdekében a horvát polgárvédelmi igazgatóság ideiglenesen korlátozta a beutazást a Horvát Köztársaság összes határátkelőhelyén.

A döntés nem vonatkozik azokra a személyekre, akik közvetlenül az Európai Unió országaiból és/vagy régióiból érkeznek, akik rendelkeznek uniós zöld kártyával (uniós digitális Covid-igazolvány).

Azok a magyar állampolgárok, akik nem rendelkeznek az uniós zöld kártyával, a következők egyikének bemutatásával léphetnek be a Horvát Köztársaságba:

– Oltási igazolás

– Negatív PCR vagy BAT teszt

– Covid-19 betegségen történt átesettség igazolása

Ezek a rendelkezések tegnap, július 1-jén léptek hatályba, és július 15-ig lesznek érvényesek.

A horvát szigorítások miatt komoly torlódás alakult ki a határon, tegnap a három órás várakozása sem volt ritka.

A magyar kormány jelenleg hatályos kormányrendelete alapján  a Magyarországra történő visszautazás korlátozás nélkül történik , azaz a magyar állampolgárok karantén- és tesztkötelezettség, illetve oltási igazolás vagy védettségi igazolvány bemutatása nélkül térhetnek vissza.

Majdnem száz új beteg

Az elmúlt 24 órában 92 új esetét regisztrálták Horvátországban, ennek majdnem felét Zára (Zadar) térségében, ahol az elvégzett 183 teszt közül 43 lett pozitív, vagyis majdnem minden negyedik.

A Tengermellék- Hegyvidék megyében további 10 beteget találtak, Isztriában viszont egyetlen új beteg sincs, pedig ott 418 személytől vettek mintát.

Horvátországban jelenleg összesen 544 aktív megbetegedés van. A koronavírus következtében hárman haltak meg az utóbbi egy napban.

A BALK Hírlevele


Meteorológia

B.A. Balkanac

Balkanac

IN ENGLISH

Tíz nap legjava