Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Horvátország

HORVÁT HATÁR: Már nem elegendő a személyi igazolvány, Zára környékén a legtöbb a beteg

krk

Olvasási idő: 1 perc

 
A Idegenforgalmi Közösség közlése szerint a Horvátországba történő beutazáshoz nem elegendők a személyes okmányok, sajnálatos módon változások történtek, és más dokumentumokra is szükség van a átlépéshez.

Szigorítások

A Horvát Köztársaság ának a betegségtől történő védelme érdekében a horvát polgárvédelmi igazgatóság ideiglenesen korlátozta a beutazást a Horvát Köztársaság összes határátkelőhelyén.

A döntés nem vonatkozik azokra a személyekre, akik közvetlenül az országaiból és/vagy régióiból érkeznek, akik rendelkeznek uniós zöld kártyával (uniós digitális Covid-igazolvány).Azok a állampolgárok, akik nem rendelkeznek az uniós zöld kártyával, a következők egyikének bemutatásával léphetnek be a Horvát Köztársaságba:

– Oltási igazolás

– Negatív PCR vagy BAT teszt

– Covid-19 betegségen történt átesettség igazolása

Ezek a rendelkezések tegnap, július 1-jén léptek hatályba, és július 15-ig lesznek érvényesek.

A horvát szigorítások miatt komoly torlódás alakult ki a határon, tegnap a három órás várakozása sem volt ritka.A magyar jelenleg hatályos kormányrendelete alapján  a Magyarországra történő visszautazás korlátozás nélkül történik , azaz a magyar állampolgárok karantén- és tesztkötelezettség, illetve oltási igazolás vagy védettségi igazolvány bemutatása nélkül térhetnek .

Majdnem száz új beteg

Az elmúlt 24 órában 92 új esetét regisztrálták Horvátországban, ennek majdnem felét Zára (Zadar) térségében, ahol az elvégzett 183 teszt közül 43 lett pozitív, vagyis majdnem minden negyedik.

A Tengermellék-Hegyvidék megyében további 10 beteget találtak, Isztriában viszont egyetlen új beteg sincs, pedig ott 418 személytől vettek mintát.

Horvátországban jelenleg összesen 544 aktív megbetegedés van. A következtében hárman haltak meg az utóbbi egy napban.

Like
Love
Care
Haha
Wow
Sad
Angry

🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022


Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: