Connect with us

Fesztiválok

EXIT 2.0: Az élet győzelmét ünneplik az újvidéki EXIT fesztiválon, bitcoinnal is lehet jegyet venni
0 (0)

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

A csillagok segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

 
Az előrejelzések szerint idén már lesz EXIT Újvidéken. A fesztivált a tervek szerint július 8-a és 11-e között tartják meg, ha a járványhelyzet is úgy akarja. Még elég sok a bizonytalanság, de a fiatalok Európa-szerte lázasan érdeklődnek. Először egy hónappal ezelőtt jelentették be, hogy ha az immunizáció a megfelelő ütemben halad, és javul a járványhelyzet, akkor júliusra feloldják a korlátozásokat. Az EXIT fesztivál megrendezésének lehetőségét akkor Újvidék polgármestere, Miloš Vučević is megerősítette. A polgármester a Szerb Haladó Párt vezetői közé tartozik. A hírnek nemzetközi viszonylatban is nagy visszhangja volt, már csak azért is, mert idén nyáron még nem sok ország vállalja be a nagyobb fesztiválok megrendezését.

Az oltottak fesztiválja

Az EXIT két évtizedes fennállásának megünneplését tavaly meghiúsította a koronavírus-járvány, ezért idén a 2.0 jelzéssel egy új éra veszi kezdetét. Ha sikerül megtartani, akkor a fesztivál a vírus felett aratott győzelem jelképévé válhat Szerbiában.

Dušan Kovačević, a fesztivál alapítója és igazgatója szerint a rendezvényen idén az élet győzelmét ünneplik. Az EXIT-re a világ minden tájáról érkeznek a fiatalok, így a szervezők fokozottan hangsúlyozzák az oltás felvételének jelentőségét.

– A legfontosabb, hogy a bulizás ideje alatt is mindenki biztonságban legyen


– figyelmeztetett a fesztiváligazgató.

A védőoltás fontosságát Újvidék polgármestere is hangsúlyozta: elmondása szerint a fesztiválra azok mehetnek, akik beoltatták magukat vagy már átestek a koronavírus betegségen.

A polgármester jelezte, hogy a látogatók számára kedvező áron gyorsteszteket biztosítanak: ezek a fesztivál bejáratának közelében felállított tesztzónában lesznek elérhetők.

A szervezők a fesztivál honlapján ugyanakkor világosan közlik, hogy a részvételi feltételeket az országos válságtörzs állapítja meg, ezért a terveket felülírhatják az éppen érvényben levő járványügyi szabályozások. Hozzáteszik azonban, hogy a fesztiválozók naprakészen értesülhetnek minden változásról az EXIT hivatalos honlapján.

Két évtized koronája

Tavaly az EXIT a koronavírus-járvány miatt “nem koronázhatta meg” két évtizedes működését, a szervezők ígérete szerint azonban idén bepótolják a kényszerű kihagyást, ezért a 2021-es fesztivál a legkülönlegesebbek közé tartozik majd.

A tervek szerint több mint 40 zóna és színpad áll majd a fesztiválozók rendelkezésére.

Sok olyan fellépőre lehet majd számítani, akiknek a neve benne volt a múlt évi programfüzetben. Az előadók között olyan nevek szerepelnek, mint David Guetta, DJ Snake, Tyga, Eric Prydz, Paul Kalkbrenner, Nina Kraviz, Solomun és még sokan mások.

Az EXIT idén is pályázik az európai fesztiválok bajnoka címre, amelyet már kétszer is elnyert az elmúlt két évtizedben. Ez idő alatt a világ 90 országából több mint 3,5 millió látogató koptatta a péterváradi vár csaknem 800 éves köveit.

Az Újvidéken bulizó fiatalokat az elmúlt húsz évben több mint 8 ezer előadó szórakoztatta. Évente hozzávetőlegesen 15 ezer dalt játszanak el a “nemzetközi zenei porondon”. Ha valaki egy év repertoárját szeretné meghallgatni, akkor 1120 órára lenne szüksége, ami körülbelül 46 nap non-stop üzemmódban, ha jól tudunk osztani.

A pár napos élvezetet 11 ezer méternyi kábel beszerelésével biztosítják, és mintegy 20 ezer méter hosszú fémkerítést állítanak fel. Az előadók megszerzésével megbízott emberek eddig 620 ezer kilométert tettek meg azért, vagyis már 15-ször megkerülték a Földet.

Az EXIT az egyik kezdeményezője a Safe Events Serbia protokollnak, amely pontosan leírja, hogy miként kell, és miként lehet biztonságosan megszervezni egy tömegrendezvényt akkor is, amikor a vírus még itt liheg a nyakunkban.

És a végére maradt még egy újdonság: az EXIT fesztivál lesz az első európai rendezvény, amelyre az érdeklődők bitcoinnal is megvásárolhatják a belépőjegyeket.

A csillagok segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

Feliratkozás a Hírlevélre

Az e-mailek heti három alkalommal hétfőn, szerdán és pénteken kerülnek kiküldésre.

MeteorológiaB.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Európai Unió

Oroszország

Kína

Három nap legjava