Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Határok

ÁTJÁRHATÓBB: A bukaresti kormány jóváhagyta két új román-magyar közúti határátkelő megnyitását

BZ59oq CEAA VBh
Olvasási idő: 1 perc

A szerdai ülésén memorandumban hagyta jóvá kétoldalú megállapodás megkötését a kormánnyal két új közúti átkelőhely megnyitásáról Kisvarjaspuszta (Variasu) és Dombegyház, illetve Ottlaka (Grăniceri) és Elek között.

Mindkét – eddig alkalomszerűen megnyitott – határátkelő az Arad és Békés megye között teremt újabb állandó közúti összeköttetést.

külgazdasági és külügyminiszter februári bukaresti látogatásán állapodott meg Bogdan Aurescu román külügyminiszterrel újabb határátkelők megnyitásáról.

A magyar közmédiának nyilatkozva Péter akkor úgy értékelte:

Nevetséges és egyben szomorú, hogy létezik tíz olyan, a határon átvezető út, amely megépült, közelebb hozhatná egymáshoz a határ mentén élő közösségeket és településeket, de ezek használatát még nem engedélyezték. A magyar fél vállalja a határellenőrzési kiépítését, és azt kéri román partnereitől, hogy a tíz út használatba vételét engedélyezze.

A Kisvarjaspuszta-Dombegyház és Ottlaka-Elek határátkelőt már 2017 óta használják alkalomszerűen a térség lakói a magyar-román határszakasz nyolc másik megépült átkelőjéhez hasonlóan.

A határon átvezető utak az forrásait felhasználva, a határ menti együttműködési program keretében épültek meg 2007 és 2013 között annak reményében, hogy már 2011-től csatlakozik a schengeni övezethez.

Noha Románia szerint a valamennyi feltételét teljesítették, egyes tagállamok ellenkezése miatt az ország még nem része a belső határellenőrzés nélküli térségnek.
______________
Fotó: Twitter


kis festett kabatok222kis festett kabatok

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: