Connect with us

Kína

VAKCINABIRODALOM: Szerbia az első európai ország, ahol gyártják az orosz vakcinát

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma


Hallgasd meg ezt a cikket!


A szerb elnök a “Torlak” Intézetben tett látogatása során jelezte, hogy az első orosz vakcina június 5-e és 10-e között hagyja el a gyártósort. Aleksandar Vučić abban bízik, hogy Szerbia már idén képes lesz a koronavírus elleni oltóanyag önálló gyártására. A szerb elnök abból az alkalomból kereste fel az említett intézetet, hogy megkezdődött a Szputynik V próbagyártása.

Az önálló gyártásról szólva Aleksandar Vučić azt sem zárta ki, hogy hamarosan kétféle vakcinát is gyárthat önállóan.

– Meglátjuk, hogy melyiket, a Sinopharmot vagy a Szputnyikot, de reméljük, hogy a jövő márciusig egyiket, és a másikat is. A cél az, hogy a legkülönbözőbb vakcinákat kínáljuk az embereknek

– mondta Vučić, aki szerint Szerbia kezdetben 20 millió, ezt követően pedig 30 millió vakcinát állíthat elő, hogy minden igényét kielégítsen.

Egyelőre arról nem volt szó, hogy ennek a mennyiségnek a legyártása mennyi időt vesz igénybe, a tervek szerint év végéig Szerbiában 500 ezer vakcinát állítanak elő.

A szerb elnök jelezte, hogy nemcsak Szerbiát, hanem a környező országokat is szeretnék ellátni oltóanyaggal.

– Ezt nemcsak Szerbiára, hanem a tágabb régió is vonatkozik, mert nem lehetünk egészségesek, ha körülöttünk mindenki más beteg

– tette hozzá Vučić.

Az Orosz Közvetlen Beruházások Alapja (RFPI) közben bejelentette, hogy a belgrádi Torlak Intézetben megkezdték a Szputnyik V vakcina gyártását, amelynek exportálását is engedélyezték a régió országaiba is.
________________
Fotó: InstagramVédelem és gyorsaság

EGYETLEN VPN KORLÁTLAN ESZKÖZRE KÉTFAKTOROS AZONOSÍTÁSAL, A BALK MAGAZIN AJÁNLÁSÁVAL

2022 februárjában a Windscribe a Wired UK szerint a legjobb VPN-ek közé került, a következő megállapítással: "A Windscribe mindig is a nagylelkűbb ingyenes VPN-szolgáltatók közé tartozott, de egyben az egyik legmegbízhatóbb és legköltséghatékonyabb fizetős fogyasztói VPN-szolgáltatás is."

2023 májusában az Engadget a Windscribe-ot "2023 legjobb ingyenes VPN-jének" nevezte meg, kijelentve, hogy "Kiválasztottuk a legjobb ingyenes VPN-nek a magas biztonsága és a szerveropciók széles választéka miatt más ingyenes VPN-ekhez képest."

A Windscribe megszabadít a támadóktól!

A Windscribe aktív támogatója az autoriter rezsimek által cenzúrázott információkhoz való szabad hozzáférésnek. Ezek közé az erőfeszítések közé tartozik a kiterjesztett sávszélességű ingyenes fiókok biztosítása mindenkinek, akit az ukrajnai orosz invázió érintett, valamint az ingyenes és korlátlan szolgáltatás a régió összes újságírója számára.Az olvasás folytatása


QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

MeteorológiaKÖVETÉS A FACEBOOKON

B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Románia

Szlovákia

Három nap legjava