AZ UTOLSÓ BOSZNIAI: Hogyan daraboljuk fel Szlovéniát?

Albanian AZ UTOLSÓ BOSZNIAI: Hogyan daraboljuk fel Szlovéniát? sqArabic AZ UTOLSÓ BOSZNIAI: Hogyan daraboljuk fel Szlovéniát? arArmenian AZ UTOLSÓ BOSZNIAI: Hogyan daraboljuk fel Szlovéniát? hyBelarusian AZ UTOLSÓ BOSZNIAI: Hogyan daraboljuk fel Szlovéniát? beBengali AZ UTOLSÓ BOSZNIAI: Hogyan daraboljuk fel Szlovéniát? bnBosnian AZ UTOLSÓ BOSZNIAI: Hogyan daraboljuk fel Szlovéniát? bsBulgarian AZ UTOLSÓ BOSZNIAI: Hogyan daraboljuk fel Szlovéniát? bgChinese (Simplified) AZ UTOLSÓ BOSZNIAI: Hogyan daraboljuk fel Szlovéniát? zh CNChinese (Traditional) AZ UTOLSÓ BOSZNIAI: Hogyan daraboljuk fel Szlovéniát? zh TWCroatian AZ UTOLSÓ BOSZNIAI: Hogyan daraboljuk fel Szlovéniát? hrCzech AZ UTOLSÓ BOSZNIAI: Hogyan daraboljuk fel Szlovéniát? csDanish AZ UTOLSÓ BOSZNIAI: Hogyan daraboljuk fel Szlovéniát? daDutch AZ UTOLSÓ BOSZNIAI: Hogyan daraboljuk fel Szlovéniát? nlEnglish AZ UTOLSÓ BOSZNIAI: Hogyan daraboljuk fel Szlovéniát? enEstonian AZ UTOLSÓ BOSZNIAI: Hogyan daraboljuk fel Szlovéniát? etFinnish AZ UTOLSÓ BOSZNIAI: Hogyan daraboljuk fel Szlovéniát? fiFrench AZ UTOLSÓ BOSZNIAI: Hogyan daraboljuk fel Szlovéniát? frGeorgian AZ UTOLSÓ BOSZNIAI: Hogyan daraboljuk fel Szlovéniát? kaGerman AZ UTOLSÓ BOSZNIAI: Hogyan daraboljuk fel Szlovéniát? deGreek AZ UTOLSÓ BOSZNIAI: Hogyan daraboljuk fel Szlovéniát? elHebrew AZ UTOLSÓ BOSZNIAI: Hogyan daraboljuk fel Szlovéniát? iwHungarian AZ UTOLSÓ BOSZNIAI: Hogyan daraboljuk fel Szlovéniát? huIcelandic AZ UTOLSÓ BOSZNIAI: Hogyan daraboljuk fel Szlovéniát? isIrish AZ UTOLSÓ BOSZNIAI: Hogyan daraboljuk fel Szlovéniát? gaItalian AZ UTOLSÓ BOSZNIAI: Hogyan daraboljuk fel Szlovéniát? itJapanese AZ UTOLSÓ BOSZNIAI: Hogyan daraboljuk fel Szlovéniát? jaKorean AZ UTOLSÓ BOSZNIAI: Hogyan daraboljuk fel Szlovéniát? koLatvian AZ UTOLSÓ BOSZNIAI: Hogyan daraboljuk fel Szlovéniát? lvLithuanian AZ UTOLSÓ BOSZNIAI: Hogyan daraboljuk fel Szlovéniát? ltMacedonian AZ UTOLSÓ BOSZNIAI: Hogyan daraboljuk fel Szlovéniát? mkMalay AZ UTOLSÓ BOSZNIAI: Hogyan daraboljuk fel Szlovéniát? msNorwegian AZ UTOLSÓ BOSZNIAI: Hogyan daraboljuk fel Szlovéniát? noPashto AZ UTOLSÓ BOSZNIAI: Hogyan daraboljuk fel Szlovéniát? psPersian AZ UTOLSÓ BOSZNIAI: Hogyan daraboljuk fel Szlovéniát? faPolish AZ UTOLSÓ BOSZNIAI: Hogyan daraboljuk fel Szlovéniát? plPortuguese AZ UTOLSÓ BOSZNIAI: Hogyan daraboljuk fel Szlovéniát? ptRomanian AZ UTOLSÓ BOSZNIAI: Hogyan daraboljuk fel Szlovéniát? roRussian AZ UTOLSÓ BOSZNIAI: Hogyan daraboljuk fel Szlovéniát? ruSerbian AZ UTOLSÓ BOSZNIAI: Hogyan daraboljuk fel Szlovéniát? srSlovak AZ UTOLSÓ BOSZNIAI: Hogyan daraboljuk fel Szlovéniát? skSlovenian AZ UTOLSÓ BOSZNIAI: Hogyan daraboljuk fel Szlovéniát? slSpanish AZ UTOLSÓ BOSZNIAI: Hogyan daraboljuk fel Szlovéniát? esSwedish AZ UTOLSÓ BOSZNIAI: Hogyan daraboljuk fel Szlovéniát? svTurkish AZ UTOLSÓ BOSZNIAI: Hogyan daraboljuk fel Szlovéniát? trUkrainian AZ UTOLSÓ BOSZNIAI: Hogyan daraboljuk fel Szlovéniát? ukWelsh AZ UTOLSÓ BOSZNIAI: Hogyan daraboljuk fel Szlovéniát? cy

Olvasási idő: 1 percA Janez Janšának tulajdonított non-paperre válaszul megjelent az első mém a Twitteren, amelyet az “Utolsó Boszniai” tette fel a világhálóra.

A képen a szlovén miniszterelnök látható, amint éppen “számba veszi birodalmát”.

AZ UTOLSÓ BOSZNIAI: Hogyan daraboljuk fel Szlovéniát? mirna bosna

A szlovén Isztriát visszaadom Olaszországnak! Ausztriának adom Karintiát, a Száva-vidéket és Felső-Krajnát!

– olvasható a felső buborékban.


A Mura menti régiót és a Drávavidéket kapják a magyarok! Nekem marad Ljubljana és környéke, és akkor mindenki boldog!

– fejezi be az “osztozkodást” a szlovén miniszterelnök.

A második buborék alján olvasható “Mirna Bosna” (Bosznia békés) kifejezés valójában egy szójáték, amit a magyarban nehéz visszaadni. A kifejezés általában olyan megállapodásra vonatkozik, amikor mindenki elégedett az üzlettel, és ezt azzal nyugtázzák, hogy “Mirna Bosna”, vagyis nem szószerinti, hanem értelemszerű fordításban: mindenki boldog.
_________________
Forrás: Twitter


Iratkozz fel a napi hírlevélre!


AZ UTOLSÓ BOSZNIAI: Hogyan daraboljuk fel Szlovéniát? balkanac nagy


 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Kövess bennünket a Facebookon!