Connect with us

Elmebaj

FIKTÍV BOMBÁK: A péntek a bombák jegyében telt Horvátországban

Avatar photo

Közzétéve:

a megjelenés dátuma:

sziszek elmebaj
?c=28513&m=1380644&a=438898&r=&t=html
Olvasási idő: 2 perc

A földrengés & covid által okozott pszichózis az elmeorvosok szerint nagyon megviselte a lakosságot Horvátországban. Ezt a közeli gyógyszertárban is megerősítették, mondván, hogy sohasem adtak el még ennyi idegcsillapítót, mint 2020-ban, valamint az idei év első két hónapjában. Így szinte érthető, hogy az elmebaj egy nap alatt három incidenst is produkált.

Kézigránát a padon

A nap azzal indult, hogy egy šibeniki parkban, egy szakközépiskola és egy játszótér közelében, a járókelők egy kézigránátra lettek figyelmesek az egyik padon.

A horvát portálok nyomban világgá kürtölték a hírt.

A rendőrség lezárta a környéket, jöttek a tűzszerészek és… és kiderült, hogy vaklárma volt az egész, mert ártalmatlan, robbanóanyag nélküli gyakorlógránátról volt csupán szó.

Az internet népe így napirendre tért a dolgok felett, és inkább a “politikai bombahírrel” foglalkozott, amely szerint Miroslav Škoro, nótaénekes, a horvát jobboldali a Hazafias Mozgalom elnöke bejelentette, hogy a helyhatósági választásokon ő is versenybe száll Zágráb főpolgármesteri posztjáért.

Robbanásveszély

Amikor már mindenki elfelejtette a reggeli šibeniki drámát, és Škoro is lecsengett már, jött a következő velőtrázó bejelentés. 12.30 körül egy kézigránáttal felszerelkezett fiatalember behatolt a sziszeki szakközéppiskola épületébe, és miután ő egy volt harcos csemetéje, követelte, hogy beszélhessen Ivo Žinićtyel, Sziszek-Monoszló megye főispánjával.

Žinić nem tartózkodott az épületben. A főispán már rég elhagyta az iskolapadot, hivatala azonban a földrengés miatt egy régi épületből a szakközépiskolába költözött át, azért kellett a fogadóórára kézigránáttal induló fiatalembernek ott keresnie őt.

Ismét csak jött a rendőrség, kiürítették a helyszínt, lezárták a környéket.

Nem sokkal később megjelent a helyszínen Tomo Medved a kormány alelnöke, veteránügyi miniszter, a földrengés következményeivel foglalkozó válságtörzs vezetője, úgymond pusztításügyi szakember.

Kihívták a zágrábi terrorelhárító egység túsztárgyalóját is, az esetet azonban végül a rohamrendőrség oldotta meg, amikor 13.40-kor letartóztatta a gránáttal fenyegetődző fiatalembert, aki inkább hasonlít jampecre, mint vérszomjas terroristára. (Lásd a fenti képet!)

Robbanóanyagot nem találtak nála, tehát ez is vaklárma volt.

Pszichikai eset

Még tartott a sziszeki ostromállapot, amikor a zágrábi rendőrség kényszerült kiszállni ahhoz az épülethez, amelyben a volt köztársasági elnök, Kolinda Grabar-Kitarović lakik.

Egy meg nem nevezett hölgy ugyanis ának ablakára kiragasztott két tájékoztató-félét, amelyek szerint a lakásában bombák vannak, majd fenyegetésekkel fűszerezett üzeneteket küldött a rendőrségnek.

Kolinda Grabar-Kitarović nem tartózkodott az épületben az incidens folyamán, mivelhogy nincs házi karanténban.

Ezt az esetet a Zágráb külvárosában, Lučkóban székelő terrorelhárítók (Alfák) oldották meg.

Az Alfák betörtek a lakásba, és letartóztatták a robbanóanyaggal fenyegetődző nőt, aki meg nem erősített hírek szerint saját ingatlanjában és máshol is “pszichikailag ingatag személyiség”.
_______________
Fotó: Facebook


vamos miklos visz a vonat 128 Vámos Miklós: Visz a vonat

Meteorológia

KÖVETÉS

Napi hírlevél


A szerző cikkei

B.A. Balkanac

Balkanac

Letöltések

Kultúra

Mihail Hodorkovszkij: Az Oroszország-feladvány

Utazás

Egészség

KONTAKTLENCSÉK a legnagyobb gyártóktól 30-60 százalék kedvezménnyel, akár ingyenes szállítással, azonnal saját raktárról, 30 napos visszavételi garanciával az eOptika.hu kontaktlencse webboltból. Vásároljon most!

Hirdetés

A BALK a világban

Hirdetés

Vámos Miklós: Visz a vonat

Tíz nap legjava

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: