Connect with us

Elmebaj

FIKTÍV BOMBÁK: A péntek a bombák jegyében telt Horvátországban

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

Értékeld ezt a cikket a szívecskékkel!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!


A földrengés & covid által okozott pszichózis az elmeorvosok szerint nagyon megviselte a lakosságot Horvátországban. Ezt a közeli gyógyszertárban is megerősítették, mondván, hogy sohasem adtak el még ennyi idegcsillapítót, mint 2020-ban, valamint az idei év első két hónapjában. Így szinte érthető, hogy az elmebaj egy nap alatt három incidenst is produkált.

Kézigránát a padon

A nap azzal indult, hogy egy šibeniki parkban, egy szakközépiskola és egy játszótér közelében, a járókelők egy kézigránátra lettek figyelmesek az egyik padon.

A horvát portálok nyomban világgá kürtölték a hírt.

A rendőrség lezárta a környéket, jöttek a tűzszerészek és… és kiderült, hogy vaklárma volt az egész, mert ártalmatlan, robbanóanyag nélküli gyakorlógránátról volt csupán szó.

Az internet népe így napirendre tért a dolgok felett, és inkább a “politikai bombahírrel” foglalkozott, amely szerint Miroslav Škoro, nótaénekes, a horvát jobboldali a Hazafias Mozgalom elnöke bejelentette, hogy a helyhatósági választásokon ő is versenybe száll Zágráb főpolgármesteri posztjáért.

Robbanásveszély

Amikor már mindenki elfelejtette a reggeli šibeniki drámát, és Škoro is lecsengett már, jött a következő velőtrázó bejelentés. 12.30 körül egy kézigránáttal felszerelkezett fiatalember behatolt a sziszeki szakközéppiskola épületébe, és miután ő egy volt harcos csemetéje, követelte, hogy beszélhessen Ivo Žinićtyel, Sziszek- Monoszló megye főispánjával.

Žinić nem tartózkodott az épületben. A főispán már rég elhagyta az iskolapadot, hivatala azonban a földrengés miatt egy régi épületből a szakközépiskolába költözött át, azért kellett a fogadóórára kézigránáttal induló fiatalembernek ott keresnie őt.

Ismét csak jött a rendőrség, kiürítették a helyszínt, lezárták a környéket.

Nem sokkal később megjelent a helyszínen Tomo Medved a kormány alelnöke, veteránügyi miniszter, a földrengés következményeivel foglalkozó válságtörzs vezetője, úgymond pusztításügyi szakember.

Kihívták a zágrábi terrorelhárító egység túsztárgyalóját is, az esetet azonban végül a rohamrendőrség oldotta meg, amikor 13.40-kor letartóztatta a gránáttal fenyegetődző fiatalembert, aki inkább hasonlít jampecre, mint vérszomjas terroristára. (Lásd a fenti képet!)

Robbanóanyagot nem találtak nála, tehát ez is vaklárma volt.

Pszichikai eset

Még tartott a sziszeki ostromállapot, amikor a zágrábi rendőrség kényszerült kiszállni ahhoz az épülethez, amelyben a volt köztársasági elnök, Kolinda Grabar- Kitarović lakik.

Egy meg nem nevezett hölgy ugyanis lakásának ablakára kiragasztott két tájékoztató-félét, amelyek szerint a lakásában bombák vannak, majd fenyegetésekkel fűszerezett üzeneteket küldött a rendőrségnek.

Kolinda Grabar- Kitarović nem tartózkodott az épületben az incidens folyamán, mivelhogy nincs házi karanténban.

Ezt az esetet a Zágráb külvárosában, Lučkóban székelő terrorelhárítók (Alfák) oldották meg.

Az Alfák betörtek a lakásba, és letartóztatták a robbanóanyaggal fenyegetődző nőt, aki meg nem erősített hírek szerint saját ingatlanjában és máshol is “pszichikailag ingatag személyiség”.
_______________
Fotó: Facebook

Értékeld ezt a cikket a szívecskékkel!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
Az olvasás folytatása


QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

MeteorológiaKÖVETÉS A FACEBOOKON

B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Románia

Szlovákia

Három nap legjava