Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Elmebaj

FIKTÍV BOMBÁK: A péntek a bombák jegyében telt Horvátországban

sziszek elmebaj
Olvasási idő: 2 perc

A földrengés & covid által okozott pszichózis az elmeorvosok szerint nagyon megviselte a lakosságot Horvátországban. Ezt a közeli gyógyszertárban is megerősítették, mondván, hogy sohasem adtak el még ennyi idegcsillapítót, mint 2020-ban, valamint az idei év első két hónapjában. Így szinte érthető, hogy az elmebaj egy nap alatt három incidenst is produkált.

a padon

A nap azzal indult, hogy egy šibeniki parkban, egy szakközépiskola és egy játszótér közelében, a járókelők egy kézigránátra lettek figyelmesek az egyik padon.

A portálok nyomban világgá kürtölték a hírt.

A rendőrség lezárta a környéket, jöttek a tűzszerészek és… és kiderült, hogy vaklárma volt az egész, mert ártalmatlan, nélküli gyakorlógránátról volt csupán szó.

Az népe így napirendre tért a dolgok felett, és inkább a “politikai bombahírrel” foglalkozott, amely szerint , nótaénekes, a horvát jobboldali a Hazafias Mozgalom elnöke bejelentette, hogy a helyhatósági választásokon ő is versenybe száll főpolgármesteri posztjáért.

Robbanásveszély

Amikor már mindenki elfelejtette a reggeli šibeniki drámát, és Škoro is lecsengett már, jött a következő velőtrázó bejelentés. 12.30 körül egy kézigránáttal felszerelkezett fiatalember behatolt a sziszeki szakközéppiskola épületébe, és miután ő egy volt harcos csemetéje, követelte, hogy beszélhessen Ivo Žinićtyel, Sziszek-Monoszló megye főispánjával.

Žinić nem tartózkodott az épületben. A fő már rég elhagyta az iskolapadot, hivatala azonban a földrengés miatt egy régi épületből a szakközépiskolába költözött át, azért kellett a fogadóórára kézigránáttal induló fiatalembernek ott keresnie őt.

Ismét csak jött a rendőrség, kiürítették a helyszínt, lezárták a környéket.


kis festett kabatok222kis festett kabatok

Nem sokkal később megjelent a helyszínen Tomo Medved a alelnöke, veteránügyi miniszter, a földrengés következményeivel foglalkozó válságtörzs vezetője, úgymond pusztításügyi szakember.

Kihívták a zágrábi terrorelhárító egység túsztárgyalóját is, az esetet azonban végül a rohamrendőrség oldotta meg, amikor 13.40-kor letartóztatta a gránáttal fenyegetődző fiatalembert, aki inkább hasonlít jampecre, mint vérszomjas terroristára. (Lásd a fenti képet!)

Robbanóanyagot nem találtak nála, tehát ez is vaklárma volt.

Pszichikai eset

Még tartott a sziszeki ostromállapot, amikor a zágrábi rendőrség kényszerült kiszállni ahhoz az épülethez, amelyben a volt köztársasági , Kolinda Grabar-Kitarović lakik.

Egy meg nem nevezett hölgy ugyanis lakásának ablakára kiragasztott két tájékoztató-félét, amelyek szerint a lakásában bombák vannak, majd fenyegetésekkel fűszerezett üzeneteket küldött a rendőrségnek.

Kolinda Grabar-Kitarović nem tartózkodott az épületben az incidens folyamán, mivelhogy nincs házi karanténban.


Ezt az esetet a Zágráb külvárosában, Lučkóban székelő terrorelhárítók (Alfák) oldották meg.

Az Alfák betörtek a lakásba, és letartóztatták a robbanóanyaggal fenyegetődző nőt, aki meg nem erősített hírek szerint saját ingatlanjában és máshol is “pszichikailag ingatag személyiség”.
_______________
Fotó: Facebook

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: