Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Bulgária

BOLGÁR VÁLASZTÁSOK: Öt párt biztosan bejut a következő parlamentbe

bolgar parlament
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Olvasási idő: 1 perc

Öt politikai biztosan bejut a Nemzetgyűlésbe, további egynek-kettőnek pedig van még esélye erre a közelgő bulgáriai parlamenti választásokon – derül ki a Trend -kutató központ felmérésének eredményeiből. A felmérés a bolgár közszolgálati (BNT) és a 24 óra (24 Часа) hírportál megbízásából készült.

A bolgárok valamivel kevesebb, mint fele (47%) állítja, hogy minden bizonnyal él szavazati jogával a közelgő parlamenti választásokon. A szavazók alig több mint egyötöde még habozik (21%), további 23% pedig kijelentette, hogy nem szavaz az április 4-re kitűzött választásokon.

A kormányzó Polgárok Európai Fejlődéséért (GERB) párt támogatottsága 28,9%, ami kis mértékű növekedést jelent a januári adatokhoz képest. A GERB legfőbb riválisa, a Bolgár Szocialista Párt (BSP) a választók 24,1%-ának támogatásával.

A GERB számára ez körülbelül 2%-kal rosszabb eredmény, mint a -es európai parlamenti választásokon, a BSP viszont szinte centire ugyanott áll, mint két évvel ezelőtt.

A népszerű televíziós műsorvezető, Szlavi Trifonov „Van Ilyen Nép” (Има Такъв Народ) elnevezésű pártja a harmadik helyen áll 12,9% -kal, amelyet a Mozgalom a Jogokért és Szabadságokért (Движение за права и свободи) követ 11,1% -kal.

A Demokratikus Bulgária, amely az Igen, Bulgária! (Да, България!) és a Demokraták az Erős Bulgáriáért (Демократи за силна България, ДСБ) koalíciója, az ötödik politikai tömörülés, amely biztosan bekerül a következő parlamentbe a szavazók 6,2%-os támogatásával.

A korábbi ombudsman, Maja Manolova által vezetett új párt, az Egyenesdj ki, Bulgária (Изправи се.БГ) mozgalom a parlamentbe jutás küszöbén áll, számukra a választási döntő fontosságú lesz.

valaszta bulgaria joslat
______________
Forrás:


kis festett kabatok222kis festett kabatok

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: