Connect with us

Moldova

SÜRGŐSSÉGI RENDELET: Románia 200 ezer adag oltóanyaggal segíti Moldovát
0 (0)

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

A csillagok segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!


Ami a koronavírus elleni vakcinát illeti, nemcsak Szerbia jótékonykodik, hanem Románia is, méghozzá sokkal szembetűnőbb mennyiséggel, mint szerb szomszédja. A Moldovának nyújtott román támogatási csomagot tavaly év végén hirdették meg, amikor Klaus Iohannis elnök meglátogatta a szomszédos országot.

Romániai médiajelentések szerint a bukaresti kormány sürgősségi rendeletet fogadott el arról, hogy Románia első körben 20 ezer, összesen pedig 200 ezer adag koronavírus elleni vakcinát adományoz a Moldovai Köztársaságnak.

Florin Cîţu román miniszterelnök azt is bejelentette, hogy a húszezer dózist tartalmazó első szállítmány küldéséről már döntött a kormány.

O veste foarte bună pentru țara noastră!
Acum câteva clipe Guvernul României a anunțat aprobarea Ordonanței de urgență…

Közzétette: Maia Sandu – 2021. február 24., szerda

Maia Sandu moldovai elnök az első adaggal kapcsolatban a Facebookon közölte, hogy a román támogatásként érkező vakcinákat az egészségügyi dolgozók beoltására használják fel.

– Ez az oltóanyagadag elegendő lesz a teljes egészségügyi személyzet immunizálására. Hálásak vagyunk Klaus Iohannis román elnöknek, Florin Cîțu miniszterelnöknek és a román embereknek az adományért és az óriási szolidaritásért, amit irányunkban mutatnak

– olvasható az moldovai elnökasszony Facebook-bejegyzésében.

Egy múlt heti, egészségügyi segédeszközöt tartalmazó szállítmánnyal kapcsolatban Brüsszel jóváhagyólag nyilatkozott.


A Twitteren egy héttel ezelőtt közzétett bejegyzésében az Európai Bizottság arra emlékeztetett, hogy az EU elkötelezte magát szomszédai megsegítése mellett a járvány elleni küzdelemben.

Ennek fényében a bizottság megjegyezte, hogy “hálásak vagyunk Romániának a Moldovával való szolidaritásáért és a védőfelszerelések küldéséért”.

Ha az Európai Bizottság netalán reagál a Moldovának nyújtott újabb támogatásra, akkor minden bizonnyal ebben a szellemben teszi meg.
______________
Fotó: internet

A csillagok segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

Feliratkozás a Hírlevélre

Az e-mailek heti három alkalommal hétfőn, szerdán és pénteken kerülnek kiküldésre.

MeteorológiaB.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Európai Unió

Oroszország

Kína

Három nap legjava