Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Moldova

SÜRGŐSSÉGI RENDELET: Románia 200 ezer adag oltóanyaggal segíti Moldovát

roman 1 segely
Olvasási idő: 1 perc

Ami a elleni vakcinát illeti, nemcsak jótékonykodik, hanem is, méghozzá sokkal szembetűnőbb mennyiséggel, mint szomszédja. A Moldovának nyújtott román támogatási csomagot tavaly év végén hirdették meg, amikor elnök meglátogatta a szomszédos országot.

Romániai médiajelentések szerint a bukaresti sürgősségi rendeletet fogadott el arról, hogy Románia első körben 20 ezer, összesen pedig 200 ezer adag koronavírus elleni vakcinát adományoz a Moldovai Köztársaságnak.

Florin Cîţu román miniszterelnök azt is bejelentette, hogy a húszezer dózist tartalmazó első szállítmány küldéséről már döntött a kormány.

O veste foarte bună pentru țara noastră!
Acum câteva clipe Guvernul României a anunțat aprobarea Ordonanței de urgență…

Közzétette: Maia Sandu – 2021. február 24., szerda


kis festett kabatok222kis festett kabatok

Maia Sandu moldovai elnök az első adaggal kapcsolatban a Facebookon közölte, hogy a román támogatásként érkező vakcinákat az egészségügyi dolgozók beoltására használják fel.

Ez az oltóanyagadag elegendő lesz a teljes egészségügyi személyzet immunizálására. Hálásak vagyunk Klaus Iohannis román elnöknek, Florin Cîțu miniszterelnöknek és a román embereknek az adományért és az óriási szolidaritásért, amit irányunkban mutatnak

– olvasható az moldovai elnökasszony Facebook-bejegyzésében.

Egy múlt heti, egészségügyi segédeszközöt tartalmazó szállítmánnyal kapcsolatban jóváhagyólag nyilatkozott.


A Twitteren egy héttel ezelőtt közzétett bejegyzésében az arra emlékeztetett, hogy az EU elkötelezte magát szomszédai megsegítése mellett a elleni küzdelemben.

Ennek fényében a bizottság megjegyezte, hogy “hálásak vagyunk Romániának a Moldovával való szolidaritásáért és a védőfelszerelések küldéséért”.

Ha az Európai Bizottság netalán reagál a Moldovának nyújtott újabb támogatásra, akkor minden bizonnyal ebben a szellemben teszi meg.
______________
Fotó:

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: