Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Járvány

VÉDEKEZÉS: A maszk immár kötelező a négy évnél idősebb gyermekek számára is

gyerek a hintan maci
A child in time for a coronavirus pandemic
Olvasási idő: 2 perc

A szerbiai hivatalos lapban (Službeni glasnik) megjelent a fertőző betegségek megelőzésére és visszaszorítására vonatkozó legfrissebb rendelet, amelynek egyes pontjai már hatályba is léptek, más pontjai pedig vasárnaptól válnak kötelezővé. A rendelet amellett, hogy részletesen elmagyarázza az országba történő belépés feltételeit, tartalmaz egy érdekes rendelkezést is, amely szerint a négy évesnél idősebb gyermekek számára is kötelező a maszk viselete.

Maszkviselés négy éves kor felett

A rendelet hatodik pontja alapján Szerbiában kötelező a maszkviselés a négy év feletti gyerekek számára a közterületnek számító zárt helyiségekben, ahol nem tartható be a két méteres távolság, illetve bárhol máshol, ahol nem jut négy négyzetméter az ott tartózkodó minden egyes személy számára.

A négy évnél idősebb gyerekeknek maszkot kell viselniük a közlekedési eszközökön is.

A gyerekek a szabadban sem vehetik le a maszkot, ha nem tartható be a két méteres távolság, mint például az üzletek vagy a gyógyszertárak előtt, a állomásokon, illetve minden más állomáson.

A kiskorú gyerekek vagy a speciális ellátást igénylő gyerekek szülei, illetve azok gondviselői kötelesek biztosítani, hogy az említett esetekben a négy évnél idősebb gyermekek védőmaszkot viseljenek.

Hogyan lehet belépni Szerbiába?

A rendelet tartalmazza azt is, hogy milyen feltételekkel lehet belépni Szerbiába.

A főszabály az, hogy a állampolgárok csak akkor léphetnek be Szerbiába, ha 48 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel rendelkeznek, amelyet az induló ország referencialaboratóriuma adott ki.

A Szerbiába indulókat tehát utazás előtt, nem pedig a Szerbiába történő érkezéskor kell tesztelni. Így nem léphetnek be Szerbiába, akik nem rendelkeznek 48 óránál nem régebbi PCR-teszttel, nekik vissza kell térniük abba az országba, ahonnan indultak.

Kivételes esetekben a teszt lehet 48 óránál régebbi is, amikor az utas önhibáján kívül lépi túl ezt az időkorlátot, mint például a vonat vagy az késése, illetve a járat törlése, de a teszt ilyen esetben sem lehet 72 óránál régebbi.


kis festett kabatok222kis festett kabatok

A Szerbiában ideiglenesen tartózkodó vagy állandó lakóhellyel ott rendelkező külföldi és hazai állampolgárok, valamint a diplomáciai és a konzuli személyzet tagjai és családtagjaik tíz napos karanténra kényszerülnek, ha nem rendelkeznek a kiállítás napjától számított 48 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel.

Ez a rendelkezése azonban érvényét veszti, ha a szóban forgó személy közben negatív PCR-vizsgálatot produkál egy szerbiai referencialaboratóriumban.

A negatív teszt birtoklását és a házi karanténra vonatkozó intézkedések betartását a belügyekért felelős államigazgatási szerv ellenőrzi, a vizsgálatot végző intézmény és az egészségügyi ellenőrzésért felelős államigazgatási szerv által benyújtott adatok alapján.

Egyébként minden átkelőhelyen írásbeli értesítést függesztenek ki az érvényben lévő intézkedésekről, amelyeket be kell tartani a terjedésének megakadályozása és visszaszorításának érdekében Szerbiában.

tarhelypar-412
Aestherar 412

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!

250x250


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: