Connect with us

Egészségügy

RENDKÍVÜLI BRNABIĆ: Szerbia a legjobb az egészségügyben, és az első a gazdaságban, ezért csak most szigorít

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

A szerb miniszterelnök szerint most jött el az ideje annak, hogy szigorításokat fogadjanak el a COVID-19 járvánnyal kapcsolatban. Ana Brnabić a szerb kormány rendkívüli ülése után tartott sajtótájékoztatón új intézkedéseket jelent be, amelyek enyhébbek, mint a válságstáb orvosi része által kért megszigorítások. A miniszterelnök úgy nyilatkozott, hogy az iskolákat nem zárják be, mivel éppen az iskolák számítanak a legbiztonságosabb helyeknek Szerbiában.

A legjobb pillanat

A szerb miniszterelnök bejelentette, hogy keddtől (november 17) 21 és 5 óra között minden üzlet bezár, ezért a gyógyszertárakon, benzinkutakon és az élelmiszerek házhoz szállításával foglalkozó cégeken kívül senki semmi sem működhet. A tilalom vonatkozik a vendéglátóhelyekre is.

Ana Brnabić elmondta azt is: azért nem a válságstáb által javasolt este hat és reggel hat közötti időszakot választották, hogy a vendéglőkben még meg lehessen vacsorázni.

A szerb miniszterelnök arról is beszélt, hogy ez a “legjobb pillanat” a szigorító intézkedések bevezetésére. Ezzel azoknak a vitorláiból fogta ki szelet, akik azt firtatták, hogy miért kellett négy napot várni az intézkedések bevezetésével a válságstáb kéréseinek megfogalmazását követően.

– Ha megnézik, hogy a legjobbak vagyunk az egészségügyben, és gazdasági téren is, akkor láthatják, hogy milyen fárasztó munkát végeztünk annak érdekében, hogy egyensúlyt teremtsünk az intézkedések, az emberek életének védelme, és az egészségügyi rendszer megóvása, valamint a gazdaság működőképessége között. Erre mindannyian büszkék lehetünk

– jelentette ki a szerb miniszterelnök, aki szerint egyes országokban annyira katasztrofális a helyzet, hogy a megfertőződött orvosokat és egészségügyi személyzetet is munkára kényszerítik.

Az újságírók ezzel kapcsolatban arra kérték Brnabićot, hogy mondjon konkrét példákat. A szerb kormányfő erre Belgiumot és Hollandiát nevezte meg, miközben a felvetését azzal igyekezett elmaszatolni, hogy az említett két országból Németországból viszik gyógykezelésre a COVID-betegeket.

Az iskola a legbiztonságosabb hely

Mielőtt az újságírókat szélnek eresztették volna, a szerb miniszterelnök arról is beszélt, hogy nem támogatja az iskolák bezárását, így az iskolák esetében minden “megy tovább normálisan”, azon a téren nem lesznek szigorítások.

– Ami az iskolákat illeti, én jelenleg abszolút azt támogatom, hogy az iskolákban folytatódjon a munka, hogy nincsenek iskolabezárások, mert a gyerekek az iskolában vannak a legnagyobb biztonságban

– mondta rendkívüli sajtótájékoztatóján a szerb kormányfő, aki szerint az általános iskolákban Szerbiában 39 gyerek betegedett meg, a középiskolákban pedig 52 diáknak lett pozitív a tesztje, ebből minden második-harmadik esetet Belgrádban jegyezték fel.

– Remélem: ezek után világos, hogy a helyzet az iskolákban stabil, jó és biztonságos, valamint hogy a diákok és a tanáraik mennyire fegyelmezettek, és mennyire betartják az intézkedéseket

– hangoztatta a szerb miniszterelnök, aki még megemlítette, hogy a kijárási tilalom bevezetéséről egyelőre nem is gondolkodnak.

Ana Brnabić arról is beszélt, hogy a júliusi és augusztusi tapasztalatok alapján nem támogatja a körzetesítést sem, mert ha lezárnak egy várost, akkor az emberek elmennek egy másik városba szórakozni, és olyan helyekre is behurcolják a betegséget, ahol az korábban nem jelent meg.

A most bejelentettet intézkedéseket 15 nap múlva vizsgálják felül.

Fotó: Screenshot

Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

MeteorológiaHOZZÁSZÓLÁS A FACEBOOKON

B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Románia

Szlovákia

Négy nap legjava