JANŠA CSAK A MÁSODIK ORBÁN UTÁN: Gyerünk, nyerd meg, Donald Trump!

Olvasási idő: 1 perc

A szlovén kormányfő győzelemre biztatja Donald Trumpot. Janez Janša Twitter-oldalán támogatásról biztosította, és győzelemre buzdította Donald Trump amerikai elnököt demokrata párti kihívójával, Joe Bidennel szemben.

Tiszteletben tartjuk Joseph Biden nehéz, tragikus magánéletét, és néhány régi, évekkel ezelőtti politikai eredményét. De ha ma megválasztanák, az egyik leggyengébb amerikai elnök lenne a történelemben, most, amikor a szabad világnak – jobban, mint valaha – erős Egyesült Államokra van szüksége

– írta angol nyelvű bejegyzésében közösségi oldalán Janez Janša.

A szlovén kormányfő Biden tragikus életútjára utalva minden bizonnyal arra gondolt, hogy a demokrata politikus első felesége és egy éves kislánya egy közlekedési balesetben életét vesztette a hetvenes években.

A szlovén miniszterelnök szurkolói stílusban a fenti mondathoz még hozzátette:

Gyerünk, nyerd meg, Donald Trump!

A szlovén lapok szerint konkrét személyek támogatása más országok általános vagy elnökválasztásán nem része a szlovén politikai kultúrának.

A szlovén kormányfőt sokszor azzal vádolják, hogy “utánozza” Trumpot, egyebek között a közösségi oldalán túlzásba vitt kommunikációja, valamint az ellenzék és a média éles bírálata miatt.

Donald Trump felesége Szlovéniából származik, a politikai szimpátián túl akár ez is motiválhatta Janez Janšat a bejegyzés megírásakor.

A szlovén miniszterelnök azonban csak a második Orbán Viktor mögött az európai néppárti vezetők közül, akik nyíltan támogatják a jelenlegi amerikai elnököt.

Joseph Biden demokrata elnökjelölt táborából Michael Carpenter külpolitikai tanácsadó válaszolt.

Carpenter a Twitteren azt üzente vissza, hogy Trump annak a szlovén miniszterelnöknek a támogatását élvezi, akit korábban korrupció miatt vádoltak meg és ítéltek el.

De ne aggódjatok szlovén barátaink, 11 nap múlva csomagolni küldjük a demagóg populizmust. Szégyen!

– írta a demokrata elnökjelölt külpolitikai tanácsadója a Twitteren, ahol ezt az utolsó szót nem angolul, hanem szlovénul tette hozzá.

https://twitter.com/mikercarpenter/status/1319655762264817666JANŠA CSAK A MÁSODIK ORBÁN UTÁN: Gyerünk, nyerd meg, Donald Trump! JANŠA CSAK A MÁSODIK ORBÁN UTÁN: Gyerünk, nyerd meg, Donald Trump! balkanac nagy
2021

Kövess bennünket a Facebookon!