Connect with us

Horvátország

MEGINT INA: Megérkezett a konzultáns végleges jelentése, a horvát kormány most tárgyalja

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

A horvát kormány egy évvel ezelőtt bízta meg a Lazard befektetési bankot (korábban Lazard Frères & Co.), hogy végezze el az INA “mélységi átvizsgálását”, vagyis mérje fel a horvát olajcég értékét. A horvát miniszterelnök három és fél évvel ezelőtt, karácsonykor ígérte meg, hogy a horvát állam visszavásárolja az INÁ-t, ami azonban eddig nem történt meg. Most viszont megérkezett a Lazard végleges jelentése, amely alapján új fordulatot vehet az INA-ügy.

Tomislav Ćorić, horvát gazdasági és fenntartható fejlődési miniszter a zágrábi Nova TV-ben szerepelt, ahol csak úgy mellékesen, az interjú végén megkérdezték tőle, hogy mikor várhatók új fejlemények az INA ügyében.

– A következő néhány hétben folytatódik ez a folyamat…

– kezdte válaszát a horvát miniszter, de a műsorvezetőnő félbeszakította, és nekiszögezte a kérdést, hogy mikor lesznek konkrétumok? Ćorić “halált megvető nyugalommal” ott folytatta, ahol abbahagyta.

– A Lazard végleges jelentése megérkezett a kormányhoz. A következő két hétben összeül az INÁ-val foglalkozó horvát tanácsadói testület, ahol további felvilágosítást kapunk a jelentés bizonyos aspektusaival kapcsolatban. Ezt követi a második szakasz, a kommunikáció a magyar féllel

– jelentette ki Ćorić.

Az említett testület egy 2017-ben alakított kormányszerv, amelyet azzal a céllal hoztak létre, hogy tanácsokkal lássa el a kabinetet az INá-val kapcsolatos kérdésekben.

A horvát miniszter egyébként a következő lépésekről szólva szinte szóról szóra ugyanazt mondta, mint június 10-én, amikor még csak a végleges jelentés “előzetesét” vette kézhez a horvát kormány.

Tomislav Ćorić akkor úgy nyilatkozott, hogy az első tárgyalási fordulót június végéig megtartják a “magyar MOL-lal, ezúttal viszont még ilyen megközelítő időpontot sem adott meg.

Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

MeteorológiaHOZZÁSZÓLÁS A FACEBOOKON

B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Románia

Szlovákia

Négy nap legjava