Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Koronavírus

AZ ALKOHOL ÉLETET MENT: Körtepálinkával fertőtlenítenek egy szerbiai kórházat

viljamovka
Olvasási idő: 1 perc

A hír igaz – mondaná a jereváni rádió. A szerbiai televízió honlapján ma is olvasható a rövid beszámoló, amely szerint a kruševaci közkórház nagyobb adag, 15 évvel ezelőtt lefoglalt körtepálinkát kap „a munkafelületek fertőtlenítésére”.

Körtepálinkával a vírus ellen

A szerbiai közszolgálati televízió internetes oldala szerint a kruševaci Vöröskereszt és a helyi kórház lehetőséget kapott arra, hogy körtepálinkát használjon a munkafelületek fertőtlenítésére.

A beszámoló szerint az erre vonatkozó határozatot a szerb kormány fogadta el, és a rendelet már meg is jelent a szerbiai hivatalos közlönyben.

A szerbiai állami televízió valójában a Tanjug hírügynökségtől vette át a hírt “további hasznosításra”.

Ennek alapján 9196 üveg, 2005-ben lefoglalt körtepálinka áll rendelkezésre, amelyet a szerb kormány ingyenesen bocsátott a kruševaci Vöröskereszt és a helyi kórház rendelkezésére.

Hogy állítólag azzal fertőtlenítsék a munkafelületeket!

Ha ez valóban igaz lenne, akkor a közeljövőben minden bizonnyal megugrana az újonnan regisztrált vírusos megbetegedések száma a közép-szerbiai Kruševac környékén, mert mindenki be akarna feküdni a kórházba.

Akkor mi igaz?

A hír csak többé-kevésbé igaz, a körtepálinka létezik, és tényleg a kruševaciak kapták meg, de van egy bökkenő.

A szerbiai televízió utánajárt az ügynek, és kiderítette, hogy a körtepálinkát a kórházi felhasználás előtt “átdolgozzák”, és 3500 liter egészségügyi alkoholt készítenek belőle.kis festett kabatok222kis festett kabatok

Ez azt jelenti, hogy az alkoholszintet 70%-ra emelik, és majd csak ezt követően használják fertőtlenítésre.

És miért éppen a kruševaci Vöröskereszt kapja?

Ennek az a magyarázata, hogy a városban hamarosan COVID-kórház épül, amelyben jelentős mennyiségű fertőtlenítőszerre lesz szükség.

Ha mostanában esetleg mégis egy kis körteillat lengi be a kruševaci egészségügyi intézményeket, az bizonyára nem a véletlen műve.

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: