Connect with us

Horvátország

A KORONAVÍRUS BELEHÚZOTT: Horvátországban hirtelen megugrott a megbetegedések száma
0 (0)

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

A csillagok segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

Horvátországban ma regisztrálták a megfertőződött emberek számának leggyorsabb növekedését, egy nap alatt 78 új megbetegedés történt. A horvát belügyminiszter ezért új intézkedéseket, és szigorú büntetéseket helyezett kilátásba.

Miért is?

Horvátországban keresik az okát annak, hogy miért ugrott meg hirtelen a betegek száma.

Ma regisztráltuk a megbetegedettek számának leggyorsabb növekedését, Horvátországban összesen 206 személy fertőződött meg, ami egy nap alatt 78 új beteget jelent. A görbe meredeken halad felfelé

– mondta Vili Beroš horvát egészségügyi miniszter.

A sajtóértekezleten elhangzott az is, hogy a koronavírus eddig 12 orvost betegített meg, a legutóbbi ilyen esetet Dubrovnikból jelentették.

A horvát egészségügyi miniszter hozzátette, hogy ezzel beigazolódtak azok a félelmek, amelyek a betegség gyors terjedését helyezték kilátásba.

Alemka Markotić, a horvát járványügyi kórház igazgatója úgy nyilatkozott, hogy vannak kedvező fejlemények is, mivel nem kellett új embereket lélegeztetőgépre helyezni.

Az igazgató asszonynak azonban a következő mondatával sikerült letörnie az optimizmust, kijelentette ugyanis, hogy “jelöltek azért vannak”.

Markotić az előtte szólóhoz hasonlóan arra figyelmeztetett, hogy nem lesz könnyű mindenkit meggyógyítani, ha az emberek nem tartják be a bevezetett intézkedéseket.

Horvátországban eddig egy halálos áldozata van a koronavírusnak, és öt személynek sikerült legyőznie a betegséget.

Lesznek-e büntetések?

A horvát belügyminiszter szavai szerint a hatóságok arra kényszerülnek, hogy elkezdjék azok megbüntetését, akik nem tartják be a járványügyi intézkedéseket.

Davor Božinović horvát belügyminiszter szerint új közlekedési döntéseket hoztak, amely már végrehajtásra kerültek, vagyis érvényben vannak.

Döntöttünk arról, hogy leállítjuk a városi tömegközlekedést. A buszokat fertőtlenítjük, a polgárőrség városi parancsnokságának segítségével meghatározzuk a szükséges tevékenységeket, ami elsősorban az egészségügyre és az élelmiszeriparra vonatkozik. Az ott dolgozók kapnak igazolványokat, amelyekkel felszállhatnak az autóbuszokra. Azokról van szó, akikre az élet működtetéséhez szükség van. Mások nem szállhatnak fel, ezért kérünk mindenkit, akinek ez volt a szokása, hogy békéljen meg ezzel a ténnyel

– jelentette ki Božinović, aki közölte, hogy már több kávézót is bezártak Zágrábban a szabályok megszegése miatt.

A horvát belügyminiszter hangsúlyozta, hogy az embereknek el kell hagyniuk a köztereket. A rendőrség erre megafonokkal és fényjelzésekkel hívja fel a figyelmet.

Ha a figyelmeztetésekkel nem sikerül elérni ezt a célt, akkor a rendőrség más eszközökhöz nyúl, vagyis jönnek az 5-10 ezer kunás büntetések.

A Božinović által említett két összeg közel 250, illetve 500 ezer forintos büntetést jelent.

A horvát belügyminiszter dühösen hozta nyilvánosságra, hogy az egyik horvát szigeten egy helyi lakos rátámadt az őt figyelmeztető rendőrre.

Szavai szerint mindenkinek tisztában kell lenni azzal, hogy ezt nem fogják tolerálni.

Božinović arról is beszélt, hogy előbb vagy utóbb leszámolnak azokkal is, akik a közösségi hálókon rémhíreket terjesztenek.

A csillagok segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

Feliratkozás a Hírlevélre

Az e-mailek heti három alkalommal hétfőn, szerdán és pénteken kerülnek kiküldésre.

MeteorológiaB.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Európai Unió

Oroszország

Kína

Három nap legjava