ÚJABB UNIÓ: Nagy-Albánia – álom vagy rémálom?

Olvasási idő: 4 perc

A Koszovói Nyílt Társadalom Alapítvány (KFOS) és az Albánia Nyílt Társadalmi Alapítványa (OSFA) kutatást végzett, ahol olyan kérdéseket tettek fel, ami mindkét ország lakóit érinti és érdekli, de a középpontba a két ország lehetséges egyesítését állították. Az eredmény szerint, ha népszavazást írnának ki, Albániában a válaszadók 74,8% -a, Koszovóban 63,9% szavazna arra, hogy a két ország egyesüljön. Akik elleneznék, az okok között leginkább azt jelölik meg, hogy szerintük a két állam különállóként jobban működik – írta cikkében Nosztalgikus a Történetek a Balkánról című blogjában. Az eredeti cikk itt olvasható.


Hogyan történhet meg az egyesülés?

Az albániai válaszadók, akik úgy vélik, hogy az egyesülés lehetséges, azt állítják, hogy annak végrehajtásában kulcsfontosságú tényezők lesznek a nemzetközi közösségek, míg a koszovóiak szerint egy ilyen forgatókönyvet csak a két ország vezetői hajthatnak végre.

A Nagy-Albánia elképzelés, a minden albán egy államban való összefogásának gyökerei 1878-ra, a Prizreni Ligához vezethetők vissza, amely felszólított az Oszmán Birodalom összes albánjának egyesítésére.

1939-ben Olaszország elfoglalta, és magához csatolta Albániát, amivel – átmenetileg ugyan – de létrejött a többé-kevésbé etnikailag egységes Albánia.

Az 1913-ban létrehozott semleges Albánia az akkori hat nagyhatalom védnöksége alá került, de határai nem terjedtek ki az etnikailag albán területek egészére, az albánok jelentős része, kb. 40%-a a környező országokban, Szerbiában, Montenegróban, Macedóniában és Görögországban élt.

Ez lett a jövőbeni nemzetiségi problémák, az ellenségeskedés és a revizionizmus alapja.

1939-ben Olaszország elfoglalta és magához csatolta Albániát, és ha átmenetileg is, de létrejött a többé-kevésbé etnikailag egységes Albánia, kiegészülve Koszovóval és az albánok lakta nyugat-macedóniai területekkel.

A második világháborút lezáró párizsi béke Koszovót visszaadta Jugoszláviának, ami a Vajdasággal együtt a hat, kiválási joggal is rendelkező tagköztársaság mellett autonómia státuszt kapott Szerbián belül.

Koszovó kiválása Szerbiából

Ennek az állapotnak a délszláv háborúk és az 1998-1999-es koszovói háború vetett véget.

Akkor ismét felmerült Koszovó egyesülése Albániával, amit Tirana csak retorikájában támogatott.

Teljesítette ugyanakkor a koszovói albánok követeléseit, kikötőket és repülőtereket bocsátott a NATO rendelkezésére a szerb fegyveres erők elleni katonai fellépés esetére.

Az albán kormány szemet hunyt afölött, hogy a területén koszovói albán kiképzőbázisok, fegyverraktárak és utánpótlási bázisok létesültek és nem akadályozta meg a fegyveresek, de a bűnözők szabad határátlépését sem.

Állítólag az albánok tulajdonában van már fél Szkopje, de Montenegróban is hasonló a helyzet.
Az albán kormány a nemzetközi elvárások és a nép egy szűk, de befolyásos részének egyesítési akarata között lavírozott. 

A szerbek szerint ez az álom soha nem került le a napirendről, rendre jelennek meg hírek arról, hogyan vásárolnak fel lakásokat a diaszpórában élő albánok pusztán csak azért, hogy úgymond “elhappolják” a szerbek elől, hogy minél inkább kiszorítsák őket Koszovóból, Dél-Szerbiából.

Szerintük ugyanez történik Észak-Macedóniában, ahol állításuk szerint az albánok tulajdonában van már fél Szkopje, de Montenegróban is hasonló a helyzet.

Újabb uniÓ: nagy-albánia - álom vagy rémálom? ÚJABB UNIÓ: Nagy-Albánia – álom vagy rémálom? nagy albania

Nagy-Albánia és a szomszédok

Az Albániát körülvevő államok elfogadhatatlannak tartják a Nagy-Albánia létrehozásáról szóló elképzeléseket, sem Montenegró, sem Észak-Macedónia, sem Görögország nem mondana le az albánok lakta területekről, Szerbia pedig egyenesen rémálomnak tekinti egy ilyen forgatókönyvnek még a gondolatát is.

Pedig történnek kijelentések, konkrét lépések is a közeledés felé.

Ilyen kijelentést tett Edi Rama albán miniszterelnök 2015-ben, amikor azt mondta, hogy az albániai és a koszovói albánok egyesülése elkerülhetetlen és megkérdőjelezhetetlen. 

A Koszovó Klan TV-nek adott interjúban elmondta, a kérdés csak az, hogyan fog megtörténni: 

Az Európai Unió keretei között, mint egy természetes folyamat, amit mindenki elfogad, vagy reakcióként az Unió vakságára és tunyaságára.

2018. november végén a koszovói Pećen közös albán-koszovói kormányülést tartottak, ahol aláírták a két ország közötti közeledésről szóló ágazati megállapodásokat, és bejelentették az egységes gazdasági piac létrehozását.

Az ülésen az albán miniszterelnök felszólította a külügyminisztereket, hogy dolgozzanak ki egy közös stratégiai tervet az albánok 2025-ig történő egyesítésére.

Edi Rama: A Nagy-Albánia vagy az Európai Unió keretei között jön létre, vagy reakcióként az Unió vakságára és tunyaságára.

A belgrádi Blic című napilap ezt egy fotóval véli bizonyítottnak, ahol Edi Rama és Ramus Haradinaj az albán zászlón tartja a kezét.

Ugyancsak ennek bizonyítékát látják abban, hogy Albánia 100%-os vámmal sújtja a szerbek lakta észak-koszovói termékeket, míg vámmentességet kapnak a dél-koszovói áruk.

A közeledés fontos bizonyítékának tekintik, hogy Albánia nemzeti ünnepét, az Albán zászló napját (november 28.) Koszovóban is nemzeti ünnepnek nyilvánították.

Nagyon jól tudom, hogy fogja Belgrád vagy mások kommentálni ezt a célt, de úgy gondolom, hogy az Albán Unió elengedhetetlen feltétele az Európai Unióban való teljesjogú tagságunknak

– mondta akkor Rama.  

2019. január 1-vel eltörölték az Albánia és Koszovó közötti határokat, amit szerb elemzők a Nagy-Albánia irányába tett lépésnek tekintenek.

Szerb félelmek

Szerbia arra is figyelmeztet, hogy amikor Koszovó az ENSZ tagja lesz, akkor azonnal megindítja az egyesülést Albániával.

Zlatko Dizdarević boszniai újságíró, diplomata régről nagyon jól ismeri Edi Rama miniszterelnököt és minderről azt mondta, hogy szerinte a politikust főleg gazdasági okok vezérlik. 

Nem fog olyan lépéseket tenni, amik gyengítenék az Európai Unió építését, mert tudja, hogy az nem menne problémák nélkül. Nem lesz a határok eltörlésének zászlóvivője olymódon, hogy az szembe menjen az európai megállapodásokkal és alapelvekkel.

Dizdarević szerint a Nagy-Albánia, Nagy-Szerbia, Nagy-Horvátország elméletek és étvágyak csak vágyak. 

A Nyugat-Balkán egyik alapvető tulajdonsága, hogy még mindig azt hisszük, hogy mi alakítjuk a sorsunkat. Dem mi vagyunk azok, akik a határok megnyitásáról és bezárásáról döntünk.

Iszlamizációs offenzíva

Nem lehet figyelmen kívül hagyni azt sem, hogy Törökország erős iszlamizációs offenzívát indított Albánia és Koszovó irányába, építettek is néhány nagyon impozáns mecsetet. 

Csakúgy, mint Bosznia-Hercegovinában, alulról építkeznek, kulturális intézmények és a média útján az Oszmán Birodalom idejéből való emlékekkel.

Minden muzulmán Szudántól Afganisztánig, Albániától Boszniáig egymás testvére.
Ezt a Muzulmán Testvériség működési elve szerint teszik, ami a közösség filozófiáját követi, a nemzet és az állam helyett az “elme” fontosságát ismeri el.

Ez azt jelenti, hogy minden muzulmán Szudántól Afganisztánig, Albániától Boszniáig egymás testvére, és akik nem muzulmánok, éljenek bár egymás szomszédságában 500 vagy 600 éve, ők nem a testvéreik. És ennek következményei vannak.  

Szakértők és elemzők arra figyelmeztetnek, hogy a Balkán-félsziget békéje érdekében el kell kerülni az egyoldalú határmódosítás révén történő rendezést, a cél a térség államai regionális közösségének létrehozása lehet, amelyben maximálisan érvényesülnek az emberi és kisebbségi jogok, és ahol a megalapozott gazdasági tevékenység viszonylagos jólétet biztosít az emberek számára.

Ezt figyelembe véve a nemzetközi közösség világossá tette, hogy a Nagy-Albánia projekt nem létezik, az csak az álmok szintjén lehetséges, hiszen ha megvalósulna, az Albánia és Koszovó mellett Montenegró, Szerbia, Észak-Macedónia és Görögország területeit is érintené.


Iratkozz fel a napi hírlevélre!


SZLOVÉNIÁBAN IS BELEGÁZOLTAK A DELTÁBA: A jövő héttől minden pozitív mintát genetikailag elemeznek, és megerősítik a nyomkövetést Újabb uniÓ: nagy-albánia - álom vagy rémálom? ÚJABB UNIÓ: Nagy-Albánia – álom vagy rémálom? cretnik removebg preview

SZLOVÉNIÁBAN IS BELEGÁZOLTAK A DELTÁBA: A jövő héttől minden pozitív mintát genetikailag elemeznek, és megerősítik a nyomkövetést

  Szlovéniában is kimutatták a koronavírus Delta variánsát, a mutációt már 18 mintában azonosították. Tjaša Žohar Čretnik, a szlovén Nemzeti Egészségügyi, Környezetvédelmi és Élelmiszeripari Laboratórium (NLZOH) igazgatója aggasztónak tartja, hogy az esetek többségében a megbetegedések nem köthetők külföldi utazásokhoz. Jövő...
Folytatom az olvasást
UNIÓS PANASZIRODA: A román szociáldemokraták is Brüsszelnél jelentették fel a kormányt Újabb uniÓ: nagy-albánia - álom vagy rémálom? ÚJABB UNIÓ: Nagy-Albánia – álom vagy rémálom? vaercel ciolacu removebg preview 1

UNIÓS PANASZIRODA: A román szociáldemokraták is Brüsszelnél jelentették fel a kormányt

  Az Európai Bizottsághoz intézett levelet a román szociáldemokraták elnöke, aki szerint Romániában veszélyben van a jogállamiság. Marcel Ciolacu, a román ellenzéki Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke szerint "a román kormány antidemokratikus intézkedései veszélybe sodorják a jogállamiságot", és ezért megfelelő megoldásokat...
Folytatom az olvasást
Sterija & Histerija Újabb uniÓ: nagy-albánia - álom vagy rémálom? ÚJABB UNIÓ: Nagy-Albánia – álom vagy rémálom? snp 1

Sterija & Histerija

  Ha valaki mostanság Újvidéken jár, láthatja, illetve ha járt, láthatta már messzebbről: úgy néz ki, valakik fémkerítéssel gondosan elzárták a Szerb Nemzeti Színházat a kíváncsi néptől. A nagy fehér teátrumot, ahol az idén június tizennyolcadika és huszonhatodika között zajlik...
Folytatom az olvasást
AMERIKAI ADOMÁNY: Egy hónapon belül 500 000 adag Pfizer-vakcina érkezik Bosznia-Hercegovinába Újabb uniÓ: nagy-albánia - álom vagy rémálom? ÚJABB UNIÓ: Nagy-Albánia – álom vagy rémálom? 873x400 9

AMERIKAI ADOMÁNY: Egy hónapon belül 500 000 adag Pfizer-vakcina érkezik Bosznia-Hercegovinába

  Egy hónapon belül 500 000 adag Pfizer-vakcina érkezik Bosznia-Hercegovinába, amelyet az Egyesült Államok adományoz a balkáni országnak. Erről a SRNA boszniai szerb hírügynökség számolt be a szerb származású bosznia-hercegovinai miniszterelnök, Zoran Tegletija kabinetjére hivatkozva. A kabinet szerint Bosznia-Hercegovina képviselői...
Folytatom az olvasást
INDEX.HR: Horvátország a homofób Magyarország oldalára állt, a horvát külügyminiszter pedig nyíltan benyal a magyaroknak Újabb uniÓ: nagy-albánia - álom vagy rémálom? ÚJABB UNIÓ: Nagy-Albánia – álom vagy rémálom? a3044572 5b2a 4ab7 a30e 76c3c5677a6d removebg preview

INDEX.HR: Horvátország a homofób Magyarország oldalára állt, a horvát külügyminiszter pedig nyíltan benyal a magyaroknak

  Az Európai Unió tizenhárom tagállama kedden elítélte Magyarországot az LMBT-közösség tagjait hátrányosan megkülönböztető salátatörvény miatt, és levélben szólította fel az Európai Bizottságot, hogy minden rendelkezésére álló eszközt használjon fel az európai jogszabályok betartatására. A levél eredeti aláírói Belgium, Dánia,...
Folytatom az olvasást
FUTBALLMÁNIA: Luka Modrić a vízen jár, de nem azért, mert zárai Újabb uniÓ: nagy-albánia - álom vagy rémálom? ÚJABB UNIÓ: Nagy-Albánia – álom vagy rémálom? luka modric skocia gol

FUTBALLMÁNIA: Luka Modrić a vízen jár, de nem azért, mert zárai

  Ha valaki azt gondolja, hogy Horvátországban ma bárkit más is érdekel, mint a foci, az egy cseppet sem ismeri a horvátokat. A dél-amerikai méreteket öltő futballmánia ismét felütötte a fejét Horvátországban, ismét kockás mezbe öltözött tömegek vonultak a horvát...
Folytatom az olvasást
SZIJJÁRTÓ MACEDÓNIÁBAN: Az élet visszatért a normalitás talajára, ezt bizonyítják a nemzeti stadionban rendezett teltházas mérkőzések is Újabb uniÓ: nagy-albánia - álom vagy rémálom? ÚJABB UNIÓ: Nagy-Albánia – álom vagy rémálom? stip konzulat

SZIJJÁRTÓ MACEDÓNIÁBAN: Az élet visszatért a normalitás talajára, ezt bizonyítják a nemzeti stadionban rendezett teltházas mérkőzések is

  Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök Magyarországra szökése ma már nem árnyékolja be Magyarország és Észak-Macedónia kapcsolatait, amit Szijjártó Péter úgy fogalmazott meg, hogy "Magyarország és Észak-Macedónia kapcsolataiban semmifajta politikai akadály nincsen". Ennek újabb jele, hogy a kelet-macedóniai Stipben (Штип)...
Folytatom az olvasást
ŠEFIK NÉPE: A bosnyák vezetők hagyják, hogy a migránsok terrorizálják a lakosságot, a belügyminiszter szerint a migrásnválság “szexi” Újabb uniÓ: nagy-albánia - álom vagy rémálom? ÚJABB UNIÓ: Nagy-Albánia – álom vagy rémálom? sefik nepe

ŠEFIK NÉPE: A bosnyák vezetők hagyják, hogy a migránsok terrorizálják a lakosságot, a belügyminiszter szerint a migrásnválság “szexi”

  Fahrudin Radončić 2020. június 2-án lemondott a biztonsági miniszteri tisztségről, mert vitába keveredett a Demokratikus Akciópárttal (SDA), amely a bosnyák "mainstream politikai szervezet". Radončić abba bukott bele, hogy deportálni szerette volna a személyi okmányokkal nem rendelkező majdnem kilencezer migránst....
Folytatom az olvasást
ÚJABB PROVOKÁCIÓ? Montenegró vakcinákat adományozott a “koszovói katonáknak” Újabb uniÓ: nagy-albánia - álom vagy rémálom? ÚJABB UNIÓ: Nagy-Albánia – álom vagy rémálom? kosovo montenegro

ÚJABB PROVOKÁCIÓ? Montenegró vakcinákat adományozott a “koszovói katonáknak”

  Szerbia két alkalommal adományozott vakcinákat Montenegrónak még az "oltási szezon" kezdetén. Először négyezer Szputnyik V vakcinát, amelynek első felét február közepén Ana Brnabić szerb miniszterelnök szállította le Podgoricába, és adta át Zdravko Krivokapićnak, az azóta Belgrádban már többszörösen kiátkozott...
Folytatom az olvasást
KÉT VIDEÓ: Ismét előkerülnek a fegyverek Szerbiában, de egyelőre csak lábra lőnek 🔞 Újabb uniÓ: nagy-albánia - álom vagy rémálom? ÚJABB UNIÓ: Nagy-Albánia – álom vagy rémálom? labra lonek

KÉT VIDEÓ: Ismét előkerülnek a fegyverek Szerbiában, de egyelőre csak lábra lőnek 🔞

  Bajkeverő Velja bandájának februári letartóztatása óta Szerbia a béke szigete volt, de egyre több jel utal arra, hogy ennek lassan vége. Kiszivárgó hírek szerint folytatódik a védelmi pénzek beszedése, és előkerülnek a fegyverek is. Hétfőn délután, nem sokkal öt...
Folytatom az olvasást
KÉNYSZERPIHENŐ: Legalább két hétre beszüntetik a munkát a čačaki fegyvergyárban, ahol a hétvégén ismét robbanások voltak Újabb uniÓ: nagy-albánia - álom vagy rémálom? ÚJABB UNIÓ: Nagy-Albánia – álom vagy rémálom? helikopter oltas

KÉNYSZERPIHENŐ: Legalább két hétre beszüntetik a munkát a čačaki fegyvergyárban, ahol a hétvégén ismét robbanások voltak

  A čačaki Sloboda (Szabadság) fegyvergyárban további intézkedésig beszüntették a munkát, miután szombaton este újabb robbanások történtek. Ebben a hónapban ez már a második eset, hogy robbanások voltak a gyárban, ahol ezúttal nemcsak a raktárkészlet egy része semmisült meg, hanem...
Folytatom az olvasást
LÉGIKALÓZKODÁS: Nem szállhatnak le fehérorosz repülőgépek a Nyugat-Balkánon, így Szerbiában sem Újabb uniÓ: nagy-albánia - álom vagy rémálom? ÚJABB UNIÓ: Nagy-Albánia – álom vagy rémálom? lukasenko vucic 16 9 1024x576 removebg preview

LÉGIKALÓZKODÁS: Nem szállhatnak le fehérorosz repülőgépek a Nyugat-Balkánon, így Szerbiában sem

  Szerbia is csatlakozott a Fehéroroszországgal szembeni uniós szankciókhoz. Ez meglepetésnek számít, ha figyelembe vesszük, hogy Fehéroroszország áprilisban és májusban 2-2, vagyis összesen 4 MiG-29-est adományozott Szerbiának. Viszont nem meglepetés, ha tudjuk, hogy mi Aleksandar Vučić szerb elnök véleménye arról,...
Folytatom az olvasást
JÓ BAB A LÓBAB: A lóbabbiznisz és egyéb nyári történetek Újabb uniÓ: nagy-albánia - álom vagy rémálom? ÚJABB UNIÓ: Nagy-Albánia – álom vagy rémálom? lobab

JÓ BAB A LÓBAB: A lóbabbiznisz és egyéb nyári történetek

  A beköszöntő kánikula nyomán Horvátországban vakáció szaga kezdett lenni a levegőnek, egyre inkább úgy tűnik, hogy nyakunkon az uborkaszezon és a diplomáciai nyári szünet, amikor a politikusok szabadságra mennek. Bár ezt a BALK-nál - millió oknál fogva - nem...
Folytatom az olvasást
SOKAKNÁL NINCS VÉDETTSÉG: Augusztustól újraolthatják Szerbiában azokat, akik Sinopharm-vakcinát kaptak Újabb uniÓ: nagy-albánia - álom vagy rémálom? ÚJABB UNIÓ: Nagy-Albánia – álom vagy rémálom? sinopharm

SOKAKNÁL NINCS VÉDETTSÉG: Augusztustól újraolthatják Szerbiában azokat, akik Sinopharm-vakcinát kaptak

  A mérések alapján a Sinopharm vakcinát felvevő hatvan év felettiek majdnem felénél nincsenek antitestek, a fiatalabbaknál is csak 75%-os hatékonyság mutatható ki, vagyis az ő esetükben minden negyedik beoltott személynél nem alakul ki védettség. Dr. Zoran Radovanović szerb epidemiológus...
Folytatom az olvasást
CEAUȘESCU-SZINDRÓMA: Július elsején lejár a határidő, amit Szerbia kapott izraeli nagykövetségének Jeruzsálembe költöztetésére Újabb uniÓ: nagy-albánia - álom vagy rémálom? ÚJABB UNIÓ: Nagy-Albánia – álom vagy rémálom? g76vMrM

CEAUȘESCU-SZINDRÓMA: Július elsején lejár a határidő, amit Szerbia kapott izraeli nagykövetségének Jeruzsálembe költöztetésére

  Koszovó és Szerbia abban is megállapodnak, hogy diverzifikálják energiaforrásaikat, növelik az utasok átvilágítását és az információk megosztását az Egyesült Államok által biztosított rendszerek használatával, megtiltják a nem megbízható szállítók által felkínált 5G berendezések használatát (amivel elsősorban a kínai szolgáltatókat...
Folytatom az olvasást
MÁR MEGINT: Ismét robbanások a Čačak közelében lévő lőszergyárban, ezúttal sérültek is vannak Újabb uniÓ: nagy-albánia - álom vagy rémálom? ÚJABB UNIÓ: Nagy-Albánia – álom vagy rémálom? E4RABMTXwAAoyWj

MÁR MEGINT: Ismét robbanások a Čačak közelében lévő lőszergyárban, ezúttal sérültek is vannak

  Nem sokkal este nyolc óra előtt ismét robbanások voltak a čačaki Sloboda (Szabadság) lőszergyárban. Az első információk szerint három dolgozó megsérült, a polgármester elrendelte a lakosság sürgős kitelepítését. Az első robbanások nyolc óra előtt tíz perccel történtek, állítólag ugyanott,...
Folytatom az olvasást
AMERIKA TÁMOGATJA: Az Egyesült Államok üdvözölte a Srebrenicára vonatkozó montenegrói törvény elfogadását Újabb uniÓ: nagy-albánia - álom vagy rémálom? ÚJABB UNIÓ: Nagy-Albánia – álom vagy rémálom? srebrenica

AMERIKA TÁMOGATJA: Az Egyesült Államok üdvözölte a Srebrenicára vonatkozó montenegrói törvény elfogadását

  Az Egyesült Államok külügyminisztériuma üdvözölte annak a törvénynek az elfogadását, amely szerint Montenegró elítéli az 1995 nyarán történt srebrenicai népirtást, és annak tagadását vagy becsmérlését. A törvény alapján Montenegró július 11-ét gyász- és emléknapnak nyilvánította az 1995-ös mészárlás áldozatainak...
Folytatom az olvasást
IDENTITÁSPOLITIKA: Törökország baráti ölelése lehet-e az Európai Unió alternatívája Koszovó számára? Újabb uniÓ: nagy-albánia - álom vagy rémálom? ÚJABB UNIÓ: Nagy-Albánia – álom vagy rémálom? prizren

IDENTITÁSPOLITIKA: Törökország baráti ölelése lehet-e az Európai Unió alternatívája Koszovó számára?

  „Koszovó Törökország, Törökország Koszovó,” – jelentette ki akkor még miniszterelnökként Recep Tayyip Erdoğan 2013-as koszovói látogatása során Prizren városában. Sok más beszédéhez hasonlóan ez is diplomáciai botrányt okozott, az akkor hivatalban lévő szerb államfő, Tomislav Nikolić elítélte a kijelentést,...
Folytatom az olvasást
Online számlázás egyszerűen, gyorsan Újabb uniÓ: nagy-albánia - álom vagy rémálom? ÚJABB UNIÓ: Nagy-Albánia – álom vagy rémálom? szamlazz online

Online számlázás egyszerűen, gyorsan

 
Folytatom az olvasást
GAZDÁK ÉS SZOLGÁK: Kormányválság Montenegróban Srebrenica miatt, a szerbek külföldi nagykövetségekre mutogatnak Újabb uniÓ: nagy-albánia - álom vagy rémálom? ÚJABB UNIÓ: Nagy-Albánia – álom vagy rémálom? 5339329 061 ls

GAZDÁK ÉS SZOLGÁK: Kormányválság Montenegróban Srebrenica miatt, a szerbek külföldi nagykövetségekre mutogatnak

  A montenegrói parlament elfogadta a Srebrenicáról szóló határozattervezetet. A 81 tagú parlamentben 55-en szavaztak a tervezetre, 19 ellene, 7 képviselő pedig tartózkodott. A csütörtök esti parlamenti ülésen menesztették Vladimir Leposavić igazságügyi, valamint emberi és kisebbségi jogi minisztert, mert többször...
Folytatom az olvasást
TÖRÖKORSZÁG ÉS A NATO: Folytatódó enyhülés, avagy a magyarokkal együtt a kabuli reptéren Újabb uniÓ: nagy-albánia - álom vagy rémálom? ÚJABB UNIÓ: Nagy-Albánia – álom vagy rémálom? E32yc7mXMAAq22F

TÖRÖKORSZÁG ÉS A NATO: Folytatódó enyhülés, avagy a magyarokkal együtt a kabuli reptéren

  A június 14-én Brüsszelben tartott NATO-csúcstalálkozón számos fontos bejelentés született (a záródokumentumban Oroszországot fenyegetésnek, Kínát kihívásnak nevezték), egyúttal lehetőség adódott arra, hogy az egyes tagállamok közötti vitás kérdéseket – ha nem is rendezzék, de legalább a legfelsőbb szinten áttekintsék....
Folytatom az olvasást
BRÜSSZELI PROJEKT: A migránsok szerbiai tartózkodását lényegében az Európai Unió finanszírozza Újabb uniÓ: nagy-albánia - álom vagy rémálom? ÚJABB UNIÓ: Nagy-Albánia – álom vagy rémálom? 202001773 262938278921865 1785479240498489470 n 1

BRÜSSZELI PROJEKT: A migránsok szerbiai tartózkodását lényegében az Európai Unió finanszírozza

  Eddig is az Európai Unió finanszírozta a migránsok Szerbiában tartózkodását, ez a továbbiakban sem lesz másképp. Ylva Johansson, uniós belügyi és migrációs biztos csütörtökön felkereste Belgrádot, és biztosította vendéglátóit arról, hogy Brüsszel továbbra is támogatja a migránsok szerbiai tartózkodását,...
Folytatom az olvasást
KELL A MUNKAERŐ: A migráció nem szűnt meg, s nem csak az ázsiaiak és az afrikaiak vándorolnak Újabb uniÓ: nagy-albánia - álom vagy rémálom? ÚJABB UNIÓ: Nagy-Albánia – álom vagy rémálom? prolaz

KELL A MUNKAERŐ: A migráció nem szűnt meg, s nem csak az ázsiaiak és az afrikaiak vándorolnak

  A Kvarner-öböl feletti hegyek tele vannak migránsokkal, akik mindet lepusztítanak, ami az útjukba kerül. A Nova TV horvátországi csatornájának beszámolója szerint a migránsok már harmadszor törtek fel egy vadászházat, amelyet az Abbázia (Opatija) környéki vadászok használnak. Nyugati gazdasági és...
Folytatom az olvasást
Részegen jobbak voltunk Újabb uniÓ: nagy-albánia - álom vagy rémálom? ÚJABB UNIÓ: Nagy-Albánia – álom vagy rémálom? 192463591 10223322573565278 2401310344370136777 n removebg preview

Részegen jobbak voltunk

  Él a régente Tarcalnak nevezett hegységben, a mai Fruška Gorában, a maga kis mézeskalács várában, elvarázsolt palotájában egy derék szerb ember, akiről biztosan tudni lehet, hogy szerette a „hosszúlépés”-t. Valószínűleg most is szereti, eléggé hosszúak is a léptei, ám...
Folytatom az olvasást
NÉVTELEN, DE ELLENSÉGES: Egy horvát portál magyar revizionizmust szimatol, nem tetszik neki Magyarország dicső fénye Újabb uniÓ: nagy-albánia - álom vagy rémálom? ÚJABB UNIÓ: Nagy-Albánia – álom vagy rémálom? dicso feny

NÉVTELEN, DE ELLENSÉGES: Egy horvát portál magyar revizionizmust szimatol, nem tetszik neki Magyarország dicső fénye

  A szurkolók koreográfiája a Puskás Arénában nem nyerte meg mindenki tetszését, különösen a "Dicső fényedben ragyogj újra, Magyarország" felirat. A szerző megjelölése nélküli, tehát szerkesztőségi véleményét tükröző cikkében, a Telegram horvát hírportál sportrovata revizionizmust szimatol a budapesti nyitóünnepség mögött....
Folytatom az olvasást
NACIONALISTA GÓLÖRÖMÖK: Egymeccses eltiltást kapott Marko Arnautović, az osztrákok szerb származású támadója Újabb uniÓ: nagy-albánia - álom vagy rémálom? ÚJABB UNIÓ: Nagy-Albánia – álom vagy rémálom? alioski arnautovic

NACIONALISTA GÓLÖRÖMÖK: Egymeccses eltiltást kapott Marko Arnautović, az osztrákok szerb származású támadója

  Egy mérkőzésre eltiltotta az UEFA az osztrák válogatott szerb származású csatárát, Marko Arnautovićot, aki az Észak-Macedónia elleni meccsen gyalázta az albán származású Ezgjan Alioskit. Három évvel ezelőtt a svájciakat 2–1-es sikerre vezető Granit Xhaka és Xherdan Shaqiri az albán...
Folytatom az olvasást
EGY MÍTOSZ ÚJRAKALIBRÁLÁSA: Koszovó és Albánia egyesítése – de minek? Újabb uniÓ: nagy-albánia - álom vagy rémálom? ÚJABB UNIÓ: Nagy-Albánia – álom vagy rémálom? kurti rama zaev

EGY MÍTOSZ ÚJRAKALIBRÁLÁSA: Koszovó és Albánia egyesítése – de minek?

  Az albánok által lakott területeken időről időre felmerül a hírekben, az újságokban, a kávézókban vagy azok teraszán, hogy legyen-e Nagy-Albánia, és hogy mit kezdjenek vele. Albánia 2,8 millió lakosa minden nap legalább egyszer beül egy kávézóba, beleértve ebbe a...
Folytatom az olvasást
VÉDEKEZÉS A MIGRÁNSOKTÓL: Szlovéniában új határrendészeti egység kezdte meg tevékenységét Újabb uniÓ: nagy-albánia - álom vagy rémálom? ÚJABB UNIÓ: Nagy-Albánia – álom vagy rémálom? ales hojs

VÉDEKEZÉS A MIGRÁNSOKTÓL: Szlovéniában új határrendészeti egység kezdte meg tevékenységét

  A szlovén belügyminisztérium közlése szerint új különleges egység kezdte meg tevékenységét a szlovén határrendészet keretében kedden a horvát határhoz közeli Brežicében, ahol a legtöbb migráns lépi át illegálisan a határt. A 23 rendőrből álló egység - amelyet a tervek...
Folytatom az olvasást
ÚJ FEGYVER: A görögök hangágyúkkal lövik a migránsokat, vagy talán mégsem? Újabb uniÓ: nagy-albánia - álom vagy rémálom? ÚJABB UNIÓ: Nagy-Albánia – álom vagy rémálom? lrad

ÚJ FEGYVER: A görögök hangágyúkkal lövik a migránsokat, vagy talán mégsem?

  Görögország új migrációellenes arzenált telepít a görög határra, beleértve a kamerákat, a radarokat és a több mint 5 méter magas acélkerítést, amellyel egy 40 kilométeres szakaszon akadályozzák a migránsok belépését Törökország irányából. A görögök hangágyúkat (Long Range Acoustic Device,...
Folytatom az olvasást
A NAGY SEMMI 2.0: A szerb elnök állítólag nem anyázott, avagy a soha egyetlen árnyalata Újabb uniÓ: nagy-albánia - álom vagy rémálom? ÚJABB UNIÓ: Nagy-Albánia – álom vagy rémálom? kosovo brusszel

A NAGY SEMMI 2.0: A szerb elnök állítólag nem anyázott, avagy a soha egyetlen árnyalata

  A Szerbia és a Koszovó közötti párbeszéd ugyan folytatódott, formálisan legalábbis, de mint várható is volt: ismét megtörtént A NAGY SEMMI, vagyis annál alig több. A Kurti-Vučić találkozó előtt senki sem volt optimista, és ez a találkozó után is...
Folytatom az olvasást
SZLOVÉNIÁBAN IS BELEGÁZOLTAK A DELTÁBA: A jövő héttől minden pozitív mintát genetikailag elemeznek, és megerősítik a nyomkövetést Újabb uniÓ: nagy-albánia - álom vagy rémálom? ÚJABB UNIÓ: Nagy-Albánia – álom vagy rémálom? cretnik removebg preview SZLOVÉNIÁBAN IS BELEGÁZOLTAK A DELTÁBA: A...
UNIÓS PANASZIRODA: A román szociáldemokraták is Brüsszelnél jelentették fel a kormányt Újabb uniÓ: nagy-albánia - álom vagy rémálom? ÚJABB UNIÓ: Nagy-Albánia – álom vagy rémálom? vaercel ciolacu removebg preview 1 UNIÓS PANASZIRODA: A román szociáldemokraták is...
Sterija & Histerija Újabb uniÓ: nagy-albánia - álom vagy rémálom? ÚJABB UNIÓ: Nagy-Albánia – álom vagy rémálom? snp 1 Sterija & Histerija
AMERIKAI ADOMÁNY: Egy hónapon belül 500 000 adag Pfizer-vakcina érkezik Bosznia-Hercegovinába Újabb uniÓ: nagy-albánia - álom vagy rémálom? ÚJABB UNIÓ: Nagy-Albánia – álom vagy rémálom? 873x400 9 AMERIKAI ADOMÁNY: Egy hónapon belül 500...
INDEX.HR: Horvátország a homofób Magyarország oldalára állt, a horvát külügyminiszter pedig nyíltan benyal a magyaroknak Újabb uniÓ: nagy-albánia - álom vagy rémálom? ÚJABB UNIÓ: Nagy-Albánia – álom vagy rémálom? a3044572 5b2a 4ab7 a30e 76c3c5677a6d removebg preview INDEX.HR: Horvátország a homofób Magyarország oldalára...
FUTBALLMÁNIA: Luka Modrić a vízen jár, de nem azért, mert zárai Újabb uniÓ: nagy-albánia - álom vagy rémálom? ÚJABB UNIÓ: Nagy-Albánia – álom vagy rémálom? luka modric skocia gol FUTBALLMÁNIA: Luka Modrić a vízen jár,...
SZIJJÁRTÓ MACEDÓNIÁBAN: Az élet visszatért a normalitás talajára, ezt bizonyítják a nemzeti stadionban rendezett teltházas mérkőzések is Újabb uniÓ: nagy-albánia - álom vagy rémálom? ÚJABB UNIÓ: Nagy-Albánia – álom vagy rémálom? stip konzulat SZIJJÁRTÓ MACEDÓNIÁBAN: Az élet visszatért a...
ŠEFIK NÉPE: A bosnyák vezetők hagyják, hogy a migránsok terrorizálják a lakosságot, a belügyminiszter szerint a migrásnválság “szexi” Újabb uniÓ: nagy-albánia - álom vagy rémálom? ÚJABB UNIÓ: Nagy-Albánia – álom vagy rémálom? sefik nepe ŠEFIK NÉPE: A bosnyák vezetők hagyják,...
ÚJABB PROVOKÁCIÓ? Montenegró vakcinákat adományozott a “koszovói katonáknak” Újabb uniÓ: nagy-albánia - álom vagy rémálom? ÚJABB UNIÓ: Nagy-Albánia – álom vagy rémálom? kosovo montenegro ÚJABB PROVOKÁCIÓ? Montenegró vakcinákat adományozott a...
KÉT VIDEÓ: Ismét előkerülnek a fegyverek Szerbiában, de egyelőre csak lábra lőnek 🔞 Újabb uniÓ: nagy-albánia - álom vagy rémálom? ÚJABB UNIÓ: Nagy-Albánia – álom vagy rémálom? labra lonek KÉT VIDEÓ: Ismét előkerülnek a fegyverek...
KÉNYSZERPIHENŐ: Legalább két hétre beszüntetik a munkát a čačaki fegyvergyárban, ahol a hétvégén ismét robbanások voltak Újabb uniÓ: nagy-albánia - álom vagy rémálom? ÚJABB UNIÓ: Nagy-Albánia – álom vagy rémálom? helikopter oltas KÉNYSZERPIHENŐ: Legalább két hétre beszüntetik a...
LÉGIKALÓZKODÁS: Nem szállhatnak le fehérorosz repülőgépek a Nyugat-Balkánon, így Szerbiában sem Újabb uniÓ: nagy-albánia - álom vagy rémálom? ÚJABB UNIÓ: Nagy-Albánia – álom vagy rémálom? lukasenko vucic 16 9 1024x576 removebg preview LÉGIKALÓZKODÁS: Nem szállhatnak le fehérorosz repülőgépek...
JÓ BAB A LÓBAB: A lóbabbiznisz és egyéb nyári történetek Újabb uniÓ: nagy-albánia - álom vagy rémálom? ÚJABB UNIÓ: Nagy-Albánia – álom vagy rémálom? lobab JÓ BAB A LÓBAB: A lóbabbiznisz...
SOKAKNÁL NINCS VÉDETTSÉG: Augusztustól újraolthatják Szerbiában azokat, akik Sinopharm-vakcinát kaptak Újabb uniÓ: nagy-albánia - álom vagy rémálom? ÚJABB UNIÓ: Nagy-Albánia – álom vagy rémálom? sinopharm SOKAKNÁL NINCS VÉDETTSÉG: Augusztustól újraolthatják Szerbiában...
CEAUȘESCU-SZINDRÓMA: Július elsején lejár a határidő, amit Szerbia kapott izraeli nagykövetségének Jeruzsálembe költöztetésére Újabb uniÓ: nagy-albánia - álom vagy rémálom? ÚJABB UNIÓ: Nagy-Albánia – álom vagy rémálom? g76vMrM CEAUȘESCU-SZINDRÓMA: Július elsején lejár a határidő,...
MÁR MEGINT: Ismét robbanások a Čačak közelében lévő lőszergyárban, ezúttal sérültek is vannak Újabb uniÓ: nagy-albánia - álom vagy rémálom? ÚJABB UNIÓ: Nagy-Albánia – álom vagy rémálom? E4RABMTXwAAoyWj MÁR MEGINT: Ismét robbanások a Čačak...
AMERIKA TÁMOGATJA: Az Egyesült Államok üdvözölte a Srebrenicára vonatkozó montenegrói törvény elfogadását Újabb uniÓ: nagy-albánia - álom vagy rémálom? ÚJABB UNIÓ: Nagy-Albánia – álom vagy rémálom? srebrenica AMERIKA TÁMOGATJA: Az Egyesült Államok üdvözölte...
IDENTITÁSPOLITIKA: Törökország baráti ölelése lehet-e az Európai Unió alternatívája Koszovó számára? Újabb uniÓ: nagy-albánia - álom vagy rémálom? ÚJABB UNIÓ: Nagy-Albánia – álom vagy rémálom? prizren IDENTITÁSPOLITIKA: Törökország baráti ölelése lehet-e az...
Online számlázás egyszerűen, gyorsan Újabb uniÓ: nagy-albánia - álom vagy rémálom? ÚJABB UNIÓ: Nagy-Albánia – álom vagy rémálom? szamlazz online Online számlázás egyszerűen, gyorsan
GAZDÁK ÉS SZOLGÁK: Kormányválság Montenegróban Srebrenica miatt, a szerbek külföldi nagykövetségekre mutogatnak Újabb uniÓ: nagy-albánia - álom vagy rémálom? ÚJABB UNIÓ: Nagy-Albánia – álom vagy rémálom? 5339329 061 ls GAZDÁK ÉS SZOLGÁK: Kormányválság Montenegróban Srebrenica...
TÖRÖKORSZÁG ÉS A NATO: Folytatódó enyhülés, avagy a magyarokkal együtt a kabuli reptéren Újabb uniÓ: nagy-albánia - álom vagy rémálom? ÚJABB UNIÓ: Nagy-Albánia – álom vagy rémálom? E32yc7mXMAAq22F TÖRÖKORSZÁG ÉS A NATO: Folytatódó enyhülés,...
BRÜSSZELI PROJEKT: A migránsok szerbiai tartózkodását lényegében az Európai Unió finanszírozza Újabb uniÓ: nagy-albánia - álom vagy rémálom? ÚJABB UNIÓ: Nagy-Albánia – álom vagy rémálom? 202001773 262938278921865 1785479240498489470 n 1 BRÜSSZELI PROJEKT: A migránsok szerbiai tartózkodását...
KELL A MUNKAERŐ: A migráció nem szűnt meg, s nem csak az ázsiaiak és az afrikaiak vándorolnak Újabb uniÓ: nagy-albánia - álom vagy rémálom? ÚJABB UNIÓ: Nagy-Albánia – álom vagy rémálom? prolaz KELL A MUNKAERŐ: A migráció nem...
Részegen jobbak voltunk Újabb uniÓ: nagy-albánia - álom vagy rémálom? ÚJABB UNIÓ: Nagy-Albánia – álom vagy rémálom? 192463591 10223322573565278 2401310344370136777 n removebg preview Részegen jobbak voltunk
NÉVTELEN, DE ELLENSÉGES: Egy horvát portál magyar revizionizmust szimatol, nem tetszik neki Magyarország dicső fénye Újabb uniÓ: nagy-albánia - álom vagy rémálom? ÚJABB UNIÓ: Nagy-Albánia – álom vagy rémálom? dicso feny NÉVTELEN, DE ELLENSÉGES: Egy horvát portál...
NACIONALISTA GÓLÖRÖMÖK: Egymeccses eltiltást kapott Marko Arnautović, az osztrákok szerb származású támadója Újabb uniÓ: nagy-albánia - álom vagy rémálom? ÚJABB UNIÓ: Nagy-Albánia – álom vagy rémálom? alioski arnautovic NACIONALISTA GÓLÖRÖMÖK: Egymeccses eltiltást kapott Marko...
EGY MÍTOSZ ÚJRAKALIBRÁLÁSA: Koszovó és Albánia egyesítése – de minek? Újabb uniÓ: nagy-albánia - álom vagy rémálom? ÚJABB UNIÓ: Nagy-Albánia – álom vagy rémálom? kurti rama zaev EGY MÍTOSZ ÚJRAKALIBRÁLÁSA: Koszovó és Albánia...
VÉDEKEZÉS A MIGRÁNSOKTÓL: Szlovéniában új határrendészeti egység kezdte meg tevékenységét Újabb uniÓ: nagy-albánia - álom vagy rémálom? ÚJABB UNIÓ: Nagy-Albánia – álom vagy rémálom? ales hojs VÉDEKEZÉS A MIGRÁNSOKTÓL: Szlovéniában új határrendészeti...
ÚJ FEGYVER: A görögök hangágyúkkal lövik a migránsokat, vagy talán mégsem? Újabb uniÓ: nagy-albánia - álom vagy rémálom? ÚJABB UNIÓ: Nagy-Albánia – álom vagy rémálom? lrad ÚJ FEGYVER: A görögök hangágyúkkal lövik...
A NAGY SEMMI 2.0: A szerb elnök állítólag nem anyázott, avagy a soha egyetlen árnyalata Újabb uniÓ: nagy-albánia - álom vagy rémálom? ÚJABB UNIÓ: Nagy-Albánia – álom vagy rémálom? kosovo brusszel A NAGY SEMMI 2.0: A szerb...

Újabb uniÓ: nagy-albánia - álom vagy rémálom? ÚJABB UNIÓ: Nagy-Albánia – álom vagy rémálom? balkanac nagy
 • 7
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Kövess bennünket a Facebookon!