Connect with us

Húsvéti gyermekkönyvek

Horvátország

ORBÁN VIKTOR BUREKOZOTT: A túrós az igazi, joghurttal

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

orban viktor burek
A cikk meghallgatása

A burek ugyanis a Balkán C-vitaminja. A burek, vagy börek valójában a török konyha nagy találmánya, sokan mégis az egykori Jugoszláviából ismerik. Az igazi burekrajongók tudják, hogy ennek a töltött, ropogós pitének rengeteg variációját készítik a Földközi-tenger keleti partvidékének országaiban, sőt még azon túl is. Létezik édes és sós változatban, húsos vagy “vegetariánus” formában. A volt Jugoszlávia tagországaiban általában az albán pékek sütik, fogyasztása joghurttal ajánlott.

A magyar miniszterelnök ma Eszéken tárgyal horvát kollégájával.

A miniszterelnök Facebook-oldalán osztotta meg követőivel, hogy burekkal kezdte a napot.

A kép alapján kiderül, hogy Orbán Viktor nem egy albán pékségben, hanem a Eszék Szállóban (Hotel Osijek) “burekozott.

Mladen Andrlić, Horvátország magyarországi nagykövete tegnap exkluzív interjút adott a BALK.hu balkáni témákkal foglakozó online magazinnak és a Privátbankár.hu gazdasági hírportálnak.

Andrlić az interjúban elmondta, hogy folyamatos a “közvetlen és személyes” kommunikáció Andrej Plenković horvát és Orbán Viktor magyar miniszterelnök között.

Andrlić szerint Horvátország elégedett a Magyarországgal fenntartott kapcsolatok dinamikájával, az INA és a Mol közötti együttműködést követően pedig tárgyalásokat folytatnak egy újabb nagyszabású beruházásról.

A nagykövet beszélt a horvát és a magyar miniszterelnök csütörtöki eszéki találkozójáról, a soros uniós elnökségről, az EU balkáni bővítéséről, a migrációról, az LNG-terminálról.

Az interjú teljes terjedelmében itt található.

A BALK Hírlevele


Meteorológia


B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava