BALKÁNI PÉNZÜGYEK: Az OTP-csoport Montenegróban vásárolt be

Olvasási idő: 1 perc

Az OTP montenegrói leánybankja, a Crnogorska komercijalna banka a.d tulajdonába került a francia Société Générale csoport montenegrói leánybankja, a Societe Generale banka Montenegro a.d. 90,56 százalékos részesedése. A Montenegrói Nemzeti Bank engedélyezte a tranzakció végrehajtását.

Bővül az OTP-csoport Montenegróban

A tájékoztatás szerint a 2019. március végi adatok alapján a Societe Generale banka Montenegro 11,9 százalékos piaci részesedésével Montenegró 3. legnagyobb bankja, univerzális bankként a lakossági és vállalati szegmensben egyaránt aktív.

Az akvizíció eredményeként az OTP-csoport még meghatározóbb piaci szereplővé válik Montenegróban.

Az integráció lezárása várhatóan 2020-ban zajlik le.

Alacsony ár

Hírügynökségi jelentések szerint az OTP az eredeti árnál olcsóbban jutott hozzá a francia Société Générale csoport montenegrói leánybankjához.

A Crnogorska komercijalna banka 35,6 millió euróért szerezte meg a Societe Generale banka Montenegrot, holott az eredeti vételár 40,5 millió euró volt.

A Société Générale azért adta olcsóbban a montenegrói leánybankjában lévő 90,56 százalékos részesedését, mert a Societe Generale banka Montenegro május 15-i döntésével 5,3 millió euró osztalékot fizetett ki a tavalyi eredménye alapján.

Az OTP nemrég Szlovéniában is megpróbált megszerezni egy bankot, de alulmaradt egy amerikai befektetési alappal szemben.

Fotó: CKB banka, YouTube


BALKÁNI PÉNZÜGYEK: Az OTP-csoport Montenegróban vásárolt be BALKÁNI PÉNZÜGYEK: Az OTP-csoport Montenegróban vásárolt be balkanac nagy
2021

Kövess bennünket a Facebookon!