A szerb külügyminiszter megúszott egy merényletet Szomáliában

Olvasási idő: 1 perc

A támadás valójában nem Ivica Dačić ellen irányult, a terroristák egykori kollégáját robbantották fel Mogadishuban.

Ivica Dačić az al-Shabab által elkövetett merénylet idején a szomáliai elnöki palotában tartózkodott. Az al-Kaidához kötődő szervezet Hussein Elabe Fahiye volt szomáliai külügyminisztert gyilkolta meg egy autóba rejtett pokolgéppel, amikor a politikus gépkocsija megállt egy rendőri ellenőrző pontnál.

A támadás mintegy tíz halálos áldozatot követelt, több katonatiszt és testőr vesztette életét. A meggyilkolt Hussein Elabe Fahiye a szomáliai elnök külpolitikai tanácsadója volt.

A szerb külügyminiszter a Tanjug hírügynökségnek nyilatkozva azt mondta, hogy erős robbanást hallott, majd vendéglátói arról tájékoztatták, hogy halálos áldozatok is vannak. Dačić beszámolója szerint Mohamed Abdullahi Mohamed szomáliai államfő meg sem rebbent, amikor a robbanás megrázta az elnöki palota környékét.

Kalandos kirándulás Mogadishuba
A szerb külügyminiszter megúszott egy merényletet Szomáliában A szerb külügyminiszter megúszott egy merényletet Szomáliában dacic mogadishu 300x300“Mi hozzászoktunk az ilyesmihez, amikor minket bombáztak” – mondta a szerb külügyminiszter, amire válaszul a szomáliai elnök állítólag megjegyezte, hogy a nyugati diplomaták hasonló esetben elmenekültek volna a helyszínről. Dačić szerint a támadás miatt nem evakuálták az elnöki palota dolgozóit, és a vendégeket sem.

A szerb külügyminiszter erről telefonon beszélt a Tanjug hírügynökségnek, mert le kellett szállnia az athéni repülőtéren. A kényszerleszállás oka az volt, hogy meghibásodott az Ivica Dačićot szállító repülőgép.A szerb külügyminiszter megúszott egy merényletet Szomáliában A szerb külügyminiszter megúszott egy merényletet Szomáliában balkanac nagy
2021

Kövess bennünket a Facebookon!